*Nettavisen* Sport.

439 mil færre enn rivalene

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

Thor Hushovd er likevel trygg på at han vil finne OL-formen.

19.06.12 15:01

Etter ti dagers treningsfri, friskmelder Thor Hushovd seg helt foran del to av sykkelseongen.

– Jeg føler meg mye bedre på trening nå enn før pausen. Det er helt annerledes og helt åpenbart at jeg trengte avbrekket. Nå er både orket og lysten tilbake, sier Thor Hushovd til NTB.

Han ble nødt til å takke farvel etter seks etapper av årets Giro d’Italia, og i kjølvannet av det mistet han også Tour de Suisse, NM og Tour de France.

123 mil i Polen - mot 562 i touren
Nordmannen henger likevel ikke med nebbet, og lagt en ambisiøs plan for å komme tilbake i form til OL i London.

123 mil over sju etapper i Polen rundt fra 10. juli er den nye resepten. Rittet avsluttes tolv dager før lekene i Storbritannia.

– Treningen og oppkjøringen til OL er helt lagt om. Jeg er i gang med å bygge kapasitet gjennom intervalløkter (bakke og spurt) på trening, og i Polen kommer jeg til å kjøre hardt. Ettersom det ikke blir mange ritt før OL, er det viktig at jeg går dypt når mulighetene først byr seg. Siden det vil være lenge siden forrige ritt, vil det også være en sulten syklist som starter i Polen, slår BMC-stjernen fast.

Hushovd: - Formen kommer
Tour de France-rytter Edvald Boasson Hagen (25) vil kjøre opp til London-mesterskapet med 562 mil – eller 4,5 ganger mer rittdistanse.

– Jeg vet at om jeg gjør den jobben jeg skal på trening og i Polen, vil jeg komme i form til OL, hevder Hushovd.

I OL er Hushovd satt opp som «road captain» i den norske firemannslaget. Det betyr at 2010-verdensmesteren tar avgjørelsene underveis i rittet, men ikke nødvendigvis at det blir Hushovd som får lagkameratenes fulle støtte til slutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.