RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

519 millioner så VM i Holmenkollen

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
- Dette er veldig gledelig for skisporten.

Lørdag meldte Skiforbundet at FIS-VM ble sett av nærmere 1,3 millliarder tv-seere. Tallene er basert på rettighetshavere og European Broadcasting Union (EBU) og forteller at rekordmange så folkefesten i Norges Nasjonalanlegg.

Les også: - Får 400.000 i VM-bonus.

Det var 660 millioner som så på alpin-VM i tyske Garmisch-Partenkirchen, mens 519 millioner fulgte folkefesten i ski-VM i Holmenkollen.

- Dette er veldig gledelig for skisporten generelt. Ikke minst for de nordiske disipliner som samlet nærmer seg alpin-VM i tv-oppmerksomhet. Samtidig viser også dette den økte interessen innenfor nordiske grener i land som Polen, sier skipresident Sverre K. Seeberg ifølge Skiforbundet.

I løpet av VM-dagene i Holmenkollen ble det vist 797 timer med sending fra mesterskapet, også det er ny rekord i totalt antall tv-timer. Norge satte nasjonal rekord med 65 millioner seere, mens Polen og Sverige, som også satte nye nasjonale rekorder, fulgte på plassene bak med henholdsvis 35 og 28 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere