Gå til sidens hovedinnhold

5 tanker om Bundesligaen

Moa Abdellaoue scoret et av de fineste målene i forrige serierunde.

Nettavisen vil i ukene framover gi dere mer stoff fra Bundesligaen, i samarbeid med Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen.

Den tyske toppdivisjonen er mer interessant enn noensinne for nordmenn, ettersom vi for tiden har norske spillere i fem forskjellige bundesligaklubber. Moa Abdellaoue spiller i Hannover, Vegar Eggen Hedenstad i Freiburg, Mathis Bolly i Fortuna Dusseldorf, Håvard Nordtveit i Borussia Mönchengladbach og Per Ciljan Skjelbred i Hamburg.

I tillegg finner vi Ola Kamara i 1860 München og Flamur Kastrati i Duisburg hvis vi kikker på 2. Bundesliga.

- Bundesliga har også det høyeste tilskuersnittet og målsnittet per kamp av de europeiske toppligaene, påpeker Glen Bisset Eriksen i Eurosports kommunikasjonsavdeling.

Eurosport 2 har sendt Bundesliga siden 2009/10-sesongen, og har rettighetene ut 2014/15-sesongen. Kanalen viser fem kamper live i en standard runde (fredag 20.30, lørdag 15.30 og 18.30 og søndag 15.30 og 17.30). I tillegg får du høydepunkter fra samtlige kamper både lørdag klokken 17.30 og søndag klokken 19.30.

www.eurosportplayer.no kan man se samtlige kamper hver runde på egne bonuskanaler.

Vi starter med denne video-godbiten av de fem flotteste målene fra forrige runde:

HTML EMBED

Så over til Vebjørn Buen og Eurosport-teamets fem tanker fra forrige runde:

1.Per Ciljan Skjelbred startet nok en gang for Hamburger SV, denne gang i Nord-derbyet mot Werder Bremen. Han klarte seg igjen veldig godt, og ble byttet ut etter litt over en time spilt. Han har spilt ni kamper i Bundesliga og cup i år, sju av dem fra start. Nå viser også Norwich og Newcastle interesse for han.

2.Bayern München dominerer fortsatt Bundesliga. De har tapt kun én kamp i år – hjemme mot Bayer Leverkusen. Da var de nokså uheldige og tapte 1-2 i slutten av oktober. De har en luke på 11 poeng ned til den noe overraskende andreplassen, Bayer Leverkusen. Hovedrivalene Borussia Dortmund sliter med å ta igjen forspranget Bayern fikk tidlig i sesongen. Målforskjellen til topplaget er vanvittige 48-7 på 19 serierunder, og det er virkelig ingenting som stopper stormakten i år. stjernegalleri med stor S!

3.Nord-derby ble igjen spilt denne helgen på Imtech Arena. Hamburger SV mot Werder Bremen. Alltid en høydare. Det endte med fem mål, mange gule kort og to røde kort. Det var en kamp som fort kunne endt 6-6! Kampen var akkurat slik et derby skal være. Enorm spenning hele veien og spillerne la litt ekstra i hver eneste taklingene.

4. Vegar Eggen Hedenstad spilte hele kampen for Freiburg hjemme mot Bayer Leverkusen og gjorde nok en god forestilling, med unntak av en feilpasning som heldigvis var uten betydning. Han var også nære på å få en assist ved innlegg til Jan Rosenthal, men spissen traff kun tverrliggeren. Trener Christian Streich sier også at nordmannen har hatt utrolig fremgang de siste ukene. Ting ser bra ut for den tidligere Stabæk-backen! Også Moa Abdealloue hadde en flott match for Hannover, der han var på hugget fra første sekund. Klassescoring i tredje minutt, og målsjanse like før. Synd han ble ofret da Sebastien Pocognoli ble utvist før pause.

5.Marko Arnautovic var nok den dummeste spilleren i Hamburg denne helgen. Bremen-spilleren kom inn som innbytter og minutter senere fikk han gult kort for en takling. Idet dommeren viste ham det gule kortet, holdt han i raseri på å sparke ballen mot dommeren som sto to meter unna, men han lot være i siste sekund. Dommeren beskyttet seg instinktivt for skuddet, og valgte å gi østerrikeren et nytt gult kort for handlingen. Dermed to gule kort på 10 sekunder.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken