RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

50 års venting snart over

Sist oppdatert:
En eneste gang har det vært fest på Stamford Bridge etter at Chelsea tok seriegull. Det var i 1955. Lørdag kan 50 år med venting være over.

Det er gått 50 år siden Ted Drake ledet Chelsea til klubbens første og til nå eneste seriegull. Den tidligere Arsenal-spilleren ble den gangen den første som tok seriegull både som spiller og trener i England.

Lagets store stjerne den gang var Roy Bentley. Spissen var toppscorer for Chelsea åtte sesonger på rad og var også kapteinen som fikk motta ligatroféet som foreløpig eneste Chelsea-kaptein.

Kostet 13 000 pund
Og tidene var helt andre. Bentley kostet 13 000 pund da han kom fra Newcastle. 1955-lagets dyreste spiller var Eric Parsons som kom fra West Ham for 23 000 pund. Det dekker knapt ukelønnen til en av reservelagsspillerne i årets stall.

Årets Chelsea-lag er det dyreste noensinne i engelsk fotball. Russeren Roman Abramovitsj har brukt langt over milliarden på å gjøre The Blues til en reell utfordrer til det som er av titler i europeisk fotball.

Selv benken til de blå fra Vest-London er stjernespekket. Carlo Cudicini, Robert Huth, Alexei Smertin, Geremi, Scott Parker, Jiri Jarosik, Tiago og Mateja Kezman hadde fått fast plass i de fleste lag i Europa, men i Chelsea må de ta til takke med mindre roller.

Nettopp dette, og José Mourinhos fantastiske defensive organisering er årsaken til Chelseas utrolige sesong. Laget nekter simpelthen å tape. I Premier League er det bare Manchester City som har klart å slå Mourinhos mannskap og 13 baklengsmål på 34 kamper er smått fantastisk.

Nær konkurs
Dersom Chelsea slår Bolton på Reebok Stadium lørdag, er 50 år med venting over for de som har fulgt Chelsea i tykt og tynt. Da kan det som virket helt umulig på begynnelsen for 20 år siden bli en realitet.

For laget var svært nær ved å bli slått konkurs i første halvdel av 1980-tallet. Men så dukket Ken Bates opp og kjøpte klubben for ett pund. Han bygget klubben opp og gjorde den til en rikmannsklubb, men da konkursen begynte å lure i kulissene igjen i 2003, dukket Abramovitsj opp.

Med sin utømmelige formue av oljerubler, har han hentet superstjerner på løpende bånd til klubben. Og med Mourinho ved roret er Chelsea nå nummer en i England. Lørdag kan de også få beviset gjennom å bli seriemestere 2004/05.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere