RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Start Stadion AS begjærer oppbud

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Start Stadion AS skylder Skatt Sør 9 millioner kroner.

Det er et beløp selskapet ikke er i stand til å betale. Styret begjærer oppbud, melder Start.

Ifølge ikstart.no har Høyesterett avvist anken fra Start Stadion AS i den såkalte «momssaken».

- Det er viktig å presisere at den daglige driften i Start ikke vil påvirkes av dette. Start Toppfotball AS er leietaker hos Start Stadion, og vi antar at et leieforhold vil fortsette midlertidig med et bostyre fram til det langsiktige eierforholdet vil bli endelig avklart med Start Stadions långivere, sier administrerende direktør, Magne Kristiansen i Start Toppfotball AS.

Saken handler om navnerettighetene til Sør Arena. Start Stadion valgte å skille ut et eget selskap, Rettighetskompaniet AS, som eier navnerettighetene for perioden 2007-2016. Disse aksjene ble solgt til Sparebanken Sør i 2006. Banken betalte 27 millioner kroner. Start mente beløpet ikke var momspliktig. Det har ikke Skatt Sør vært enig i.

Start Stadion AS gikk rettens vei, men uten å bli hørt.

- Vi er uenig i dommen fra lagmannsretten og mener i tillegg at avgjørelsen der var tynt begrunnet. Derfor valgte vi å ta saken videre. Samtidig må vi erkjenne at det kun er et fåtall av denne type saker som tas til videre behandling i Høyesterett. Dette har ligget over oss i lang tid og vi har brukt mye tid og penger på å følge opp denne saken. Nå blir hovedfokus å finne en god langsiktig avtale med de store långiverne i selskapet, sier Kristiansen.

Selskapet Start Stadion AS eier deler av Sør Arena. Det er selskapene Start Igjen AS (eiet av Magne Kristiansen) og Start Fotball AS (eiet av IK Start) som eier aksjene i Start Stadion AS. Selskapet har en pantsikret gjeld på om lag 107 millioner kroner. Det aller meste av dette er knyttet til da Sør Arena ble bygd i 2007. De største långiverne er Sparebanken Sør og Kristiansand kommune.

- Vi har hatt løpende kontakt med de største långiverne gjennom hele prosessen. De er derfor godt kjent med at dette kunne bli utfallet, sier Magne Kristiansen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere