*Nettavisen* Sport.

36 timers jubel

Foto: (www.honefoss.bk)

Hønefoss BKs Frode Lafton gjorde comeback og ble pappa, alt i løpet av halvannet døgn.

11.04.07 12:40

Hønefoss BKs Frode Lafton hadde ikke spilt fotball siden 13. august. Midtstopperen har slitt med en kneskade, og har vært operert tre ganger i kneet siden skaden han pådro seg mot Bryne for et halvår siden.

- Jeg spiller uten korsbånd, forteller 31-åringen til Nettavisen.

- Sannsynligvis har jeg gjort det i flere år, og sant og si lurte jeg på om karrieren kunne være over.

Rett inn på laget
Det var den så definitivt ikke. Etter alternativ trening i vinter, kunne HBK-stopperen først for en uke siden trene fotball for fullt med Hønefoss’ A-lag. Det han viste frem, var mer enn nok for trener Kjell Sverre Hansen Wold.

- Vi visste at han var i god fysisk form, og etter det vi har sett på trening de siste dagene, var jeg ikke redd for å bruke han fra start. Jeg synes Frode og Vadim (Demidov) utfylte hverandre på en glimrende måte i midtforsvaret, sier Hansen Wold til ringblad.no.

Frode Lafton innrømmer at det var spesielt å gå rett inn på laget på bekostning av sin stopperkollega de siste åtte sesongene, Christer Ellefsen. Slik er likevel livet som toppfotballspiller.

- Jeg tenkte på signaleffekten, men det er treneren som tar ut laget, og han tar ut dem han mener er best.

- Samtidig vet jeg at Christer vil få mange sjanser i år, jeg vil garantert ikke spille alle 30 seriekampene med mine knær, påpeker den hardttaklende stopperen.

Fikk sønn 36 timer etter
Det var for øvrig bare så vidt Lafton selv fikk være mer på seriepremieren mot Bodø/Glimt. Hans kone var på overtid med parets andre barn, men heldigvis ordnet det hele seg.

- Barnet kom i natt. Vi fikk en sønn, og fødselen gikk veldig greit – den var over på 50 minutter.

- Hadde fødselen kommet tett inntil kampen, hadde jeg droppet den. Da vi fikk vårt første barn, var jeg på La Manga, og jeg hadde ikke lyst til å miste denne også, sier en lykkelig Frode Lafton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.