RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjersti Grini gjør comeback i eliteserien

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Sist oppdatert:
De færreste av Gjøvik-spillerne var født da Kjersti Grini landslagsdebuterte. Lørdag spiller de sammen i eliteserien.

Lørdag får Gjøviks håndballjenter besøk av Flint Tønsberg i Postenligaen.

Den kampen skjer med en gammel kjenning på banen.

Ni år etter at hun la opp, med 1003 mål i løpet av 201 landskamper på samvittigheten, gjør nemlig 41 år gamle Kjersti Grini comeback i eliteserien i håndball.

- Alle må trå til
- Det er en kjempeviktig kamp for oss, og vi vil gjerne ha poeng. Vi har fått skader på begge strekspillerne, og mangler litt forsvarsspillere. Og da må alle trå til, sier Grini til TV 2 Sporten.

Hun ble hentet til Gjøviks trenerteam før denne sesongen, og i oktober var hun tilbake på banen for klubbens B-lag i 2. divisjon.

Nå er det større oppgaver som venter for 41-åringen, som har scoret flere mål for det norske landslaget enn noen annen spiller. Hun kan imidlertid ikke love mange mål i eliteseriecomebacket.

- Jeg skal bare spille forsvar. Egentlig har jeg ikke knær til det heller, men vi får se om ikke det går bra, sier Grini.

Tvilsomme knær
Da Kjersti Grini debuterte på landslaget 11. november 1987, var bare fem av dagens spillere i Gjøviks tropp. To av dem - toppscoreren Jaqueline Anastacio og Trine Bråthen - var ikke engang en uke gamle.

At den gamle stjernespilleren har flere år på beina enn lagvenninnene, kan nok utvilsomt merkes, og Grini tør ikke å love mange kamper på eliteserienivå. Det er hun usikker på om knærne vil tåle.

- De har det ikke så bra. De tåler ikke treningen. Heller ikke kamp. Det blir å gi dem ro slik at hevelsen går ned. Derfor blir det ikke så mange kamper. Det blir kanskje bare denne ene, forklarer hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere