Gå til sidens hovedinnhold

410 millioner til Liverpool

Klarer Liverpool å si nei til Real Madrid denne gang?

Økonomisk pressede Liverpool kan få problemer med å beholde Xabi Alonso dersom tirsdagens oppslag i Daily Mail stemmer.

Avisen skriver at Real Madrid vil gi 45 millioner euro for den spanske duoen Xabi Alonso og Alvaro Arbeloa, tilsvarende 410 millioner norske kroner, hvorav 325 millioner skal være budet på playmakeren Alonso og 85 millioner kroner er for Arbeloa.

Les også: Tirsdagens Premier League-rykter

Offentlig kjent
Sannsynligheten for at høyrebacken Alvaro Arbeloa selges er stor, ettersom Liverpool mandag kveld fullførte kjøpet av Glen Johnson fra Portsmouth for snaut 190 millioner kroner.

Venstreback Andrea Dossena, kjøpt inn for å erstatte John Arne Riise i fjor, ryktes også å være på vei bort fra Anfield.

Real Madrid har ikke lagt skjul på at klubben ønsker å hente Xabi Alonso, som storspilte for Liverpool sist sesong. Tidligere i sommer skal Liverpool ha avslått et bud på 215 millioner kroner for den elegante midtbanespilleren.

Alonso er tiltenkt jobben som spillefordeler i Florentino Perez' nye «Galacticos». Den spanske storklubben har som kjent kjøpt både Cristiano Ronaldo og Kaka.

Trenger pengene
I Liverpool er situasjonen en ganske annen enn i velstående Real Madrid. Rafael Benitez har lite penger tilgjengelig til spillerkjøp.

Det ble for noen uker siden spekulert i at han hadde drøyt 215 millioner kroner til sin rådighet. Kjøpet av Johnson kostet snaut 190 millioner kroner, men drøyt 70 av disse millionene slipper trolig Liverpool å betale ettersom Portsmouth fortsatt skyldte penger for overgangen til Peter Crouch.

Et salg av Xabi Alonso og Alvaro Arbeloa vil trolig gjøre det lettere for Liverpool å beholde Javier Mascherano, som via sin agent flørter med Barcelona.

Daily Mail siterer ingen kilder i sitt oppslag, men forteller at Chelsea også henvendte seg til Benitez angående Xabi Alonso. Liverpool vil imidlertid ikke selge til en konkurrent i Premier League.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken