RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Klubben, fansen og regionen kan bare glemme det

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Sist oppdatert:

MOLDE - SOGNDAL 1-2:

AKER STADION (Nettavisen):

Ole Gunnar Solskjær tror Molde er ute av gullkampen. Trenerens melding til supporterne etter tapet mot Sogndal er klokkeklar:

- Glem gullet. Det kan klubben glemme, det kan supporterne glemme, og det kan regionen glemme, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen etter kampen.

Molde har nå fire strake tap, og er den eneste klubben i Tippeligaen som står med null poeng. At en regjerende seriemester har tapt de fire første kampene den påfølgende sesongen, har aldri skjedd før.

LES OGSÅ: Kampreferat

Det bekymrer nok også fansen på Aker Stadion. Da Sogndal gikk opp i en 2-0-ledelse etter 86 minutter, begynte folk å forlate stadion i hopetall. Før dagens kamp markerte man i tillegg jubileum for Aker Stadion, som ble åpnet for 15 år siden.

- Vi må fokusere på å karre til oss poeng, så må vi se hvor vi ligger i oktober og november. Vi kan heller snakkes da om en eventuell posisjon på tabellen, forklarer Solskjær.

- Mange tap med United
I fjor tapte Molde kun én hjemmekamp på Aker Stadion, mot Viking. På spørsmål om han ikke er vant til å takle tap som trener, henviser han til sin karriere som reservelagstrener i Manchester United.

- Jeg hadde mange tap med Uniteds reservelag. Det er andre mekanismer i bruk når man vinner og når man taper. Dette er en utfordring også. Man må jobbe som psykolog for klubb, spillere, supportere og støtteapparat. Ikke stresse og ikke kave. Man må ikke ta forhastede beslutninger, sier Solskjær til Nettavisen.

Rosenborg, som topper tabellen, ligger hele ti poeng foran Molde etter fire serierunder. Med seier mot Sarpsborg 08 på søndag, kan Aalesund ligge tolv poeng foran. Noe må skje, forklarer Solskjær.

- Det er umulig å si hva som er det viktigste å fokusere på. Vi må ikke bli stresset mentalt, og vi må jobbe i samme kurs. Vi kan ikke fortsette med å ikke vinne kamper, ikke ta poeng, og ikke score mål. Klubben kan ikke fortsette å tape hver eneste jevne kamp. Det må vi få tippet over i vår favør.

- Hadde ikke skjedd i England
Under Ole Gunnar Solskjærs ledelse hadde Molde aldri tapt to kamper på rad, før denne sesongen. Nå frykter kristiansunderen at spillerne får kjenne presset psykisk.

- Utfordringer blir det mentalt når vi ikke får resultater, det er helt sikker. Spillerne går hjem nå og tenker: ”Har jeg blitt så mye dårligere?”. De har ikke blitt dårlige fotballspillere over natten.

SKUFFET: Moldes Joshua Gatt fortviler - med rette.
SKUFFET: Moldes Joshua Gatt fortviler - med rette.

Ironisk nok for Molde, var det Magnus Stamnestrø, som er på utlån fra klubben, som scoret det avgjørende 1-2-målet for Sogndal.

- Hadde dette vært i England, hadde vi hatt en klausul i leiekontrakten om at han ikke fikk spille mot oss. Jeg sa i går at han egentlig ikke hadde lov til å spille mot oss, det var i avtalen, mellom linjene, sier Solskjær lattermildt.

- Det var kjekt at det var han. Det er viktig for hans utvikling å få spille i Sogndal, avslutter Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Emosjonelt
Gutten selv synes det var emosjonelt å score mot klubben som eier kontrakten hans.

- Det var veldig spesielt å score mot Molde på Aker stadion. Det var blandende følelser da ballen trillet over målstreken. Feiringen var dempet. Det er alltid artig å score mål, og spesielt når man vinner kamper, men det var spesielt mot Molde, forklarer Stamnestrø til Nettavisen.

Lånekontrakten med Sogndal varer ut sesongen. Trønderen sier han har jevnlig kontakt med Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg har snakket mye med Ole Gunnar, og han sier han har troen på meg. Jeg kommer tilbake etter dette året, og mens jeg er her i Sogndal vil jeg få med meg mest mulig erfaring, avslutter Magnus Stamnestrø til Nettavisen.

P.S: Se tabellen under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere