RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

45 prosent flere dopingtester i OL

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Torino-utøverne kommer til å bli dopingtestet mer enn noen gang tidligere.

Den internasjonale olympiske komité (IOK) vil ta 1200 dopingtester under vinterlekene i Torino. Det er en økning på 45 prosent siden Salt Lake City-lekene, ifølge IOK.

- Vi kommer til å gjennomføre flere tester enn noen gang før. Disse utføres av WADA (Det internasjonale antidopingbyrået) i samarbeid med oss og av arrangøren TOROC, sier styremedlem Gerhard Heiberg i IOK.

WADA-direktør Rune Andersen forteller at de har fulgt OL-idrettene nøye siden i sommer.

- Vi tar 3000 tester i 2006, og har hovedfokus på de syv olympiske vinteridrettene. I tillegg tar vi 300 tester for IOK før og under OL, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Gerhard Heiberg mener dopingkrigen aldri vil bli vunnet.

- Men vi kommer nærmere og nærmere, og jeg håper lekene blir renere enn noen gang. Vi tok mange juksere i Aten-OL, og forhåpentligvis skremmer og forebygger dette slik at færre tør dope seg.

- Jeg tror det blir vanskeligere og vanskeligere å jukse, tilføyer WADA-direktør Andersen.

WADA drar til Torino-lekene med tre team og totalt vel 25 personer som skal ta observere, drive forebyggende arbeid og koordinere testingen. Og utøverne må avgi både blod- og urinprøver.

- Den internasjonale olympiske komité med president Jacques Rogge i spissen gjør en veldig god jobb i kampen mot doping. De har kjørt hardt og tøft de siste årene, og sparer ikke på noe selv om det går på prestisjen løs, skryter WADA-direktør Rune Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere