RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette provoserte de norske jentene

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
- Vi er ikke vant til slik oppførsel, sier Camilla Herrem.

NORGE - SERBIA 28-26:

BEOGRAD (Nettavisen): Alle var forberedt på et lurveleven uten like i EM-åpningen mellom Norge og Serbia i Beograd mandag kveld. Slik ble det imidlertid ikke. Hallen var glissen og stemningen laber.

Det skal nevnes at trykket økte noe i andre omgang, da serberne holdt på å hente inn Norges ledelse, men de forventningene som var bygd opp på forhånd var ikke den stolte nasjonen i nærheten av å møte. Da herrene spilte mesterskap i Serbia tidligere i år, var det nemlig noe helt annet. Under finalen, der vertsnasjonen spilte, var det fult i Beograd Arena, det vil si 20.000 elleville og patriotiske tilskuere.

- Vår sang
En lystig gjeng, akkompagnert av ni sikkerhetsvakter, gjorde et forsøk på å skape stemning i den ene svingen, men gjorde seg nok mest bemerket for å bråke under den norske nasjonalsangen.

De norske jentene likte ikke akkurat det spesielt godt, selv om det skjedde på bortebane.

- Nei, jeg synes ikke noe om det de gjorde. Det er liksom vår sang, sier Camilla Herrem til Nettavisen.

- Litt usportslig
Det så ikke ut til at de øvrige serberne i hallen var spesielt imponert heller. På pressetribunen vendte flere av de serbiske journalistene blikket mot bråkmakerne, og ristet på hodet i oppgitthet.

- Det er litt usportslig å pipe under nasjonalsangen. Det er kanskje vanlig her nede, men vi er ikke vant til det. Så det blir litt merkelig, sier Herrem.

Herrem får støtte av lagvenninne Ida Alstad.

. Det var det som skuffet meg mest, den buingen under nasjonalsangen. Det synes jeg blir helt feil i et slikt mesterskap, sier trønderjenta til Nettavisen.

Både Herrem og Alstad var også av dem som hadde trodd på større trøkk i hallen.

- Ja, jeg ble litt overrasket da vi kom ut her og ikke hørte noen ting. Jeg skulle jo ønske at det var litt flere folk, sier Herrem.

- Det var ikke som ventet, for å si det slik. Vi hadde håpet på flere folk, sier Alstad om det.

Les også: Våre oddstippere satte en håndballdobbel til 32,8 i odds i går. Sjekk dagens tips.

Håper på folk
Strekstjerne Heidi Løke var imidlertid ikke så overrasket over de glisne tribunene. Györ-proffen hadde nemlig snakket med sin serbiske klubbvenninne Andrea Lekic om nettopp dette på forhånd.

- Jeg visste de ikke ville bli så mange, Jeg snakket med Lekic om dette, og hun sa at de ikke hadde solgt så mange billetter. Men publikum våknet mot slutten, da, det hørte vi, sier Løke til Nettavisen.

- Men folk kommer etter hvert, når det nærmer seg mellomspill, det vet vi, sier strekspilleren.

Det er imidlertid stor fare for at Norges kamper mot Ukraina og Tsjekkia vil gå for nesten tom hall.

- Det har ikke så mye å si når vi spiller kamper. Men det er gøy at det kommer mange norske, sier Løke.

Camilla Herrem skulle imidlertid sett flere folk på tribunen.

- Det er trist at det blir sånn, vi hadde jo håpet at folk skulle være interessert. Kanskje er det slik at folk etter hvert finner ut at det er mesterskap her, sier hun.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ingen kubjeller
Mandagens kanskje største skandale var muligens at supportergruppen Håndballens Venner ikke fikk ta med seg sine velbrukte kubjeller inn på arenaen i Beograd.

- Det er latterlig. Hva faen er Håndballens Venner uten kubjeller, liksom? Det er latterlig, sier Camilla Herrem om den saken.

Heidi Løke har følgende råd til de norske supporterne.

- Fikk de ikke ha med kubjellene? Da får de bruke stemmen, sier Györ-proffen.

Det skal imidlertid sies at selv uten kubjeller klarte de norske supporterne i perioder å overdøve hjemmefansen. Vikingehjelm og rød genser var for øvrig ikke bannlyst i den serbiske storbyen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere