RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters

Bekrefter at han er klar for Barcelona

Sist oppdatert:
Blir lagkamerat med Lionel Messi.

Barcelona har vunnet kampen om den brasilianske superstjernen Neymar, som lørdag meldte at han vil signere for klubben.

– Mandag skriver jeg under en kontrakt med Barcelona. Jeg vil takke Santos-tilhengerne for mine utrolige år her, skrev 21-åringen på Instagram og Twitter.

Både Barcelona og erkerivalen Real Madrid har budt på spilleren. Som i den spanske serien trakk Barcelona det lengste strået.

– Barcelona er blitt enig med Santos om en overgang for Neymar da Silva Junior. Den brasilianske spilleren blir å se i Blaugrana-trøya de neste fem sesongene, skrev storklubben på sitt nettsted.

Så ung som han er, har Neymar vært fast på Santos de fire siste årene. Han scoret 156 mål og hadde 77 målgivende pasninger på 256 kamper.

I 2011 førte han laget til Copa Libertadores-seier, klubbens første siden Pelé var stjernen på 1960-tallet. Han er stjerne også på Brasils landslag og har 20 landslagsmål på 32 kamper.

– Jeg er trist over å ta farvel, men glad for å møte nye utfordringer, skrev Neymar.

Han spiller sin siste kamp for Santos i serieåpningen mot Flamengo i Brasilia søndag.

– Jeg vil oppleve å gå på banen en gang til for å høre tilhengerne rope mitt navn, skrev han.

Neymar er for lengst blitt utpekt til «den nye Pelé», og det amerikanske bladet Sports Pro har de to siste årene kåret ham til idrettsnavnet med størst markedsføringspotensial, foran Lionel Messi (som nå blir hans klubbkamerat) og golfstjernen Rory McIlroy.

Santos har tviholdt på Neymar i flere år, men måtte til sist slippe ham til europeisk fotball. Overgangssummen er ikke offentliggjort. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere