RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tarjei Bø endelig friskmeldt

Foto: Reuters/Scanpix
- Det som betyr noe er at legene fant svaret, sier skiskytteren.

Skiskytteren Tarjei Bø er friskmeldt, men prioriterer trening og går neppe verdenscuprenn før jul.

Bø er tilbake i tilnærmet normal trening, heter det i en pressemelding.

Som følge av den flere måneder lange sykdomsperioden, blir sesongplanene og målsettingen for sesongen justert. Han kommer til å prioritere trening fram til jul. Bø stiller neppe til start på Beitostølen, og trolig står han også over verdenscuprennene før jul. Det betyr at han mister hele første del av sesongen.

- Jeg prioriterer grunntrening fram til jul, og VM blir mitt mål for sesongen, sier Bø.

Stryningen har slitt med sykdom i hele sommer og høst. Det var lenge usikkert hva som feilet Tarjei Bø. Han er blitt bredt utredet av øre-, nese- halslege, to hjerteleger og flere andre spesialister, og legene mener nå at Tarjei Bøs langvarige luftveisinfeksjon skyldtes TWAR-bakterien.

- I første runde fant ikke legene ut hva problemet skyldtes. Men etter at jeg trente litt, uten at kroppen fungerte, og jeg fortsatt ikke hadde blitt frisk utover i september, ble det gjort nye tester og utredninger. Disse viste at problemene mine skyldtes TWAR-bakterien. Akkurat det er ikke så viktig for meg nå. Det som betyr noe er at legene fant svaret, at jeg er frisk igjen og i gang med treningen, avslutter Tarjei Bø. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere