Klikk her for å se våre V75-forslag.

Historisk sett har det veldig lett for å bli store utbetalinger på denne kjøringen i februar på dagens arena, og da er det om å gjøre å treffe med garderingene i de rette løpene. Det er aldri farlig å spille en favoritt banker i V75, og vi er rimelig trygge på at 8 Åsajerven i V75-1 skal være snakk om en vinner. Tidligere i karrieren har Jærvsøfaks-sønnen normalt trengt et løp i kroppen får å få i gang maskineriet etter litt pause, men det så ikke ut til å være tilfelle i den siste starten.

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Manchester United fester grepet

Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

Oddstips: Aston Villa vinner

Lesertips: Lesernes V75-tips

Veldig opplagt til seier på fine 25.0 full vei ved den anledningen (trøblet tidvis litt med aksjonen, men det hadde sin forklaring i at han mistet en sko rett etter start), og når 10 Moe Brage er blitt strøket i løpet skulle alt ligge til rette for favorittseier. Løpet teller relativt få deltagere hvilket taler til Aasen-traverens fordel, og selv om det står noen formsterke hester på strek skal de ikke holde samme klassen som vår hovedbanker for dagen. Vi tror ingen av dagens konkurrenter matcher speedrykket til 9-åringen siste 150, og selv fra utvendig posisjon mener vi han skal ha god kontroll.

Vår rangering: A: 8 B: 6-1-3 C: 2 D: 4-9-7-5

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V75-2, 1700 meter autostart
Et imponerende raid med fire triumfer på de fem siste startene har favoritten 11 Acolyte Hanover hatt i regi Frode Hamre i vinter, men vi syntes favoritten står veldig sjanseartet til på en kjapp sprint på dagens arena ved denne anledningen. Mye skal klaffe på veien for at det skal kunne bli seier denne gangen, og vi tyr således til bred gardering i et løp vi føler at det fort kan smelle i.

Vunnet sportrekningen har 2 Pas På Jokum gjort, men det er snakk om helt annen motstand for den kapable Midtfjeld-traveren denne gangen. De to siste triumfene har kommet i enkle lunsjløp, og selv om det tidsmessig var bra i den siste starten er det litt opp til eksamen ved denne anledningen. Den trangen ovalen på lørdag tror vi heller ikke er noen fordel (trøblet i Skien i regi Tor O. Halle), og vi føler oss langt i fra sikre på at det blir et feilfritt løp denne gangen.

Kapasitet langt utover sitt relativt beskjedene grunnlag har 4 Iron Rouge, og det kan være slik at det kan bli reprise av sist han kom ut etter lang pause. Da ble det nemlig seier på fine 16.0 full vei i et V75-løp på Biri (slo da veldig gode hester), og sporet på lørdag kan ikke kusk Gunnar Austevoll klage på (og da er han alt for lite spilt med sine 14 %). En spennende nykommer er 6 One More Flight snakk om (som regel klart bedre enn det grunnlaget skulle tilsi), mens champion Høitomt også må tilmåles vinnersjanser bak formsterke 7 Set Me Free.

Litt interessant til står 1 Ziriumzam, og når Olle Goop setter seg opp ved denne anledningen mener vi det skal være snakk om en tidlig gardering. Variabel er merkelappen, men tredjeplassen bak Bambino Avanti/Argus Hanover 14. november på Sørlandet i fjor viste at han kan slå hvem som helst i grunnlaget sitt på en god dag.

Vår rangering: A: 4 B: 11-2-6-7-1 C: 3-8-9-5-10-12

Annonse: Grøstad/Lerum`s V75-tips til løpene på Drammen kan du finne her.

V75-3, 2100 meter voltestart
Vi støter på et litt småskummelt hoppeløp for kaldblodshester i den tredje avdelingen, men fra tet er 5 Spik Tara snakk om hesten å fange. Klart godkjent til tredje på 30.8 full vei etter litt pause i den siste starten i et løp det var dårlig tempo på innledningsvis (og da var det ikke så enkelt å hente mye til slutt når Gylden Tina i front la inn en 26-avsluting), og løp i kroppen bør ha gjort godt. Spikeld-datteren syntes vi står langt gunstigere til enn i de siste startene, og vi er ikke fremmed for at dette kan være snakk om en banker for de litt friske (vanvittig lite spilt med sine skarve 14 %).

På vei opp på siden av vår favoritt i løpet var 3 Drivia når en galopp felte henne sist, og den litt variable frøkna skal være snakk om en het vinnerkandidat på en god dag (Midtfjeld vant med henne siste han kjørte). Utrolig god til seier på 28.7 full vei var 8 Langaard Tiril før litt pause, og dersom formen noenlunde er konservert etter litt hvile skal det dreie seg om en solid vinnersjanse i en feilfri utgave.

Sjokkvant første gangen ut i regi Geir Flåten gjorde 2 M.G. Siri, men vi har ikke ståltro på at det blir ny seier mot veldig mye bedre hester ved denne anledningen (og alt løste seg jo helt nydelig på førsterunden sist). Smyger opp innvendig gjør 7 Landås Becca, og dersom det skulle klaffe med perfekte luker til slutt er ikke den speedige Pål Even-datteren ueffen. Etter to overbevisende triumfer satte 9 Brødsjø Stina på håndbrekket til slutt sist, men tilbake i slag skal ikke den humørbetonte frøkna regnes bort.

Vi banket 14 Jilly i den siste starten, men en dårlig rygg nedover den siste langsiden sørget for at hun kom akkurat for sent til å snappe seieren. Fullt felt og Drammen er dog snakk om en helt annen skål ved denne anledningen, og vi har ikke ståltro. Snøt vår banker for konfekten sist gjorde 6 Gullgruva, men det skal godt gjøres å legge på til sin andre strake (ikke akkurat for vane å rade opp denne).

Vår rangering: A: 5 B: 3-8 C: 2-7-9-14-6-10-13 D: 15-1-4-11-12

Nettavisens V75-forslag til løpene på Drammen kan du få levert her.

V75-4, 2100 meter autostart
Vi satser på at vinneren er å finne på to hester i glitrende spor i dette varmblodsløpet, og den av 2 Farmer Line og 4 El Gigant som når føringen i løpet leder trolig rundt om. Førstnevnte kommer tilbake etter lang pause uten at det har vært noe galt med hesten, og trener Erik Killingmo har alltid sine hester vel forbredt når de sendes til start. Åpnet 12.9 første fem hundre uten at kusken ba om noe som helst i den nest siste starten (og da skal han bli vond å hente en lengde på også på lørdag), og selv om han var sjanseløs til slutt mot svært gode Nimbus Vang ved den anledningen gikk Rite On Line-sønnen et strålende løp til sølv på fine 16.0 full vei.

Sistnevnte er i rivende utvikling, og selv om konkurransen ikke har vært av den skarpeste sorten ved de to siste triumfene på Forus har det sett ut til å være mye å gå på. Så å si ukjørt på 16.3 full vei i den nest siste starten, og denne 4-åringen ligner en type som tåler å gå en bit (således ikke helt avhengig av tet). Neppe noe minus at vår ubestridte ener Eirik Høitomt setter seg opp denne gangen, og uansett posisjon underveis tror vi på en topp vinnersjanse.

Under utvikling er også 9 Chip Line, men dette er snakk om en litt grov type vi ikke tror har noen direkte fordel av den trange ovalen på lørdag. Dratt med til en god tid til tredje på 16.9 full vei i et overpacet løp i den siste starten, og vi blir litt overasket dersom Chipmate-sønnen legger dette feltet på rygg. Når vi så hvordan Runrig debuterte for Trond Anderssen bør de som vurderer ytterligere garderinger ta en titt på søsteren 5 Merry Mary, når hun nå dukker opp i Ådalingens regi etter litt pause (enorme farstressurser der i gården, men stridsmoralen til slutt har vært litt tvilsom så langt).

Vår rangering: A: 2 B: 4 C: 9-5 D: 7-6-10-12-3-1-8-11

V75-5, 1700 meter autostart
Vi støter her på dagens mest åpne løp etter vårt skjønn, og klok av skade stryker vi ingen på vårt store system. Vi er litt inne på at formsterke 4 Fruttis Jo kan sitte i føringen ut av den første svingen (vi tror han får overta fra 3 Finalen), og da ser vi ikke helt bort i fra at 14-prosenteren kan lede rundt om (teten er gull verdt på dagens arena). Sterke innsatser hele veien nå på slutten, og sprint skal ikke være noen ulempe.

En rekke fine innsatser har 1 Myhreng Eldi stått for nå på slutten, og vi føler at det er ned en liten klasse ved denne anledningen (vi tror dog ikke hun kan forsvare sitt innerspor). Utvikler seg stadig gjør 2 Rokketroll, og sporet var nok Cato Antonsen veldig fornøyd med denne gangen (bortsett fra sist har hesten stått i mye dårlige spor, men innsatsene har vært gode hele veien).

Nydelig med tanke på et opitmalt smygløp underveis står 9 Ramtamtaramtata (ble det riktig?, hehe). Positiv til sølv sist, og løp i kroppen etter litt pause bør ha gjort godt. Spinner til tet gjør ventelig 3 Finalen (men muligens er en rygg å gå i å foretrekke?), og med samme innstilling den toppstammede krabaten viste ved triumfen på 32.0 full vei i den siste starten ser vi ikke helt bort i fra at Gunnar Austevoll kan sette inn et sjokk (8-prosenter). Distanse og arena er trolig mitt i blinken, og vi krysser tidlig.

Viste litt av det han kan gjorde 11 Briskeby Elden i den siste starten ved triumfen på fine 29.5 over dagens distanse, men sporet kunne med fordel ha vært litt bedre (og noen storfavoritt med sine 70 % skal han ikke være fra denne utgangsposisjonen). Det er litt spennende når Thor Borg setter seg opp bak fartsfyllte 10 Møjmix, og på full form er ikke Bokli Balder-sønnen ueffen.

Vår rangering: A: 4 B: 1-2-9-3-11-10 C: 6-7-12-5-8

V75-6, 2100 meter autostart
Veldig tung favoritt i dette varmblodsløpet blir selvsagt 4 Hitchcock med sine 76 % etter en rekke strålende innsatser i hele vinter, og i en feilfri utgav er det trolig ikke snakk om saken. Skvatt unna til en overlegen seier på fine 13.8 etter en meget kjapp avslutning på løpet i den siste starten, og dagens distanse viste Windsongs Legacy-sønnen at han ikke har noen som helst problemer med ved å banke til med å vinne på meget sterke 13.9 på Sørlandet 15. august i fjor. Det er dog et usikkerhetsmoment knyttet til den store favoritten, og det er dagens arena.

Aldri startet på 800 metersbane før, og en hest som søker litt utover med hodet har aldri noen fordel av krappe svinger. Dersom han utstyres med modified sulky uten stenger på lørdag slik han har gått med i det siste er vi ikke helt trygge (kan fort hoppe inn på første hjørnet da), og da sikrer vi oss med en hest på våre to største spilleforslag.

Vi snakker da om speedkula 5 Milliondollarbaby D., og etter den flotte triumfen på solide 15.3 full vei på Bjerke i den siste starten virker formen til å være helt på topp der i gården. Vi spiller også litt med hjerte i dette løpet all den tid Nettavisens lesere kunne løpe til utbetalingslukene og hente flotte gevinster ved den anledningen, men vi føler uansett at Chipmate-datteren står nærmest til å overta dersom den store favoritten skulle rote seg vekk på galopp.

Vår rangering: A: 4 B: 5 C: 10-9-12 D: 1-6-7-8-2-11

Nettavisens V75-forslag til løpene på Drammen kan du få levert her.

V75-7, 1700 meter autostart
En veldig fin periode på denne tiden i fjor hadde 6 Gidde R. Icke hvor han sanket sammen rundt 420.000 kroner i vintermånedene, og når han leverte en avslutning det luktet svidd av via sporene fra køplass til sølv på 16.1 full vei på Biri i den siste starten etter lang pause skal han tilmåles solide vinnersjanser i dette sprintløpet som avslutter denne rebusen.

Spor litt langt ute bak startbilens vinger gjør dog sitt at det trolig blir den tunge veien utvendig ved denne anledningen, men krefter har aldri vært mangelvare der i gården (vant et V75-løp på nettopp dagens arena over 2500 meter 13. februar i fjor). Ny kusk Lars A. Kolle har kjørt hesten en gang før, og da ble det en enkel seier fra tet på fine 13.8 over en sprint på Bjerke (8. sept i fjor).

Veldig interessant denne gangen mener vi 1 Lingo skal være, og da snakker vi om en 18-prosenter i spillet. Varslet form med fine avslutninger fra køplass to ganger på rad i det siste, og nå er det helstengt hodelag og full bøtt mot tet som gjelder fra en perfekt utgangsposisjon. Vi har sett hesten åpne 09.5 første fem hundre bak bilen før, og med den formen Sugarcane Volo-sønnen viser om dagen ser vi ikke bort i fra at det kan bli ledelse rundt om (to triumfer ble det i fjor på sprint fra fine spor på Jarlsberg på hhv 13.3 og 13.9).

Hevder seg med bravur i denne typen løp hver gang hun gjester Norge gjør 9 Rouge, og sporet på lørdag kan ikke ringreven Olle Goop klage på. Det ligger an til et voldsomt startrush i dette løpet, og da kan det være slik at det kan blir reprise av det siste sprintløpet hoppa vant på Bjerke 15. desember på fine 14.1 Der profiterte hun på tøft tempo i front, og var til slutt alene på valen etter en solid avslutning på løpet.

Vår rangering: A: 6 B: 1-9 C: 11-10-5-2-3 D: 4-7-8-12

Spilleforslag
Til V75-løpene på Drammen har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 126, 378, 756 og 2088 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Drammen
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Drammen på NRK2 kl. 18.00-18.55 på lørdag.