RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Slik skal AaFK beholde juvelen

Sist oppdatert:
Men Michael Barrantes vil ikke snakke om sin fotballfremtid.

ÅLESUND (Nettavisen): Kjetil Rekdal var mannen som hentet Michael Barrantes til Norge og AaFK. Tidligere har Rekdal omtalt Barrantes som «Skandinavias beste midtbanespiller».

Mange har spekulert i om AaFKs midtbanejuvel vil følge Rekdal til Vålerenga. Ryktet fikk vann på mølla da Barrantes tidligere i vinter var skuffet over tangotrøyenes ambisjoner og nærmest fridde til Rekdal og VIF.

- Jeg kommenterer ikke overgangsrykter; det blir helt feil. Det jeg kan si er at Michael er en meget god spiller. Om han er ledig på markedet, er det klart at mange klubber vil være interessert, forteller Rekdal til Nettavisen.

Barrantes som kaptein
Fredag kveld møttes Rekdal og Barrantes igjen, men med ulike klubblogoer på brystet. Sistnevnte stod frem som kampens store spiller og var endatil AaFKs kaptein. AaFK-trener Jan Jönsson avviser imidlertid at det er et bevisst grep for å lokke Barrantes med videre.

- Det er ikke derfor vi valgte han som kaptein. Han har vært det tidligere og har mye erfaring. Barrantes er en bra mann i garderoben. Han er seriøs og er et naturlig kapteinsvalg, forklarer Jönsson til Nettavisen.

- Barrantes var ikke med til La Manga, så det var viktig for ham å få 90 minutter. Han ser meget bra ut, og jeg regner med han blir en viktig spiller for oss i år, fortsetter den sympatiske svensken.

Ville ikke snakke
Barrantes selv ville ikke snakke med pressen etter treningskampen mot Vålerenga. Ei heller oppga han noen grunn for pressenekten.

- Jeg kjenner ikke til årsaken til det valget, hevder Jönsson, som ikke ville si noe kategorisk om han støtter costaricanerens avvising til pressen.

- Jeg regner med at han gjorde det for å unngå misforståelser. Det kan fort skje når man ikke mestrer språket optimalt.

Jönsson har god tro på at AaFK vil få med Barrantes videre og bygge et spennende lag fremover.

- Jeg forstår det slik at Barrantes er fornøyde med hvordan vi ser ut nå. Vi har mange unggutter som vil veldig mye. Han likte det han så av oss på La Manga og synes vi har et spennende lag på gang. Både han og Jason Morrison er fornøyde med situasjonen, avklarer Jönsson.

Gjennom gode prestasjoner og utvikling skal AaFK beholde Barrantes. Noe konkret ambisjonskrav settes ikke.

- Vi har ikke satt oss et resultatmål. Vi skal bli så bra som mulig. Det viktigste for å beholde Barrantes og Morrison er å fortsette på den gode trenden som vi nå har startet. Med deres bidrag kan det bli enda bedre, håper AaFK-treneren.

Fellah og Barrantes
Rekdal ser det imidlertid ikke på som unaturlig om Barrantes ønsker seg til en større klubb.

- Spillerne med ambisjoner har alltid lyst til å komme seg videre. Det er en naturlig prosess. Får man tilbud fra en større klubb, er det så klart fristene. Nå sier jeg ikke at han har fått det, men slik er fotballen, sier Rekdal.

Han ville altså ikke si noe om Barrantes er aktuell for Vålerenga. Rekdal ville heller ikke utelukke det, og tror det kan være plass til både Barrantes og Mohammed Fellah i hovedstadsklubben.

-Gode spillere kan alltid spille på lag, avslutter VIF-treneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere