Gå til sidens hovedinnhold

5 tanker om Bundesligaen

Denne toppscoreren er gull verdt.

Nettavisen vil i ukene framover gi dere mer stoff fra Bundesligaen, i samarbeid med Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen.

Den tyske toppdivisjonen er mer interessant enn noensinne for nordmenn, ettersom vi for tiden har norske spillere i fem forskjellige bundesligaklubber. Moa Abdellaoue spiller i Hannover, Vegar Eggen Hedenstad i Freiburg, Mathis Bolly i Fortuna Düsseldorf, Håvard Nordtveit i Borussia Mönchengladbach og Per Ciljan Skjelbred i Hamburg.

I tillegg finner vi Ola Kamara i 1860 München og Flamur Kastrati i Duisburg hvis vi kikker på 2. Bundesliga.

Eurosport 2 har sendt Bundesliga siden 2009/10-sesongen, og har rettighetene ut 2014/15-sesongen. Kanalen viser fem kamper live i en standard runde (fredag 20.30, lørdag 15.30 og 18.30 og søndag 15.30 og 17.30). I tillegg får du høydepunkter fra samtlige kamper både lørdag klokken 17.30 og søndag klokken 19.30.

På www.eurosportplayer.no kan man se samtlige kamper hver runde på egne bonuskanaler.

Her er denne ukens tanker:

1) Stefan Kießling er en av beste tyske spissene for tiden, men han blir aldri tatt opp av Joachim Löw til landslaget. Det er for meg fullstendig uforståelig. Han scorer gang på gang på gang i Bundesliga og er nå sammen med Robert Lewandowski toppscorer i serien. Kießling har dessuten vært stabil over flere sesonger nå. Han er sjeldent skadet og er en utrolig god hodespiller.

Vil ikke Löw ha noe slikt i landslaget? Merkelig. Sascha Lewandowski og Sami Hyypiä sitter på en gullgruve her, og kan fryde seg over at ingen andre storklubber melder sin interesse. De kan bare le mens de ser Leverkusens målforskjell stadig bedre seg.

2)Augsburg har virkelig kommet seg resultatmessig de siste ukene, og nå har de overtaket i nedrykksstriden. De vant sekspoengskampen mot Hoffenheim og i helgen vant de overraskende borte mot Werder Bremen. Man kan se på spillerne at de virkelig har tro på overlevelse. Det ser man ikke hos Hoffenheim og Greuther Fürth. Augsburg ligger på sluttspillplassen og har fem poeng ned til Hoffenheim. Sett på spill og form, tipper jeg det er slik de tre nederste plassene kommer til å ende. Hoffenheim scorer for få mål og de har sluppet inn flest i Bundesliga. Forsvar og keeper er det største problemet til de blå. Greuther Fürth klarer bare ikke å score mål. De har ikke spillere til det. For mye ligger på skuldrene til veteranen Gerald Asamoah og Nikola Djurdjic.

3) For nordmennene har det vært veldig opp og ned denne runden. Mathis Bolly fikk endelig sin debut for Fortuna Düsseldorf da han kom inn som innbytter mot Mainz en halv time før slutt. Han utmerket seg ikke noe, men klarte seg helt greit uten feil. Per Ciljan Skjelbred fikk ikke spille for Hamburg da de fikk besøk av Greuther Fürth. Han satt på benken hele kampen.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Vegar Eggen Hedenstad satt også på benken under hele kampen for Freiburg da de gjestet Nürnberg. Mohammed «Moa» Abdellaoue startet for Hannover borte mot Dortmund. Han scoret før han ble byttet ut etter 78 minutter til fordel for Jan Schlaudraff. Håvard Nordtveit spilte hele kampen for Borussia Mönchengladbach borte mot Eintracht Frankfurt, og var en av banens beste.

4) Werder Bremen er i problemer for tiden. I helga tapte de hjemme mot Augsburg, og det virket å være tungen på vektskålen for mange fans. Thomas Schaaf har vært trener for A-laget siden mai 1999, men jeg (som Bremen-fan) sier for første gang at det er på tide for Schaaf å gi seg. Bremen kan ikke fortsette i det sporet de er i nå. De har for mange dager der lite går veien. Det var kampen mot Augsburg nok et bevis på. Mye avhenger av hva som skjer til sommeren. Jeg tror ikke Schaaf får sparken midt i en sesong, men vi får se til sommeren. Schaaf er jo «Mr. Bremen» og det vanskelig å sparke han. Schaaf var midtstoppermakkeren til Rune Bratseth under nordmannens storhetstid i Tyskland. Det som også er viktig for Bremen er å klare å beholde Nils Petersen og Kevin de Bruyne som er på lån fra henholdsvis Bayern München og Chelsea. Jeg tror det blir en del endringer i Bremen til sommeren, vi får bare se om de gjør de rette.

(artikkelen fortsetter under bildet)

5)Marco Kurz har ikke hatt det som plommen i egget de siste kampene han har vært trener i Bundesliga. Han tok over Hoffenheim i vinterpausen, og trente Kaiserslautern sesongen de rykket ned. På sine siste 23 kamper som trener i Bundesliga har han vunnet kun én av dem. Jeg mener at han ikke er mannen til å redde Hoffenheim. Han har ikke det som er til og det virker for meg som at Kurz var en kriseløsning for klubben. De gjorde en god kamp mot Bayern München i helga til tross for knepent tap, men det skjer for ofte. De trenger en erfaren trener som kan fokusere litt mer på det defensive, der klubben sliter mest. Jeg er redd dette ender med direkte nedrykk for laget fra Rhein-Neckar-Arena.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken