RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Den som tror det, trenger et kurs

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Kristine Lunde-Borgersen er ikke i dårlig form. Hun har uflaks.

BEOGRAD (Nettavisen): Kristine Lunde-Borgersen har skutt med løskrutt så langt i dette EM.

Veteranen har kommet til mange avslutninger, men de har ikke gått i kassa. Lørdag lyktes det. Lunde-Borgersen hadde misbrukt et par gode muligheter tidligere i kampen, men med åtte minutter igjen satt den endelig for sørlendingen. Etter kampen var hun imidlertid ikke så opptatt av det.

- Annen inngang
Under OL ble det snakket mye om at «Kikki» måtte spille seg i form. Hun hadde vært ute med skade rett i forkant av turneringen og var litt rusten. Nå handler det ikke om å være rusten, mener hun.

- Det føler jeg er litt pressesnakk. I OL var det en helt annen inngang. Nå har jeg vært i kjempeform før EM, men ikke truffet målet. Jeg har ikke gjort så mange mål som jeg burde, sier hun til Nettavisen.

- Jeg blir selvsagt bedre og bedre jo lenger vi kommer, men jeg er der at jeg ikke må spille meg god nå. Jeg er i god form, men har vært udyktig og uheldig. Jeg må bare jobbe på. Jeg må sette ballen i mål.

I kampen mot Serbia avsluttet Lunde-Borgersen tre ganger uten å score. Mot Tsjekkia ble det bom på fire av fire, og i Ukraina-kampen bommet hun også på tre av fire avslutninger mot buret.

- Ikke bare mål
Først åtte minutter før full tid løsnet det. Da satte hun inn sitt første mål så langt i turneringen. Veteranen er imidlertid klar på at håndball handler om mer enn kun å score mål.

- Ja, den som tror det kun handler om å score mål, trenger et håndballkurs, forteller 32-åringen.

Veteranen er kjent som en solid brikke i det norske forsvaret og kan også skape ting offensivt med blikk og pasninger. Hun mener ikke hun har blitt spesielt dårligere siden sist det var mesterskap heller.

- Jeg er i kjempeform. Det er heller ikke selvtilliten. I første og andre kamp hadde jeg stangskudd, som var gode skudd. I dag var jeg lit uheldig og litt dårlig. Det har bokstavelig talt vært stang ut.

- Må heve oss
Oppgjøret mot Ukraina ble nok en slitekamp for Norge, den tredje i rekken. Både mot Serbia og Tsjekkia slet Norge, og også mot Ukraina gikk det tregt. Nå venter tøffere motstand i mellomspillet.

- Vi må heve oss vi også, for å si det sånn. Men det tror jeg vi gjør. Vi har gjort det før, og det er en trygghet. Men man må også jobbe for det. Sånn er det bare, sier den rutinerte bakspilleren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- I perioder i gruppespillet nå, har vi vært dårlig og ikke levd opp til forventningene. Våre egne og andres. Om vi ikke løfter oss inn i mellomrunden, så kommer det ikke til å holde, sier 32-åringen.

- Prøver litt mye
Det er imidlertid ikke bare Lunde-Borgersen som har slitt offensivt så langt i EM. Det norske laget har generelt scoret lite mål, og framover er det kun Linn Jørum Sulland og Linn Kristin Riegelhuth Koren som virkelig har stått fram.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er klar på at det må scores flere mål.

- Nå scorer vi jo 28 mål mot Serbia, som bak Norge er det beste laget i denne gruppen, så det burde være mulig å lage 25 til 30 mål i kampene med denne gjengen her, sier islendingen.

Rett etter kampslutt var han ikke helt sikker på hvorfor mange av målene hadde uteblitt.

- Det er vanskelig for meg å svare på nå, uten å ha snakket med spillerne. Jeg synes de prøver, kanskje litt mye. De får det ikke helt til, så blir de litt deprimerte. Men det er sterkt å snu kampen.

I mellomrunden møter Norge som nevnt tøffere motstand. Franrike, Sverige og Danmark står på programmet. Norge er det eneste laget som tar med fire poeng inn i hovedrunden. Franskmennene tar med to, det samme gjør våre to naboland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere