RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norge får ikke VM-medalje i år

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Dansk ekspert har mistet troen på Norges håndballjenter.

Verdensmesterskapet i håndball for kvinner starter i Serbia kommende helg.

Norge møter lørdag Spania i sin første kamp. I tillegg skal Thorir Hergeirssons utvalgte møte Argentina (9.12.), Paraguay (10.12.), Angola (12.12) og Polen (13.12) i gruppespillet.

Det bør være en overkommelig gruppe. I sluttspillet blir det verre, om man skal tro danske Jakob Vestergaard, som to ganger har vunnet Champions League med Viborg.

Selv om Norge er både regjerende verdensmester og olympisk mester, er Vestergaard overbevist om at de norske jentene denne gang returnerer hjem uten medaljer av noe slag.

- Jeg tror ikke på nordmennene denne gang. Jeg synes de har svakhetstegn i sitt defensiv, noe de ikke tidligere har hatt. Derfor tror jeg faktisk at de ryker helt ut av medaljekampen, sier Vestergaard til dansk TV 2.

Han tror på gull til Montenegro, sølv til vertslandet Serbia og bronse til Danmark, noe som vil være en liten overraskelse. Vestergaard har ikke engang Norge på fjerdeplass - den tror han Romania tar.

- Forhåpentlig får vi med oss medalje hjem denne gang, sier dansken.

Ekspertkollega Martin Albertsen, hovedtrener i København, tror imidlertid mest på Norge. Han spår norsk gull, sølv til Montenegro, bronse til Serbia og fjerdeplass til Danmark.

- Jeg tror fortsatt at Katrine Lunde i mål blir den avgjørende faktoren. Jeg vet godt at forsvaret har vært Norges styrke i de siste turneringene, og det blir nok litt dårligere, men jeg har den dypeste respekt for Lunde. Jeg tror hun blir avgjørende, sier Albertsen.

Her er Norges tropp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere