RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beckham i Charlies sko

Sist oppdatert:
David Beckham scoret målet som gjorde ham til et av verdens største fotball-ikon - i Charlie Millers fotballsko.

BRANN STADION (TV 2 Nettavisen): Året er 1996. David Beckham er 21 år gammel og har for alvor slått gjennom for Manchester United. Men eventyret har såvidt startet for et av de største fotball-ikonene i moderne tid.

Scoringen som snudde Beckhams liv og karriere kom mot Wimbledon i august sesongen 1996/97.

Fra midtstreken scoret den nåværende engelske landslagskapteinen et av tidenes mest spektakulære mål - i Brann-spilleren Charlie Millers fotballsko!

Millers Predator
I sin egen selvbiografi beskriver Real Madrid-stjernen hendelsesforløpet.

«Åpningskampen i sesongen 1996/97 gikk på Selhurst Park mot Wimbledon. Før kampen fikk jeg mye pepper i garderoben på grunn av fotballskoene. I løpet av sommeren hadde min sponsor Adidas sendt meg et par Predator-støvler som jeg skulle prøve. Uheldigvis viste det seg at de støvlene jeg mottok var spesiallaget for Charlie Miller, en ung spiller som spilte for Glasgow Rangers. Derfor stod det «Charlie» på pløsa, og det oppdaget selvsagt de andre spillerne umiddelbart» .

Charlie Millers fotballsko skulle vise seg å være svært lykkebringende for Beckham. 30-åringen scoret det han beskriver som en uvirkelig scoring.

«Jeg klippet til, og plutselig gikk alt i sakte kino. Først så det ut som om ballen skulle forsvinne ut midt mellom målet og hjørneflagget, men skruen gjorde at den dreide mot mål. Det virket som om ballen hang i luften i en evighet, men så droppet den og føk inn i nettmaskene bak Neil Sullivan».

Fleipet med Robbie
Brann-stjernen Charlie Miller reagerer nesten med vantro etter å ha lest at Beckham scoret et av tidenes mål i Premier League med hans fotballsko.

- Robbie, Robbie, look here! Beckham writes about me in his book, roper han, mens resten av Brann-spillerne ler i bakgrunnen.

- Yes, I know, svarer Millers gode venn og lagkamerat.

- Jeg har lest Beckham-boken en million ganger og vet det står om deg. Men jeg har ikke sagt noe, fleiper han.

Stolt Miller
Miller er stolt over å bli nevnt i David Beckhams svært personlige selvbiografi.

- Det er veldig, veldig hyggelig at han har tatt seg tid til å nevne mitt navn. Men jeg tror nok han også nevner navn på andre spillere i boken sin, konstaterer en beskjeden Miller overfor TV 2 Nettavisen.

- Har du lest boken selv?

- Nei, men nå kommer jeg kanskje til å gjøre det, gliser han.

- Scoringen snudde livet mitt
Ifølge David Beckham endret denne scoringen hele livet og karrieren.

«Jeg visste det ikke da, men dette målet ble startskuddet for all oppmerksomheten, avisartiklene, berømmelsen og alt som nå skjedde. Et skudd med et par helt nye støvler var nok til å gi livet mitt en ny dimensjon og dramatisk vending, beskriver fotball-ikonet.»

Han fortsetter:

«Gleden ved å spille fotball vil alltid være den samme, men intet annet i livet mitt - positivt som negativt - har vært det samme siden. Da støvelen traff ballen den kvelden, sparket den samtidig opp en dør til resten av livet. På selve kampen gikk ballen høyt og landet vakkert i mål. I livet til David Beckham virker det nesten som om ballen fortsatt henger høyt der oppe mot den vakre ettermiddagshimmelen».

Charlie Miller ler litt med seg selv etter å ha lest Beckhams beskrivelser. Branns midtbanejuvel vil nemlig ikke tro at det var hans egne fotballstøvler som snudde den engelske landslagskapteinens liv på hodet.

Tar ikke æren
- Det har vel egentlig ikke noe å si hvilke sko Beckham scoret dette mye omtalte målet med. En spiller som Beckham scorer fantastiske mål i hvilke som helst fotballsko. Han er en fantastisk fotballspiller og en stor ambassadør for fotballen, skryter han.

- Beckham beskriver deg som et stort talent da du spilte i Rangers. Fikk du tilbud fra store klubber i 21-års alderen?

- Rangers var virkelig en storklubb den gangen og er det fremdeles. Jeg ville aldri forlatt Rangers på det tidspunktet, svarer en hemmelighetsfull Miller.

Han er en av Brann-fansens aller største favoritter. Før kampene får Miller alltid litt ekstra jubel fra «store stå» når lagoppstillingene presenteres.

Fansens favoritt
- Jeg synes det er veldig hyggelig at fansen liker meg. Branns fans er fantastiske. Det gir meg både motivasjon og selvtillit å vite at de støtter meg, sier den tidligere Rangers-, Watford- og Dundee United-proffen.

- Hvordan kommer Brann til å gjøre det i år?

- Vi skal kjempe i toppen. Vi har gode nok spillere til det, uansett hva andre folk tror.

Svarer Miller. Fremdeles litt stolt av å bli nevnt i David Beckhams bok.

David Beckham skrev sin egen selvbiografi «Mitt Liv» like etter at han skrev under for Real Madrid sommeren 2003. I Norge er boken gitt ut hos Schibsted forlag, og oversatt til norsk av Anders Neraal, Atle Nielsen og Arild Rønsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere