RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ronny Hafsås (27) legger opp

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Helsen holder ikke lenger.

Den norske langrennsløperen og skiskytteren Ronny André Hafsås legger opp.

Det melder Gudbrandsdølen Dagningen tirsdag.

Hafsås forteller til avisen at det er helsen som er hovedgrunnen til at han nå legger opp. Han sier kroppen ikke lenger «spiller på lag».

De tre siste sesongene har vært dårlige for 27-åringen, og han ønsker ikke å satse videre som topputøver.

- Da går det også ut over motivasjonen. Den blir laber for å si det sånn. For meg er det enten eller, og jeg synes det ikke er noe moro lenger heller. Økonomien spiller naturligvis også inn.

Hafsås holder seieren i verdenscupåpningen på Beitostølen i 2009 som et av de store høydepunktene i karrieren. Han har også deltatt i OL.

Hans beste plassering i verdenscupen i skiskyting er en 6. plass fra åpningsrennene til verdenscupen i 2008/09 fra sprinten i Östersund.

Allerede i 2009 annonserte Hafsås at han ville trappe ned med skiskyting og i stedet statse på langrenn. Nå trappes all satsing ned.

Nå går 27-åringen inn i en jobb som trener ved Norges Toppidrettsgymnas. Hafsås har ingen trenererfaring, men masse erfaring fra skisporet.

- Det er dette jeg kan, så nå skal jeg bidra til at andre får ta del i erfaringen min. Jeg har hatt både gode og mindre gode trenere, så jeg har lært meg plusser og minuser. Jeg har selv opplevd gode og dårlige sider av idretten, så alt har ikke gått i medvind. Jeg vet hva som skjer når man ikke går som forventet, forteller Hafsås til gd.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere