RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tippeligaklubber lover Nyland fast plass

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Sist oppdatert:
- Det forteller alt om kvalitetene hans, mener Nyland-rådgiver.

Ørjan Nyland er på alles lepper etter den fantastiske forestillingen i cupfinalen mot Tromsø.

22-åringen vartet opp med flere kanonredninger, reddet ett av straffesparkene i straffekonkurransen og ble kåret til banens beste spiller.

Loves spilletid
Kontrakten hans er imidlertid over så fort kalenderen snus til desember, men det er ikke mangel på interesserte klubber.

Både Start og Sogndal går nå ut og lover Nyland fast plass på laget om han velger deres klubb.

- Han er trygg på hva han får hos oss. Han er ikke noe utviklingskeeper og han skal ikke sitte på benken noe sted. Klarere kan jeg ikke si det, sier Starts keepertrener Erik Rutfhord Pedersen til Fædrelandsvennen.

Også i Sogndal lover de Nyland spilltid, det bekrefter daglig leder Egil Mundal overfor VG.

- Forteller alt
Det må absolutt karakteriseres som spesielt at klubber lover bort spilletid, men det har sin naturlige forklaring, mener Lars Ivar Moldskred, som fungerer som en slags rådgiver for Ørjan Nyland.

- Det forteller alt om kvalitetene hans. Det er ikke noe nytt for disse klubbene at Ørjan er god. De fikk seg ingen overrakelse i cupfinalen, sier Moldskred til Nettavisen.

Til Fædrelandsvennen forteller Moldsred at han mener Nyland bør velge Start som ny arbeidsgiver. Det står han inne for når Nettavisen slår på tråden mandag kveld. Men han påpeker at Nyland kommer til å ta avgjørelsen helt på egenhånd.

- Han må følge magefølelsen, og dette er ene og alene opp til Ørjan. Vi får se hva han velger, sier Moldskred.

- Oppdaget Nyland i 2001
Den tidligere Hødd-, Molde-, Lillestrøm- og Strømsgodset-keeperen forteller til Nettavisen at han har kjent Nyland siden han var treneren hans på en keeperskole i 2001. Den gangen var Nyland 11 år, men Moldskred husker godt det første møtet med den lovende keeperen.

- Allerede da så jeg at gutten hadde noe for seg. Han hadde kvaliteter som kunne utvikes til å bli en god keeper, og de kvalitetene har han absolutt tatt vare på, sier Moldskred.

Tidligere har Nettavisens skrevet at Nyland har tre konkrete tilbud fra andre klubber. Nå har det blitt flere, forteller den talentfulle keeperen.

- Det er flere enn det. Men hvem det er fra og hva det er for noe, det vil jeg ikke si noe om, sa Nyland til Nettavisen søndag kveld.

I tillegg til Start og Sogndal skal Molde være svært interessert i å hente den unge sisteskansen til Aker Stadion.

- Fortjener Tippeliga
Hødd-trener Lars Arne Nilsen er sikker på at Nyland er tapt for Hødd.

- Ja. Han bør stå i Tippeligaen neste år, det håper jeg at han får til, og det har han fortjent. Hødd skal utvikle spillere, og de skal få lov til å gå når de er gode nok, sa Nilsen til Nettavisen.

- Hvordan vil du beskrive ham som type?

- Han er en vinnerskalle, og vanskelig å score mål på. Han har en rå psyke når det kommer til å være en matchvinner i kamper som virkelig gjelder. I dag kan vi vel se at det var en sånn kamp.

- Hvor god kan han bli?

- Han er allerede i Grodås sin tropp (Morgendagens keeper, red.anm.), med de fremtidige landslagskeeperne. Han kan fort bli den neste landslagkeeperen, sa Nilsen.

PS: Ørjan Nyland har ikke besvart Nettavisens henvendelser mandag kveld.

- Jeg har ikke fått tak i ham selv. Han skal få lov til å suge på karamellen, sier Moldskred og ler.

For Nyland hadde all grunn til å unne seg en fest etter søndagens oppvisning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere