*Nettavisen* Sport.

42 årsverk forsvinner i NIF

Foto: Dag Langerød

Hele 42 årsverk forsvinner fra NIF sentralt innen 1. september, skriver Bergens Tidende.

23.06.04 12:48

Det begynte med at 30 hele stillinger skulle fjernes, så økte det til 33 og nå er tallet oppe i 42. Idrettspresident Karl-Arne Johannessen (bildet) og hans styre har trolig gjort seg ferdig for i år.

- Etter nøye saumfaring av tall og alle andre forhold, har vi endt opp med at kuttene må være i den størrelsesorden, ja. En rimelig saftig slanking, men der er ingen vei utenom, sier idrettspresidenten til Bergens Tidende.

Johannessen har ingen planer om å ribbe idrettskretsene for mannskap, i alle fall ikke foreløpig.

- Utvalget vi har satt ned for å se på strukturene i idretts-Norge, må først få gjort seg ferdig. Så tar vi det videre derfra når den tid kommer, sier Johannessen.

Når det gjelder økonomien i NIF, har idrettspresidenten tallene klare etter vanstyringen og kjempesmellen i 2003. Da hjertespesialisten fra Askøy tok over presidentvervet etter Kjell O. Kran i mai i år, var driftsunderskuddet på 35 millioner kroner og tallet å forholde seg til. Siden den gang har flere skjeletter ramlet ut av skapet.

- Ingen enslige bomber, men ytterligere 15 millioner kroner med minus foran har dukket opp av regnskapsjungelen. Det betyr enda tøffere kutt enn forutsatt for bare noen få måneder siden, innser Johannessen. Sammen med sitt nye idrettsstyre har han tatt solide grep.

- Vi opererer fra nå av med et eget budsjett på ren drift av NIF. For 2003 lå det på 147 millioner kroner. Den summen kutter vi ned til 119 millioner i 2004 og til 111 millioner i 2005. Altså en krymping på hele 36 millioner fra 2003 til 2005.

Idrettspresidentens og hans styre har som klar ambisjon om at også egenkapitalen skal være i pluss i 2007. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.