RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg satt hjemme og smilte da jeg ble vraket

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
Sjekk hvorfor den norske stjernen ikke ble trist.

NOVI SAD (Nettavisen): Hundvågjenta Tonje Nøstvold har en imponerende medaljesamling, til tross for at hun fortsatt bare er 28 år gammel. Siden 2005 har hun sanket sammen åtte mesterskapsmedaljer totalt.

Hun har to OL-gull fra 2008 og 2012. Hun har tre EM-gull, et VM-gull, samt sølv og bronse fra VM.

Men da håndballjentene ble nummer to under EM i 2012, da satt Tonje Nøstvold hjemme. Etter å ha spilt ni strake mesterskap for Norge i perioden 2005 til sommeren 2012, ble hun plutselig vraket.

Det kom ikke nødvendigvis som noen overraskelse. Da Norge gikk til topps under OL i London noen måneder tidligere satt 28-åringen stort sett på benken. Grunnen? Nøstvold var sliten, svært sliten.

- Ikke lei meg
Derfor synes hun det også var helt greit da meldingen kom om at hun ikke kom med til EM det året.

- Akkurat da var jeg ikke noe lei meg. Jeg satt hjemme og smilte litt og tenkte at det skulle bli så godt med ferie. Det var mange som var ganske lei akkurat rundt de tider, sier Nøstvold til Nettavisen.

I løpet av et års tid spilte Norge VM, OL og EM. Samtidig var det også fult kjør med klubblagene. For østvold hadde det gått i ett i flere år, allerede.

- Jeg merket godt det kjøret det siste året jeg var på landslaget. Det var ikke kjekt å spille håndball lenger. Jeg hadde håndballen «litt oppe i her», sier Nøstvold og peker på halsen.

- Jeg har vært på landslaget siden 2005 og juniorlandslaget før det. Jeg hadde aldri hatt noen sommerferie, eller juleferie eller noe slik, forteller Byåsen-spilleren til Nettavisen.

- Kjekt igjen
Da Thorir Hergeirsson presenterte sin tropp til VM i Serbia, var imidlertid Nøstvold tilbake. Hun forteller at lysten til å spille håndball igjen, kom tilbake så sent som nå i sommer.

- Nå er det kjekt igjen. Jeg har fått tilbake mye overskudd. På sommeren i år begynte jeg å føle at jeg hadde lyst til å spille håndball igjen. Jeg tenkte ikke på landslaget, men hadde det gøy, sier hun.

- Det er artig nå. Det er en fin gjeng og god stemning i laget, legger hun til.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Så langt har spilleren med det store repertoaret notert seg for 16 mål i VM. Mot Tsjekkia i åttendedelsfinalen mandag satte hun inn fire raske mål tidlig i andre omgang og punkterte kampen.

- Jeg kom godt i gang i den kampen, men ble litt slurvete underveis. Noen ganger gjør jeg ting litt vanskelig for meg selv, sier hun.

- Noen ganger velger jeg det lange innspillet, foran det korte, eller den lange pasningen foran den korte. Når jeg gjør slike valg, lugger det litt, sier hun.

- Bedre nå
- Er du bedre nå, enn du var før landslagspausen?

- Jeg synes jeg har blitt mye bedre nå. Da jeg var med sist (OL i 2012), var jeg ikke noe særlig god, men da hadde jeg heller ikke noe overskudd på slutten der, sier hun

Nøstvold og de andre håndballjentene flytter nå på seg fra Novi Sad til Beograd. Der venter vertsnasjonen Serbia til kvartfinale allerede onsdag,

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere