RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

44-åring tar ny sesong

(foto: scanpix)
Chris Chelios har ingen planer om å legge opp ennå. Nå har 44-åringen skrevet ny kontrakt med Detroit Red Wings.

Chris Chelios er - ikke uventet - den eldste spilleren i NHL. Og han har ikke tenkt til å gi seg ennå. Ifølge Detroit Free Press har den amerikanske backen nettopp undertegnet en ny ettårskontrakt med Detroit Red Wings.

Han kan dermed forberede seg på sin 23. sesong i NHL. Bare to backer har spilt like mange sesonger; Tom Horton (24) og Al MacInnis (23).

Den nye kontrakten er visstnok verdt 850.000 dollar, det samme beløp som 44-åringen tjente forrige sesong. Chelios er den eldste spilleren som noensinne har spilt for Red Wings.

Han ble draftet i andre runde av Montral Canadiens i 1981, og hjalp Canadiens til å vinne Stanley Cup fem år senere. Han har også vunnet Stanley Cup med Detroit (2002). Chelios ble den første amerikanske vinner av Norris Trophy (tildeles ligaens beste back) i 1989, og fikk også denne utmerkelsen i 1993 og 1996 som medlem av Chicago Blackhawks.

Chelios har 182 mål og 925 poeng på 1476 kamper i NHL. Han har representert USA i fire vinter-OL, og var lagets kaptein i Torino tidligere i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere