Gå til sidens hovedinnhold

43 500 innspilt fredag

Det ble fullklaff på Biri fredag for våre tips. Lørdag skal vi til lukene på et herlig drag i V5-spillet. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny lørdag:
V75 Sørlandet: Håkon byr på flere spennende spilledrag
Tipping: Slik skal vi få 12 rette
Oddstips 1: Aston Villa vinner

Oddstips 2:
Tippeligaen: Skader og karantener
Premier League: Skader og karantener

Etter mye stang ut den siste tiden, der blant annet Peter Plys hadde gitt oss over 60 000 kroner under lunsjløpene på Bjerke torsdag, ble det endelig fullklaff for våre V65-tips på Biri fredag. Vi satt igjen med Kendrick's Victory som banker i V65-6 og når denne vant overlegent, ble det seks rette og atten femmere på det største forslaget. I tillegg til to femmere på det mellomste forslaget og fullklaff i Dagens dobbel-spillet ble det totalt innspilt kr 43 487 fredag og vi håper selvsagt at storformen sitter i lørdag. Her kan du se fredagens artikkel .

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Vi klinker til på et femtevalg i V5-2
Det er nemlig ikke ofte vi spiller V5 på lørdagene, men når undertegnede har mottatt meget spennende info på 1 Brenne Svarta i V5-2, ja så er vi nødt til å være på pletten. 6-årshoppa hadde en voldsomt god periode i fjor vinter (vant fire løp i des/jan), men falt siden helt i sammen. Dukker nå opp i regi Jenny Thygesen etter lang pause, og i det siste hurtigarbeidet så Lome Elden-datteren helt strålende ut etter det vi har fått beskjed om via våre kontakter på Sørlandet.

Champion Eirik Høitomt kjørte 26.0 siste tusen (rundt 30.0 full vei) ved den anledningen, og uten de helt store kanonene på utsiden denne gangen, tror vi at veien til tet blir relativt billig. Støter på et par bra hester i form av 9 Lauvås Jejo og 10 Kolnes Viktor, men det nytter ikke å spille neste gang¿ Vi snakker da om et femtevalg i spillet, og på kryssene er hun markert på snaue 16 % av de innleverte kupongene.

Vår rangering: A: 1 B: 10-9-12 C: 3-7-11-5-4-6 D: 2-8

V5-1, 2140 meter autostart
Det blir selvsagt ikke lett å stå i mot 10 Acolyte Hanover til slutt på ny i den andre avdelingen, men når vi spiller et så friskt objekt i V5-2 er det da naturlig å spekulere litt forsiktig i mot den store favoritten her. Etter to strålende innsatser i Sprintermesteren i Sverige ble det en enkel seier på 14.2 over aktuell distanse i den siste starten, og 4-åringen så ikke ut til å ha latt seg merke av to tøffe løp forut for den starten.

På kapasitet er nok ikke 1 Løjtens Q.C. veldig mye dårligere enn favoritten, men 5-åringen til Bo Westergård er desto mer usikker. Gikk feilfritt i den nest siste starten, og da ble det seier på solide 14.2 over aktuell distanse. Sjanseartet utgangsposisjon, men i en feilfri utgave (og dersom det løser seg underveis) er Enjoy Lavec-sønnen seiersaktuell. På vei mot full form er 4 Whatwouldtheysay, og utgangsposisjonen på lørdag kan ikke trener og kusk Øystein Tjomsland klage på.

To outsidere finner vi i form av 2 Lincoln Frontline (uforandret fin form, og fra eventuelt tet må Gundersen-traveren tilmåles visse vinnersjanser) og 5 Noble (avsluttet sterkt til sølv på flotte 12.3 over en sprint i den siste starten, og 7-åringen står fint inne i løpet denne gangen).

Vår rangering: A: 10 B: 1-4-2-5 C: 6-3-7-9 D: 11

Annonse: Rolf Lerum/Øivind Grøstad melder om et steinrått drag i V75-2 som er matchet for løpet

V5-3, 1640 meter voltestart
Det er selvsagt aldri enkelt å hente 20 meter tillegg på en kjapp sprint på raske sommerbaner om dagen, men 11 Moe Brage i den tredje avdelingen innehar utvilsomt fartsressurser til å kunne gjøre akkurat det. Fra lignende forutsetninger har ikke 9-åringen klart det før, men da har det vært snakk om fulle felter (og med langt bedre konkurrenter på strek). Vi tror således at speedkula løser oppgaven ved denne anledningen med kun åtte hester igjen på strek (etter at 2 Jilly har blitt strøket), og med løpesnor for hestene fra 20 meter tillegg sitter jo Moe-traveren rett i ryggen på de der foran mer eller mindre direkte.

Ble noe overraskende speedet ned fra tet av bomben Prins Juventus i den siste starten ved andreplassen på 23.4 full vei (men slik kan han opptre fra tid til annen), men forut for den starten så storfavoritten helt lysende ut ved triumfen på flotte 22.0 over aktuell distanse under ikke helt lette forhold. Champion Eirik Høitomt sitter trolig rolig til inn i den siste svingen, og vi tror da at fartsmonsteret bruker dagens konkurrenter som rundingsbøyer til slutt. Tredje bak Neslands Loke og Moe Granar på 21.9 i dette oppgjøret i 2009, men i år klatrer vår for tiden beste kaldblodshest helt til topps.

I V75-spillet garderer vi ikke, men i V5-spillet får vi råd til en gardering. Det er da naturlig å krysse av for 3 Vestpol Faxen, og selv om Tjomsland-traveren støter på bedre hester enn noen gang, tror vi at 8-åringen står nærmest til å overta dersom den store favoritten skulle svikte. Har ikke startet på aktuell distanse siden han vant et løp på rekorden på 23.1 i fjor våres, og da viste han at han også kan flytte på beina på en kjapp sprint. I sitt livs form nå, og de to siste triumfene på 24-tallet full vei har vært av den imponerende sorten.

Vår rangering: A: 11 B: 3-7-4-12 C: 9-8-5-10 D: 1-6

V5-4, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester venter oss i den fjerde avdelingen, og vi kan i grunnen ikke finne noen helstryk. Vi tror tetkampen står mellom 1 Zita Oldeson og 2 Carte Blanche, og den av de to som sitter i føringen ut av den første svingen bør ha et bra bud på den gjeveste sjekken pålydende 50.000 kroner.

Førstnevnte var litt uheldig i den tredje siste starten (litt hindret i den siste svingen) mot Movie Q.C. & Co, mens hun i den påfølgende starten var litt indisponert (slet med brunst). Det var dog en lekker utgave av 5-årshoppa vi fikk se ved triumfen på flotte 14.7 full vei i den siste starten (så nærmest ukjørt ut ved den anledningen med draskylappene spart), og med tilsvarende innsats på lørdag tror vi på en ny topp vinnersjanse. Tidligere i karrieren har hun sprintet 14.7 med voltestart ved en seier, og vi ser ikke bort i fra at Buer-traveren viser frem en lav 13-tid på lørdag over aktuell distanse.

Sistnevnte vant hele fire av fem løp i fjor, men årets sesong har vært plundrete for 4-årshoppa til Bo Westergård. Leverte dog en strålende avslutning til fjerde på 16.6 full vei i den siste starten før pausen, og etter sigende skal Kendrick Hanover-datteren se helt lysende ut i trening forut for lørdagens dyst. Offensive Tom E. Solberg setter seg opp bak nestfavoritten ved denne anledningen, og det er trolig intet minus.

Favoritten 6 Becky var veldig god til seier på flotte 14.7 full vei i den siste starten, men vi synes ikke at 5-årshoppa ligner noen sprinter. Det blir trolig en plass langt ned i køen fra et spor litt vel langt ute, og da er i så fall Gunsliger Spur-datteren avhengig av 12-tempo den første runden for å kunne komme inn i matchen. Det samme synes vi gjelder for 7 Blaze Of Glory (holder uforandret fin form), mens den som kan få det optimale løpet er 10 Valuable (vel så effektiv med et løp i rygger i tøft tempo).

Vår rangering: A: 1 B: 2-10-6-7 C: 5-9-3-4-11-12-8

V5-5, 2140 meter autostart
I finalen braker en rekke lovende ungdommer sammen i Sørlandets 3-årscup, og det er varmblodshestene som skal i aksjon i dette løpet. Vi synes vi at det er veldig vanskelig å skille deltagerne, og vi stryker da ingen på vårt store system.

Vi synes det var vel tøft å utrope 11 Abdul B.R. til en klink vinner mot eldre hester i grunnlaget sitt forut for den siste starten i et V75-løp på Biri, og etter en veldig tøff førsterunde (14.5 første tusen) synes vi at 3-åringen må få godkjent for tredjeplassen på 15.5 full vei. Forventes å være hakket bedre til lørdagens dyst etter litt behandling, og at Waaler-traveren nå skal være nede som en 17-prosenter i spillet mot jevnaldrende konkurrenter blir etter vårt skjønn feil.

Vi synes ikke at det virker til å være mye ”mat” i 1 Thai Offshore, og da snakker vi om en overspilt favoritt med sine 64 % Svak etter perfekt opplegg ved fjerdeplassen på 15.8 full vei i den nest siste starten før han ”knakk nakken” siste 100 i kvalifiseringen til Märtha-løpet på Biri i den siste starten fra tet etter å ha vært stri underveis, og vi stiller et stort spørsmålstegn ved stridsmoralen på denne hesten. Dog møtt årgangstoppen Viking Frecel hele veien, og det er litt enklere i mot ved denne anledningen (må uansett være mye forbedret for å kunne holde unna helt hjem).

Nydelig til står 3 C.C. Cimon, og på sitt beste er ikke Holm-traveren noe dårligere enn de andre. Etter å ha vunnet sprettlett fra tet på fine 16.1 full vei i den femte siste starten har det gått litt i dur og moll nå på slutten, men formen tror vi er uforandret fin (bortglemt 12-prosenter dette). Stadig bedre blir 10 U.S. Marshal, og det kan fort bli dønn riktig fra et perfekt smygspor ved denne anledningen.

En sterk seier på 16.1 full vei tok 4 Great Sensation i hoppe-avdelingen av Märtha-løpet i den siste starten, og selv om det er ut mot hingstene som gjelder ved denne anledningen, tilmåler vi den sterke 3-årshoppa solide vinnersjanser også denne gangen. Avsluttet forrykende til sølv på flotte 15.2 full vei bak Viking Frecel på Biri i den siste starten gjorde 7 Nozler, men utgangsposisjonen er ikke den beste ved denne anledningen. Uansett tidlig aktuell ved klaff på løpet, og da har vi nevnt de hestene vi har mest tro på i dette løpet.

Vår rangering: A: 11 B: 3-10-1-4-7 C: 12-2-8-6-5

Spilleforslag
Til V5-løpene på Sørlandet har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 140, 420 og 976 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her (spillestopp lørdag kl. 14.20).

Kommentarer til denne saken