RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets spiller drømmer om Spania

(foto: ole dag kvamme)
Sist oppdatert:
Alex Valencia er kåret til årets spiller av TV 2 Nettavisen. Nå drømmer han om Spania.

- Utrolig gøy! Denne var jo faktisk veldig fin, sier Alex Marcel Valencia og holder frem sølvfatet, som med innskriften viser at han er kåret til den beste spilleren i år. I hard konkurranse med blant annet sine egne lagkamerater vant 26-åringen fra Bergen den gjeve tittelen, basert på TV 2 Nettavisens poengbørs gjennom hele sesongen.

Skape rom
- Hadde ikke de andre på laget prestert bra, hadde jeg ikke hatt nubbesjans på denne tittelen, sier Valencia, og trekker særlig frem høyreback Steinar Pedersen og høyre indreløper Fredrik Strømstad.

- Steinar og Fredrik betyr mye for meg, fordi vi har et bevegelsesmønster som henger sammen. Det er stort sett de to som gir meg baller. Det er viktig for meg at de to har en god dag på jobb, sier Valencia og forklarer:

- Som fotballspiller er jeg opptatt av å ha plass når jeg får ballen. Når jeg får rom å spille i, er det gjerne fordi Fredrik går på løp, og lager rom for meg. Tom (Nordlie, red. anm.) er veldig opptatt av at vi skal skape rom for hverandre.

Valencia vant en klar seier i kåringen. Gjennomsnittlig fikk han 5,65 poeng per kamp, mot 5,42 for Fredrik Strømstad på andre plass. Adin Brown fulgte på 3. plass med 5,40 i snitt. Se resten av spillerbørsen her.

Jevnt nivå
I tillegg har han også sanket klart mest poeng totalt. Hele 147 poeng i løpet av 26 eliteseriekamper viser hvor fantastisk jevnt, høyt nivå Valencia har holdt i år.

Man må ned til Àrni Gautur Arason på 10. plass på listen for å finne nestemann med like mange kamper.

- Jeg har vært veldig heldig og slitt med få skader, med unntak av ankelen i en periode, sier Valencia på sitt kledelige, beskjedne vis. Men han legger ikke skjul på at han er stolt over å ha hvert med i hver eneste serie- og cupkamp.

- Dermed har jeg vært med på alle formsvingningene i laget. Jeg har følt meg i bra form i hele år, selv om luften gikk litt ut av oss på slutten av sesongen. Det er forklaringen jeg har på at gullet glapp. Offensivt luktet vi på nivået vi ønsker å være på, men på slutten var vi defensivt slett ikke gode nok, sier Valencia.

Drømmer om Spania
Høydepunktet kom 25. september på Kristiansand stadion, i kampen mange så som det egentlige oppgjøret i eliteserien.

- Jeg scoret det første målet da vi slo Vålerenga 3-0. Da var vi sterke, og det er høydepunktet i år, synes jeg, sier Valencia.

Han gleder seg nå til Royal League, men det er slett ikke bare spill i Norge og Norden som lokker en 26-åring på sin foreløpige karrieretopp.

- Spania. Det hadde vært drømmen, ingen tvil om det.

- Det er sjeldent du ser høyt press i Spania. Du får gjerne litt mer rom og tid til å bygge opp angrep. Det passer min spillestil best. Derfor har jeg lyst til å spille sørover, sier Valencia.

Verdifull
Han har tre år igjen av kontrakten med Start, og er fullt klar over at kjøpere må legge en god bunke millioner kroner i potten for å få ham ut av landet. Derfor vekter han sine ord på gullvekt når vi kommer til utlandsmuligheter.

- Jeg er veldig sugen på utlandet. Jeg føler meg voksen nok. Samtidig har jeg ikke hastverk, og trives godt i Start, men jeg vil gjerne prøve meg før det blir for sent, sier Valencia.

Han vil ikke være konkret om eventuelle tilbud, men viser til overgangsvinduet.

- Min agent Knut Kristiansen tror det kan være en mulighet, sier han.

Før sesongen satte han ti assist som mål. Resultatet ble seks mål og 12 nestsiste-berøringer, og dermed er han rimelig fornøyd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere