RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er sånt jeg lever for

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Profilene ordnet seier i den viktige VM-åpningskampen.

NORGE - SPANIA 22-20 (11-10):

Som ventet fikk det norske håndballandslaget tøff kamp av Spania i lørdagens åpningskamp under VM i Serbia.

Men da det skulle avgjøres steg to av Norges store profiler ut i rampelyset i Zrenjanin. Én av dem i sitt n'te mesterskap som Norges alltid pålitelige målvakt, og den andre i sin første mesterskapskamp for fedrelandet etter tre sesonger med knetrøbbel.

Da Katrine Lunde reddet en spansk straffe like før slutt, var det nesten som det var forventet. Minst like gledelig var Nora Mørks avgjørende scoringer da kampen sto og vippet. 22-åringen sørget for totalt åtte mål.

- Elsker det
- Dette var veldig gøy. Jevnt og gøy visste vi det ville bli mot Spania. Det er sånt jeg lever for. Dette har jeg ventet på så lenge, sa en smørblid Nora Mørk til TV 2.

- Jeg elsker når det er tett og jevnt, tilføyde Mørk.

Hun innrømmet også å ha fått flere påminnleser av landslagssjef Thorir Hergeirsson i løpet av den nervepirrende kampen: Den gikk ut på å ha is i magen.

Etter en treg norsk åpning og tomålsledelse for Spania, spilte Hergeirssons jenter seg opp i ledelsen da første omgang passerte halvveis.

Lagene fulgte hverandre tett lenge. Nora Mørk sørget for ettmålsledelse med en rapp avslutning sekunder før pausesignalet.

Etter sidebyttet var det Norge som klarte å rykke et par mål ifra, men iherdige spanjoler holdt seg hele tiden innenfor rekkevidde til å stjele seieren.

Dramatisk
Drøyt tre minutter før full tid reduserte Spania til 21-20, samtidig som Ida Alstad måtte sette seg i to minutter med utvisning.

Norge klarte å hindre flere spanske mål i denne kritiske fasen, også spilte seg isteden fram til et straffekast.

Den muligheten tok Nora Mørk godt vare på. Lørdag viste 22-åringen hvorfor hun hører hjemme blant de aller beste.

Sammen med keeper Katrine Lunde var Mørk med den viktigste spilleren da Norge sikret seg den perfekte åpningen på VM.

Spania blir trolig Norges tøffeste motstander i gruppespillet. Lørdagens kamp var derfor trolig som en tidlig gruppefinale å regne.

De øvrige nasjonene i Norges gruppe er Angola, Argentina, Paraguay og Polen. Håndballjentenes neste kamp spilles mot Argentina mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere