RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: www.bet24.com

5 nordmenn - 47 millioner

Sist oppdatert:
Fem nordmenn er med i kampen om førstepremien på 47 millioner i poker-VM.

Les flere pokerartikler her!

Det er blitt blodig alvor i poker-VM i Las Vegas. Av de 6.358 spillerne som startet turneringen fredag for en uke siden, er det nå bare 337 spillere igjen. Alle er garantert pengepremie.

Én av dem får førstepremien på 8,25 millioner dollar – om lag 47 millioner norske kroner.

Fortsetter fredag kveld
Norge har fortsatt fem spillere med. Og de er ikke hvem som helst – alle fem har ambisjoner om å gå helt til topps. Og tre av dem ligger også veldig godt an.

- Jeg er knallfornøyd, selvfølgelig. Jeg sitter med det dobbelte av snittet og kan ta det litt rolig, sier Sverre Krogh Sundbø til Nettavisen.

Han starter spilledag fire – fredag klokken 21.00 norsk tid – med 702.000 i sjetonger. Gjennomsnittet er nå 377.000, ettersom det er 337 spillere igjen og man startet med 20.000.

Også Dag Martin Mikkelsen (734.000) og Bjørn-Erik Glenne (679.000) ligger godt an.

De to siste nordmennene som fortsatt henger med, er Thor Hansen og Tor Helness. Hansen er norsk pokers gudfar, og har to VM- og EM-titler på merittlisten. Men hovedturneringen i World Series of Poker (WSOP) har han aldri vunnet.

Hellnes er faren til Jonas Helness, som ble nummer to i EPT London i 2005. Helness senior er god ikke uvant med kortspill; han regnes faktisk som en av Europas beste bridgespillere.

Gigantbløff
Bjørn-Erik Glenne kan takke en gigantisk bløff for at han sitter på det dobbelte av snittet etter spilledag tre.

Bjørn-Erik Glenne spilte seg opp fra 286.000 til 679.000 i løpet av spilledag tre.
Bjørn-Erik Glenne spilte seg opp fra 286.000 til 679.000 i løpet av spilledag tre.

- Det har vært to ordentlig tunge bløffer som jeg har bygd turneringen på. I dag fikk jeg på alle sjetongene med J-7 uten treff mot en spiller som hadde satset halve stakken sin. Han satte litt under halve stakken på floppen, etter at jeg hadde høynet og rehøynet før flopp. Det virket litt rart, så jeg smalt til. Han tenkte i ti minutter før han kastet. Jeg viste opp J-7 og sa ”Now we’re playing poker!”, ler Glenne.

- Jeg fikk ikke så mye respekt etter det, humrer oppegårdsmannen, som i fjor høst ble den første norske vinneren i en EPT-turnering da han vant Barcelona Open og 5,7 millioner kroner.

Glenne slet med omgangssyke og hoste natten før spilledag tre, men klarte seg fint gjennom den 13 timer lange spilleøkta. Og fortsatt klarer han å holde tankene om en ny milliongevinst unna.

- Det er fortsatt langt igjen. Jeg tenker ikke så langt frem, og fokuserer bare på én og én pott. Jeg har ikke peiling på hvor mange dager det er igjen. Det avgjøres ikke i morgen, heller, sier 36-åringen til Nettavisen.

Fem eksmestere fortsatt med
Også Sverre Krogh Sundbø, som i 2005 ble europamester i poker, har bygd store deler av stakken sin med veltimede bløffer.

- Først var det bløffer, så var det kortene som hjalp meg, forteller Krogh Sundbø.

Han slo ut meritterte Chip Jett da han synet Jetts all-in med et flushedrag som ble fylt opp.

- Deilig å få en 50/50 til å gå min vei. Hadde jeg tapt den, hadde jeg nok bare hatt 220.000 igjen.

De aller største favorittene er slått ut, hvis vi holder oss til navn som Phil Ivey, Phil Hellmuth, Daniel Negreanu og Greg Raymer, men fremdeles er sterke pokernavn som Gus Hansen, Humberto Brenes og Chad Brown med.

Det er også fem tidligere verdensmestere igjen i feltet; Berry Johnston ('86), Huckleberry Seed ('96), Scotty Nguyen ('98), Carlos Mortensen ('01) og Robert Varkonyi ('02).

Sjetongleder er den superaggressive italieneren Dario Minieri, som har 2,4 millioner sjetonger.

Finale på tirsdag
De 337 gjenværende spillerne vil spille fem nye nivåer fredag, og på lørdag spille ned til det bare er 27 spillere igjen. Alle som overlever lørdagen vil være sikret minst 1,9 millioner kroner.

Søndag vil de 27 siste spillerne kjempe om de ni setene på finalebordet. De som havner der, er sikret minst tre millioner norske kroner. Mandag er hviledag, og tirsdag spilles finalen i årets World Series of Poker.

Les flere pokerartikler her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere