*Nettavisen* Sport.

4,4 mill i bonuspotten - sjekk våre tips

Foto: (Reuters/Scanpix)

Ryker potten i kveld? Les hvordan vi skal få 12 rette i dagens tippetips.

26.01.11 16:51

Flere tips onsdag:
Odds: Vi satser på Liverpool
Odds:Lesernes oddstips onsdag

Trav: 35 millioner på en onsdag

Midtukekupongen tar oss gjennom kamper fra Premier League, engelsk, nederlandsk, tysk og belgisk cup, skotsk Premier League og Segunda Division. En utfordrende kupong, som gledelig nok avvikles i sin helthet onsdag kveld, slik at vi finner den informasjonen vi trenger før vi krysser av.

Bonuspotten er oppe i hele 4,4 millioner, og skal du ta den må du være alene om 12 rette. Det kan ligge til rette for en kjempeutbetaling for 12 rette på denne midtukekupongen. Leveringsfristen er klokken 20.25.

OBS! Nå kan du tippe på iPhone

Liverpool - Fulham
Premier League. Dalglish har nå ledet Liverpool i fire kamper. Tap for Manchester United (cup) og Blackpool er etterfulgt av 2-2 mot Everton og nå sist en overbevisende 3-0 borteseier mot Wolves. Dette er ikke vanvittig bra, men det går den riktige veien, og fansen snakker mye om at det spillemessige er veldig mye bedre nå enn under Hodgson, og så får resultatene komme etter hvert. Liverpool har 6-3-2 på hjemmebane. Kaptein og lagets trolig viktigste brikke, Gerrard, er tilbake i laget, sammen med Jovanovic. Det er lite fravær og Liverpool kan stille sterkt.

Liverpools tropp: Reina, Kelly, Skrtel, Agger, Johnson, Lucas, Meireles, Gerrard, Kuyt, Cole, Rodriguez, Torres, Gulacsi, Aurelio, Kyrgiakos, Poulsen, Shelvey, Jovanovic, Ngog, Spearing, Pacheco.

Fulham har begynt å score mål, til tross for at deres fremste måltyv Zamora fortsatt er ute. Man har klatret bort fra nedrykksplass med 3-1-1 på de siste fem i serien. På bortebane ble det uavgjort atter en gang sist, 1-1 mot Wigan, og man er fortsatt ikke det helt store bortelaget med sine 1-6-4 totalt. Men formen virker å være bedre enn på lenge. Zamora er altså ute, det er Senderos og Etuhu også.

Innbyrdes oppgjør:

11.04.2010 Liverpool - Fulham 0 - 0
22.11.2008 Liverpool - Fulham 0 - 0
10.11.2007 Liverpool - Fulham 2 - 0
09.12.2006 Liverpool - Fulham 4 - 0
15.03.2006 Liverpool - Fulham 5 - 1

Utfra hvor ofte vi bommet på Liverpools Premier League-kamper i fjor burde vi helgardere alle kampene deres ut sesongen. Men vi lærer aldri, for i dag tror vi nok en gang Liverpool vinner. De er et godt hjemmelag, selv under Hodgson var det ikke så ille, og med Gerrard tilbake og den formen laget viste sist, markerer vi H i kamp 1.

Har du husket Viking Lotto? Vinn 24 mill i kveld!

Birmingham - West Ham
Engelsk Ligacup (Carling Cup), semifinale 2 av 2. West Ham vant første kamp 2-1, og reglene er slik at det blir ekstraomganger hvis Birmingham skulle ha en ettmålsledelse ved full tid i dag, uansett om det står 1-0 eller 5-4 for den saks skyld. Bortemålsregelen slår først inn hvis det står uavgjort etter ekstraomgangene. Ved likhet også da, skal avgjørelsen falle på straffer.

Birmingham slipper gjerne inn lite mål og det har blitt mye uavgjort i Premier League. Unntaket kom på lørdag, da de røk 0-5 for Manchester United. I forrige kamp mot West Ham hadde de mye av spillet, og var litt uheldige som tapte 1-2. Men dette er langt fra noe umulig utgangspunkt for et sterkt hjemmelag som Birmingham. De er uten den innlånte vingen Bentley, som allerede har spilt for Tottenham i denne turneringen. Sebastian Larsson tar hans plass. Det er ingen nye skader i laget.

Birminghams tropp: Foster, Carr, Johnson, Ridgewell, Murphy, Larsson, Ferguson, Mutch, Fahey, Hleb, Derbyshire, Taylor, Jerome, Gardner, Bowyer, Zigic, Jiranek, Phillips, Parnaby, Beausejour.

West Ham fortsetter med Avram Grant som manager, og man har oppnådd noen brukbare resultater i det siste. 2-1 over Birmingham og 2-0 over Barnsley i cuper er bra, og 2-2 borte mot Everton sist, i serien, er vel også greit. Ellers klare tap mot Newcastle og Arsenal. Man ligger fortsatt sist i Premier League, med 1-5-6 på bortebane. Gary O'Neil går rett inn på laget etter overgangen fra Middlesbrough. Spissene Obinna og Piquionne er suspendert, og innlånte Demba Ba fra Hoffenheim rekker ikke bli klar.

West Hams tropp: Green, Boffin, Faubert, Jacobsen, Bridge, Tomkins, Reid, Gabbidon, Upson, Spector, Hines, Parker, Noble, Kovac, O'Neil, Boa Morte, Cole, McCarthy, Sears, Nouble.

Dette blir en viktig kamp for begge lag. Birmingham må fremover og score mål, noe de ofte klarer på hjemmebane. Vi tror dette blir jevnt, men har størst tro på hjemmelaget. H i kamp 2.

Celtic - Hearts
Skotsk Premier League. Celtic topper tabellen, fem poeng foran Rangers og med to kamper mer spilt. Hearts følger to poeng bak Celtic. 8-3-1 på hjemmebane er sterkt av Celtic, men ikke sterkere enn vanlig. De endte på 11-4-1 totalt hjemme da de tok sølvet i fjor. Formen er som alltid bra, Celtic har 4-1-0 på de fem siste. Feilskjæret kom borte mot Hamilton. Forrest er tilbake fra suspensjon. Majstorovic og Samaras er ute med skader.

Celtics tropp i følge teamtalk.com: Forster, Wilson, Mulgrew, Rogne, Izaguirre, McCourt, Ljungberg, Brown, Kayal, Forrest, Ledley, McGinn, Stokes, Hooper, Murphy, Zaluska, Carey, Towell.

Hearts er gode denne sesongen, de har 8-0-1 på bortebane totalt. De er bare to poeng bak Celtic, og har en kamp mer spilt, men skulle de vinne i dag vil de for alvor blande seg inn i en tetstrid som i mange år har vært forbeholdt kun Celtic og Rangers. De har vunnet seks bortekamper på rad, og på lørdag slo de Rangers 1-0 hjemme. Kyle og Elliot er usikre foran dagens kamp, Driver er fortsatt ute.

Hearts tropp: Kello, Barr, Bouzid, Zaliukas, Stevenson, Palazuelos, Templeton, Elliot, Elliott, Balogh, Kyle, Skacel, Jonsson, Mrowiec, C Thomson, Novikovas, Wallace, Obua, J Thomson, Kucharski, Santana.

Hearts vant det omvendte oppgjøret 2-0. På dagens bane står det 3-1-1 fordel Celtic på de fem siste innbyrdes. Folkerekka viser tegnfordelingen 67-20-13, og vel er Celtic gode på hjemmebane og vinner det aller meste, men nå har de Samaras ute og møter en motstander i kjempeform. Kampen må være noe mer åpen enn det folkerekka skulle tilsi, og vi markerer HUB i kamp 3.

Hibernian - Rangers
Skotsk Premier League. Tragisk form hos Hibernian siden midten av november. 0-3-7 på de ti siste har tatt dem ned i bunnstriden, og nå er nedrykk en akkutt fare. 2-4-4 på hjemmebane er svakt. Colin Calderwood ble ansatt som manager i midten av oktober og ledet Hibernian til 3-0 borteseier over dagens motstander i sin første kamp. Siden denne sjokk-seieren har det gått bratt nedoverbakke. Kevin McCann er eneste sikre fravær i dag, mens det ventes at Miller, Stevenson, de Graaf, og nylig signerte Thornhill og Calderwood, kan få en rolle i dagens kamp.

Rangers har 3-0-2 på de fem siste. Tapene er kommet for Hearts og Celtic, og det overtaket man hadde på tabellen er nesten borte. Etter bortetapet for Hearts lørdag kreves seier i dag. Rangers har 8-1-1 på bortebane nå. Det er ingen nye skader i laget.

Rangers har 3-0 og 4-1 på sine to siste besøk på Easter Road i Edinburgh, og da var hjemmelaget i langt bedre form enn de er nå. Rangers skal ha meget gode muligheter til 3 poeng i dag. B i kamp 4.

St. Mirren - Dundee United
Skotsk Premier League. St. Mirren er ikke akkurat i scoringsform med 0-2, 0-2, 0-2 og 0-0 på de fire siste i serien. De ligger på 10. plass, ett poeng over nedrykksstreken, og har 2-3-6 på hjemmebane. Forsvarsspiller Barron må trolig stå over med skade. Hegarty, Brady og Wardlaw er ute fa før.

Dundee United ligger midt på tabellen. De har 2-6-2 på bortebane, tar vi med cupkamper har de spilt uavgjort i 7 av de 8 siste. Det er litt problemer med mannskapet i dag, da Daly og Robertson er suspendert. Dixon, Kovacevic og Dods er fortsatt ute, så Swanson, som er ute av trening, er med på innbytterbenken, og en småskadet Kenneth kan få spilletid, noe han også fikk mot Kilmarnock sist.

Innbyrdes statistikk taler klart i favør av bortelaget. De har 5-3-0 på sine 8 besøk her fra den tiden (2006) begge lag har vært i Premier League. Det er godt mulig det er duket for enda en uavgjort for Dundee United, men vi tror de kan klare seier, selv med et par mann ute. Hjemmelaget sliter veldig med å score mål for tiden. UB i kamp 5.

Inverness CT - Aberdeen
Skotsk Premier League. Inverness har 1-5-4 på sine siste ti, og den ene seieren kom over lille Elgin i cupen. Etter en god høst der man tok mange poeng har effektiviteten tydeligvis dalt, og man scorer ikke like hyppig. Fortsatt er man soleklart best på bortebane, hjemme på Caledonian har man skuffende 2-3-6 totalt. Hayes og Cox er tilbake fra skader, mens Morrison og Gillet er ute et par uker til, ellers ser det bra ut.

Aberdeen tapte 0-1 borte for Celtic etter en god periode med 4-1-0 i cup og serie. Det har variert veldig for Aberdeen denne høsten, de hadde en rekke med syv strake tap, inkludert 0-9 for Celtic og 0-5 for Hearts, men nå ser de ut til å være på gang igjen, etter at manager Craig Brown kom som en reddende engel i desember. Aluko og forsvarsspiller McNamee er tilbake fra skader.

Denne kampen er åpen, men vi tror "nye" Aberdeen skal ha gode muligheter. De ser ut til å være i form, selv om det ble knepent tap mot Celtic. Aberdeen tapte 0-2 her sist, men hadde 6-2-0 her før det. Når folkerekka viser tengfordelingen 52-24-24 og vi mener kampen er åpen, blir UB markeringen i kamp 6.

St.Johnstone - Motherwell
Skotsk Premier League. St. Johnstone har bare scoret 5 ganger på 9 hjemmekamper. Likevel har de 3-1-5 totalt hjemme. På lørdag ble det bare 0-0 mot St. Mirren. Formen må likevel sies å være god. Inludert et tap for Celtic har de 4-3-1 på de åtte siste, blant annet slo de gode Hearts 1-0 borte for to uker siden. Manager Derek McInnes har ingen nye skader i laget denne gangen. Et lite spørsmålsteng settes ved midtbanespiller Adams, som var syk forrige uke.

Motherwell har falt litt av etter en god sesonginnledning. De har gode 4-2-4 på bortebane totalt, men de fem siste bortekampene har gitt tre tap samt 0-0 mot Hamilton og 1-1 mot St. Mirren, bunnlagene. Man har også vunnet 4-0 borte mot Dundee FC i cupen, og man vant 2-0 hjemme mot Hibernian i helgen, så det er ikke helsvart. Men poeng tar man stort sett mot bunnlagene for tiden. Lasley er ute, mens Jennings og forhåpentligvis Hateley er tilbake fra skader. McHugh er ute i seks uker til.

Hjemmelaget har vist mest positivt den siste tiden, og til tross for at de har elendig statistikk mot dagens motstander, er hjemmeseieren nærmest hos oss i dag. H i kamp 7.

Alemannia Aachen - Bayern München
Tysk Cup, kvartfinale, det skal ikke spilles returkamp. Aachen er middelhavsfarer i 2. Bundesliga, men det ikke så langt opp til de beste. De har 4-3-2 på hjemmebane etter at de slo Karlsruher 4-2 i årets første hjemmekamp. I DFB Pokal har de gått videre etter 1-1 mot Eintracht Frankfurt og deretter seier på straffer i åttendedelsfinalen, i runde 2 slo de Mainz 2-1 og i runde 1 ble det 2-1 borteseier over Schwarz-Weiß Essen.

Laget trenes av Peter Hyballa og sportsdirektør er nederlandske Erik Meijer. Aachen stiller toppet og topp motivert når selveste Bayern München kommer på besøk. Kratz er eneste usikre kort, mens Stehle er tilbake fra skade. Vi er nesten skadefrie og gjør ingen store endringer i startellever, sier Meijer.

Bayern München trenger ingen nærmere presentasjon. De ligger på 4. plass i Bundesliga, men har ikke bedre enn 2-4-3 på bortebane hittil. Formen er imidlertid meget god, og de har scoret 23 mål på sine seks siste kamper, som har gitt 5-1-0. Manager Louis van Gaal uttaler at målet alltid er å vinne cupen, hver eneste år. Han stiller sitt beste lag, men Van Bommel er ikke med, har meldt overgang til Milan. Lahm overtar trolig kapteinsbindet. Arjen Robben er tilbake etter forkjølelse. Contento, Ribéry, og van Buyten er ikke med.

Aachen vant tilsvarende oppgjør 2-1 i cupen 2004, 4-2 i cupen i 2006, og 1-0 i Bundesliga i 2007. Dette er en spesielt stor og viktig kamp for Aachen, og de har støtte ikke bare fra tusenvis av fans på stadion, men hele landsdelen håper på seier mot Bayern. For de fleste Aachen-spillerne er det første gang man møter stjerner som Schweinsteiger og Robben. Meijer mener Aachen er gode nok til å angripe fra start, selv mot Bayern. Han legger opp til en slags vinn eller forsvinn-taktikk. Det blir veldig spennende i Tivoli, og vi sitter med en følelse av at det kommer veldig mange mål. Bayerns overlegenhet mann for mann kan fort veies opp av hjemmebanefordel og Aachen-entusiasme. Vi markerer B på 96-rekkeren og garderer på større systemer. B i kamp 8.

FC Twente - PSV Eindhoven
Nederlandsk Cup. Topplagene i Eredivisie møtes i kvartfinale i KNVB-cup. Twente ligger poenget bak PSV i serien. De har 6-2-1 på hjemmebane, og på søndag viste de styrke da de tok knekken på Groningens fine hjemmestatistikk ved å vinne 2-1 der. Det har ikke lykkes oss å finne skadeinfo eller tropp fra Twente i skrivende stund.

PSV Eindhoven innledet 2011 med en fin 3-0 borteseier over VVV Venlo. De har sterke 5-4-1 på bortebane hittil. De er kommet til denne kvartfinalen etter seire over Sparta Rotterdam (3-0), Spakenburg (3-0) og Roda JC (3-1). Gode Ibrahim Afellay har som kjent forlatt PSV til fordel for Barcelona, ellers er Amrabat og Ojo også dratt til henholdsvis Kayserispor og Venlo. Spissen Reis pådro seg en alvorlig kneskade mot Roda og er ute.

Innbyrdes oppgjør:

30.10.2010 PSV Eindhoven - FC Twente 0 - 1
20.03.2010 PSV Eindhoven - FC Twente 1 - 1
09.08.2009 FC Twente - PSV Eindhoven 1 - 1
08.03.2009 FC Twente - PSV Eindhoven 1 - 1
27.12.2008 PSV Eindhoven - FC Twente 0 - 0
13.04.2008 PSV Eindhoven - FC Twente 1 - 1
01.09.2007 FC Twente - PSV Eindhoven 0 - 0

Dette er kvartfinale, og begge lag ser ut til å satse på denne turneringen. Begge har kapasitet til å vinne. Twente må bli små favoritter i kraft av hjemmebanefordelen, men som hitsorikken viser, vil det være dumt å ikke gardere for en uavgjort mellom de to nederlandske storhetene. Dette må være åpent. HU i kamp 9.

KVC Westerlo - Lierse
Belgisk Cup, kvartfinale, kamp 1 av 2. Westerlo ligger på en grei 10. plass i Eerste Klasse. De har 3-5-3 på hjemmebane. Formen var slakk før jul, men de åpent 2011 med 3-0 hjemmeseier mot svake Sint Truiden på lørdag. Ruiz fikk spilletid etter skadeavbrekk, nykommer Ngolok gjorde en bra innsats og spissen Henrique storspilte. I følge reapportene en meget positiv kamp for Westerlo og trener Ceulemans, som er klar på at cupen skal prioriteres. Ruiz er tilbake på skadelisten sammen med Van Hout, Vanaudenaerde, Liliu og Molenberghs.

Westerlo har lagt ut troppen, så hvorfor ikke ta den med: De Winter, De Petter, Cools, Farssi, Corstjens, Cabeke, Annab, Chavez, Paulo Henrique, Van Heerden, Delen, Iakovenko, Mravac, Deelkens, Dekelver, Adams, Brüls.

Trond Sollied er tilbake i Belgia, nå som trener for Lierse. Han fikk ingen god start på året da det ble 0-3 tap borte for Cercle Brugge på lørdag. I følge rapoortene var man sjanseløse og kunne ha tapt mer. Sollied skal redde en klubb som ligger på nedrykksplass etter 2-7-13 hittil. På bortebane har de 1-2-9 totalt og de scorer knapt mål (6). Det er uvisst om Lierse prioriterer denne turneringen. De har hatt en mildt sagt enkel vei i cupen hittil med 4-0 over Rupel Boom og 4-1 over Doornik.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

18.09.2010 Westerlo - Lierse 2 - 0
25.11.2006 Westerlo - Lierse 2 - 0
21.09.2005 Westerlo - Lierse 0 - 0
14.08.2004 Westerlo - Lierse 2 - 1
01.05.2004 Westerlo - Lierse 2 - 1

Lierse slo Westerlo 2-1 på hjemmebane i romjulen, men ellers er det lenge siden forrige seier. Vi kjenner ikke Sollieds planer, men det er nærliggende å tro at han har fått en klar instruks: Berg plassen i serien. Skulle man klare å score mål men tape knepent her er det kanskje greit nok, da det skal spilles returkamp senere. Uansett ender opp med en H i kamp 10.

Standard Liege - Yellow-Red KV Mechelen
Belgisk Cup, kvartfinale, kamp 1 av 2. Standard Liege er meget sterke på hjemmebane der de har 7-2-1 totalt i serien. De åpnet 2011 med å tape 0-2 borte for Anderlecht, og det var det tredje strake bortetapet. Manager Dominique D'Onofrio hadde en del skader og suspensjoner i mannskapet der, hvis ikke vår fransk svikter oss her. Tchité var tilbake fra skade og erstattet Cyriac, som er ute i lengre tid. Jelle Van Damme og Camara er ute i dag.

Mechelen ligger på 9. plass i serien og har 3-2-4 på bortebane. Det ble 0-0 borte mot bunnlaget Charleroi i første seriekamp etter jul. Fire mann er ute i dag: Christian Benteke, Kevin Geudens, Abdul-Ganiyu Iddi og Antonio Ghomsi. Hele troppen finner du her.

Innbyrdes oppgjør:

12.09.2009 Standard Liege - Mechelen 3 - 0
25.04.2009 Standard Liege - Mechelen 4 - 1
27.10.2007 Standard Liege - Mechelen 2 - 2

Det er en del løse tråder hos hjemmelaget og man vet visstnok ikke helt hvilket lag man kan klare å stille. De blir uansett favoritter på hjemmebane, og treneren uttaler at cupen, eller som han sier "den enkleste veien til spill i Europa" må prioriteres. På spørsmål om viktigheten av kampen, svarer han at ja, den er viktig, men det kommer alltids et returoppgjør i mars, der han nesten er nødt til å kunne stille et sterkere lag enn i dag. HU i kamp 11.

Tenerife - Granada
Segunda Division. Tenerife sliter veldig på nivå 2 etter nedrykket fra Primera Division. Tenk at dette laget, som var to poeng unna fornyet kontrakt i samme selskap som Barcelona og Real Madrid i fjor, nå ligger sist i Segunda. 2-3-5 og målforskjell 6-13 på hjemmebane er nitrist. Det er allerede 8 poeng opp til trygg plassering. Man har spilt 4 kamper i 2011 og har 0-3-1 på disse. Antonio Tapia er ny manager, den tredje som prøver lykken på Kanariøyene denne sesongen. Han leder laget for første gang i dag, så vidt oss bekjent, han ble ansatt fra 24. januar. Vi har ikke sett noen tropp foran dagens kamp, men leser at midtbanespiller Laryea Kingston er hentet fra Vitesse. Flere spillere skal være på vei.

Granada ligger på 8. plass, kun få poeng unna en plass innenfor play-off. Med poeng i dagens kamp er de der, faktisk, de har denne utsatte kampen til gode på resten. Man åpent året med 2-1 hjemme over Recreativo Huelva. Mens man er sterke på hjemmebane har man bare 1-4-5 på bortebane. I dag er Roberto suspendert. Tariq Spezie har forlatt klubben. Llamas, Rubén, Kitoko, Granada og Muriel er ikke med i troppen. Her er troppen:

Målvakter: José Juan, Rafa Martínez
Forsvar: Nyom, Mainz, Mensah, Lucena, Iñigo López, Siqueira
Midtbane: Rico, Pérez, Gómez, Collantes, Calvo, Benítez, Orellana
Angrep: Felipe, Geijo, Ighalo

Dette er uvisse saker, men Tenerife har i desperasjon klart å krige seg til poeng i tre av de fire siste, og mot et lag som har 1-4-5 på bortebane må det gå an å få til noe. Den nye treneren har neppe klart å gjøre noe med laget på bare to dager, men forandring kan fryde, og det slår oftere positivt enn negativt ut med nye ansikter i en klubb i krise. Vi prøver HU i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Prøv gjerne også å levere 432-rekkeren med Tippstation . Da kan du redusere innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene i tilsvarende grad. Du kan også legge til ekstra markeringer. Sjekk det ut her.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 26.01.2011 20:25
1. Liverpool - Fulham H
2. Birmingham - West Ham H
3. Celtic - Hearts H U B
4. Hibernian - Rangers B
5. St.Mirren - Dundee United U B
6. Inverness CT - Aberdeen U B
7. St.Johnstone - Motherwell H
8. Alemannia Aache - Bayern München B
9. FC Twente - PSV Eindhoven H U
10. KVC Westerlo - Lierse H
11. Standard Liege - Yellow-Red KV M H U
12. Tenerife - Granada H U

-

432-rekker

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 26.01.2011 20:25
1. Liverpool - Fulham H
2. Birmingham - West Ham H
3. Celtic - Hearts H U B
4. Hibernian - Rangers B
5. St.Mirren - Dundee United U B
6. Inverness CT - Aberdeen U B
7. St.Johnstone - Motherwell H
8. Alemannia Aache - Bayern München H U B
9. FC Twente - PSV Eindhoven H U B
10. KVC Westerlo - Lierse H
11. Standard Liege - Yellow-Red KV M H U
12. Tenerife - Granada H U

-

HTML EMBED


Vinn 24 mill i kveld:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.