Gå til sidens hovedinnhold

4-0 til HamKam

Brann blir totalt ydmyket. Roman Kienast setter inn 4-0.

Kienast får ballen på 20 meter, ser opp og lobber den over Opdal. Det er rett og slett utklassing på Briskeby.

Flott raid av Huseklepp på høyrekanten, Sæternes stiger til værs og header ballen i tverrliggeren. Stor sjanse, men det vil seg ikke.

6218 - de fleste hedmarkinger er i ekstase i sommersolen.

En klasseredning fra Håkon Opdal hindrer Abiodun å sette inn sitt andre mål for dagen.

Migen Memelli kommer inn for for Olafur Örn Bjarnason. Mjelde satser offensivt.

I frustrasjonen får Martin Andresen seg et gult kort.

Bare minuttet etter at Brann brant straffe, er Tommy Øren fremme og lager sitt første mål for HamKam.

Petter Vaagan Moen blir felt og får et noe tvilsomt straffespark. Det tar Robbie Winters, men han setter ballen i tverrliggeren, vel ti minutter inni omgangen.

Brann bytter. Erik Huseklepp er kommet inn for Martin Knudsen på høyresiden. Janez Zavrl har overtatt plassen til Helge Haugen.

1.omgang
Brann kom til Briskeby Gressbane vel vitende om Ham-Kams eneste force. Dødballer i alle fasonger. Corner eller frispark betyr ingenting. Det er samme oppskriften.

Det tippeligalaget med den desidert tyngste dødvekten pøser svære beist opp i boksen og i tillegg har de fått en fotballspiller som er blant de beste strikerne i ligaen. Ingen har skapt tilnærmelsesvis så mye trøbbel for Branns midtforsvar så langt i sesongen som Ham-Kams Oluwasegun Abiodun gjorde de første 20 minuttene. Han er sterk, han er rask, han er god og han er ufin. Heldigvis for Brann har han allerede fått gult kort og må moderere seg om han vil være med resten av kampen.

Må ta seg sammen
Den første omgangen viser det som kommer til å bli Branns høstsesong. Toppskjerpede lag som jakter serielederens skalp. Branns gulltokt vil bli satt på en skikkelig prøve her i andre omgang. Ett poeng på Hamar vil være som en seier å regne med den starten kampen fikk.

Robbie Winters og Bengt Sæternes hadde begge muligheter til å utligne like etter scoringen til Ham-Kam. Men her må en ta vare på sjansene. Når Ham-Kam headet inn 2-0 i det 34. minutt ble det klart at dette kunne bli blodig. Brann har rett og slett ikke noe middel mot dette primitive laget fra Mjøsens bredder.

Andresen ikke i slag
Når det er sagt viste første omgangen at sentrale Brann-spillere har frekventert luftmadrassen mer enn treningsstudio i ferien. Martin Andresen har vært en skygge av seg selv, midtforsvaret har vært sjanseløse, heller ikke Håkon Opdal har opptrådd med den autoriteten i feltet som er helt nødvendig mot dødballspesialistene i grønt og hvitt.

- Vi visste de var gode på døballer - fra benken ser målene for enkle ut. Vi må flytte beina i et høyere tempo i 2.omgang, sier Mjelde til TV2 i pausen.

HamKam tok ledeslen etter to minutter og doblet etter 34. Begge scoringene kom etter markeringssvikt på døball.

Branns lag:
Håkon Opdal - Bjørn Dahl, Kristjan Örn Sigurdsson, Olafur Örn Bjarnason, Erlend Hanstveit, Martin Knudsen, Helge Haugen, Martin Andresen, Petter Vaagan Moen - Robbie Winters, Bengt Sæternes.

Benken: Johan Thorbjørnsen, Janez Zavrl, Erik Huseklepp, Arnaud Monkam, Migen Memelli.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken