RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Herrem: - Jeg er overrasket og sjokkert

Foto: Marko Drobnjakovic / AP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Norge ute før semifinalene for første gang på åtte år.

SERBIA - NORGE 28-25:

Trykket og stemningen i Beograd var på kokepunktet, og det skulle vise seg å bli for mye å håndtere for norske håndballjenter.

Seiersvante Norge har dratt seieren i land så mange ganger før i lignende situasjoner. Onsdag var det stopp i VM-kvartfinalen.

Etter ni semifinaler på rad i mesterskap, ble Norge kjempet i senk av et krigersk serbisk lag. Norge, som kom til Serbia som regjerende VM- og OL-vinner, blir stående uten medalje i et mesterskap for første gang på åtte år.

- Jeg er overrasket og sjokkert. Jeg har aldri vært med på dette før, sa en tårevåt og preget Camilla Herrem til TV 2 etter kampslutt.

Mistet store ledelser
To ganger i løpet av den tøffe kvartfinalekampen mot VM-verten ledet Norge med fem mål. 9-4 i første omgang og 20-15 i den andre.

Men ved begge anledninger kjempet serberne inn i oppgjøret igjen. Etter to norske straffebom, én gang ved Nora Mørk og én gang ved Linn-Kristin Riegelhuth Koren, tok Serbia tilbake ledelsen 22-21.

Da var det elleve minutter igjen på klokka, og hjemmelaget hadde ikke ledet siden 1-0. Enda et Serbia-mål fulgte, og Thorir Hergeirssons lag var i ferd med å gå i oppløsning.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Heller ikke landslagssjefens timeout hjalp nevneverdig.

Katrine Lunde startet kampen forrykende med flere strafferedninger og høy redningsprosent. Men målvaktsveteranen klarte ikke å finne tilbake til de samme taktene i resten av kampen.

Kritisk ekspert
I en periode da Serbia scoret elleve ganger, laget Norge bare to mål.

- Jeg er ikke fornøyd med disponeringene. Linn Jørum Sulland har sittet i ro i 23-24 minutter, sa TV 2-ekspert Bent Svele.

Norge gikk i oppløsning etter å ha innledet begge omganger på nærmest perfekt måte.

Dermed blir det Serbia, og ikke Norge, som får møte underdogen Polen i semifnale fredag.

I den andre semifinalen møtes Brasil og Danmark. Danskene slo Tyskland 31-28 i sin kvartfinale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere