Riccardo Riccò er en av sykkelsportens sorte får.

Italieneren ble tatt for EPO CERA under 2008-utgaven av Tour de France, ble kastet ut av rittet og utestengt i 20 måneder.

Comebacket hans endte på sykehuset, etter at han angivelig skal ha mislyktes i sitt forsøk på bloddoping.

- Jeg vet navnene
Italieneren fikk en utestengelse på hele 12 år av det italienske forbundet. Man trodde man var kvitt Riccò, men det var man ikke.

I tide og utide er nemlig Riccò ute på sin Twitter-profil. Etter at det ble klart at Laurent Jalabert hadde dopet seg, og kun bare noen dager før årets Tour de France, var italieneren ute på det populære nettsamfunnet nok en gang.

- Det var fire ryttere som testet positivt for EPO CERA under touren i 2008, men det var faktisk 48 på listen over positive. Jeg kjenner også til navnene, men det holder jeg for meg selv, skriver Riccò på sin profil.

Om man kan stole på Riccò er en annen sak. Han har gang på gang løyet for en hel sykkelverden.

UCI benekter
Twitter-meldingen har imidlertid fått det internasjonale sykkelforbundet, UCI, til å reagere.

- Riccò, Stefan Schumacher, Leonardo Piepoli og Bernhard Kohl leverte alle positive dopingtester i Tour de France 2008. Men nå har Riccò antydet på Twitter at det var flere ryttere. Denne påstanden er selvsagt helt falsk, heter det i en pressemelding fra UCI.

- I 2008 var det det franske antidopingbyrået (AFLD) som utførte dopingtestene siden touren på den tiden ble arrangert som et nasjonalt arrangement. Men alle analysene som ble gjort av testene ble sendt direkte til AFLD med en kopi til UCI og WADA hvor de ble gjennomgått. Det er ganske enkelt ikke mulig at en positiv test skal ha blitt oversett.