6 millioner ekstra til alle med 12 rette

Foto: IAN KINGTON (Afp)

I dag skal bonuspotten utbetales! Se hvordan du kan sikre deg din del.

25.09.10 14:07

lørdagskupongen finner vi Lillestrøm - Molde, seks oppgjør fra Premier League og fem fra The Championship. En passelig utfordring og premiene for 12 rette vil være kunstig høye denne gangen.

Årsaken er som sagt at når bonuspotten når taket på 5.000.000 kroner skal den tvangsutbetales, ikke nødvendigvis til én heldiggris, men til alle med 12 rette. Alt i alt er det rundt 6.500.000 i potten denne gangen, og akkurat i dag er Tipping et spill med god tilbakebetalingsprosent. Som vi sa sist det var utbetaling av bonuspotten: Skal du levere én tippekupong i år, bør du gjøre det i dag.

Les også lørdag:
Oddstips 1: En engelsk dobbel
Oddstips 2: Ny nedtur for Roma
V75 Färjestad: Håkon tror voldsomt på en norsk hest
V75 Färjestad: Slik er du med i kampen om 60 milloner kroner
Premier League: Full oversikt over skader og karantener
Tippeligaen: Status over skader og karantener
Hva mener leserne?: Lesernes oddstips

Lillestrøm - Molde
Lillestrøm har vunnet sine to siste hjemmekamper, og ligger på tiendeplass i Tippeligaen. 6-4-2 på hjemmebane er ganske bra, men det går mot en litt kjedelig sesonginnspurt for LSK, da for mange uavgjorte holder dem unna topp tre, mens nedrykk trolig unngås med klar margin. Etter 24 serierunder er det likevel kun fire poeng opp til fjerdeplass for LSK, og hjemme mot Molde skal man gå for tre poeng.

Molde er fortsatt en del av nedrykksstriden, men en sjelden 3-1 borteseier over Godset og 1-0 i nøkkelkampen hjemme mot Hønefoss gir håp. En del av æren må det nye trenerteamet Uwe Rösler og Gunnar Halle få, og vi sitter med følelsen av at Molde kommer til å ta en del poeng i de gjenstående kampene.

Skaderapport Lillestrøm: Marius Johnsen (kne), Stian Ringstad (beinbrudd) er uaktuelle. For Molde er Makthar Thioune tilbake etter suspensjon sist. Christian Steen er fortsatt ute med skade.

Siste fem tilsvarende på Åråasen har endt 0-1, 1-1, 3-0 ,2-2 og 2-2.

Normalt en H dette, men Molde har tatt grep nå, og det ser ut til å fungere umiddelbart. Vi er usikre nok til å markere HUB i kamp 1. NRK1 viser kampen klokken 17.00.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Arsenal - West Bromwich
Arsenal er godt i gang i Premier League. På hjemmebane har de full pott og 10-1 i målforskjell på to kamper. 6-0 ober Blackpool og 4-1 over Bolton er sterkt, i kjent Arsenal-stil.

West Bromwich har fått til mye på hjemmebane både i cuper og serie, men bortestatistikken i Premier League er bedrøvelig. Tap 0-6 for Chelsea og 0-1 for Liverpool er like dårlig som man kan forvente av WBA mot topplagene.

Arsenal har alltid litt skader i laget, kan det virke som. Cesc Fabregas er ute, men Jack Wilshere, Samir Nasri og Tomas Rosicky gjør sine saker bra på midtbanen. Walcott, Van Persie, Vermaelen , Diaby, Ramsey og Bendtner er ute. Usikkerhet rundt Gibbs, Eboue og Rosicky. For bortelaget er Gabriel Tamas og Jerome Thomas usikre. James Morrison er tilbake etter tre kampers karantene. Pablo Ibanez nevnes som eventuell erstatter for Tamas.

De siste innbyrdes på Emirates har endt 2-0, 1-0, 3-1, 1-1 og 5-2.

Nok en gang får Arsenal testet bredden i troppen når mange er ute med skader. Arsenal er folkerekkas største favoritt, og med tanke på eventuelle premier kunne det hatt noe for seg å gardere med en U eller B her. Det er bare det at WBA skaper fint lite på bortebane, og Arsenals erstattere er skikkelig gode spillere de også. Vi har vanskelig for å se for oss noe annet enn H i kamp 2.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Liverpool - Sunderland
Liverpool dummet seg ut i Carling Cup på onsdag og røk mot lilleputten Northampton. Den gode nyhetene er at man nå slipper å bruke mer tid og ressurser på den tullete cupen. Man stilte et sterkt nok lag til at man burde vunnet greit hjemme på Anfield, men cup er cup i år også, tydeligvis. Mange undrer seg nok over hvordan det skal gå med Liverpool mens Roy Hodgson sitter bak rattet.

I dag varsler sjefen store endringer i forhold til laget som ble for små mot Northampton. "None of the players who are playing on Saturday played on Wednesday night," sier Hodgson. Vi forventer derfor en startellever med navn som Steven Gerrard, Fernando Torres, Jamie Carragher, Joe Cole og Pepe Reina.

Sunderland imponerte heller ikke i cupen på onsdag da de tapte 1-2 hjemme for West Ham. Bortekampene i Premier League har gitt 1-1 mot Wigan og tap for West Bromwich. Av 44 poeng totalt i forrige sesong ble 8 tatt på bortebane. Ingen blir sjokkert hvis Sunderland svinger opp lignende tall denne sesongen også.

Liverpools Kuyt trøbler med en skulderskade men kan bli klar. Aurelio er ute. Sunderland mangler Kieran Richardson og målvakt Craig Gordon. Trolig blir heller ikke Gyan, Anton Ferdinand eller John Mensah klare heller. Lee Cattermole og Michael Turner skal være tilbake etter henholdsvis suspensjon og skade. Likevel betyr dette problemer i forsvar for Sunderland.

Siste innbyrdes på Anfield har endt 3-0, 2-0, 3-0, 1-0, 0-0, 1-0, 1-1 og 1-1. Sunderland har bare klart å putte 6 mål på Liverpool på 16 forsøk siden 1999, og har kun vunnet én gang, 1-0 på hjemmebane i fjor.

Det hadde passet ekstremt godt for Liverpool og Hodgson med en seier i dag, gjerne en stor seier også. Man er nødt til å feie tvil og skepsis av banen etter Northampton-flausen, selv om det var snakk om en ubetydelig cup-kamp. Sunderland har elendig statistikk på Anfield, og selv om de har prestert brukbart hittil skal de ikke ha sjanser mot et Liverpools førstelag, som må vinne denne. H i kamp 3.

West Ham - Tottenham
West Ham har hatt en tung start denne gangen, men etter fire tap ble det 1-1 borte mot Stoke. Her startet man kampen med tre spisser på banen. Tar man med 2-1 borteseier mot Sunderland i Carling Cupen onsdag og legger godviljen til, kan man si at formen er på vei opp. Men tallene lyver ikke: Med 0-1-4 og 3-13 i målforskjell er West Ham bunnlaget i Premier League.

Spurs holder femteplassen og har ennå ikke tapt på bortebane. Det ble 1-1 mot West Bromwich og en noe heldig 2-1 seier i Stoke. Spurs tapte forøvrig 0-1 hjemme for Wigan for noen uker siden, da hadde de slitt seg ut mot Young Boys rett før, og det ser ut til at Champions League-kjøret kan tappe Spurs for litt krefter denne høsten. Kombinert med litt skader i laget, kan bombene smelle, slik som mot Wigan. Spurs møter Twente onsdag.

West Hams Ben Haim er tilbake i dag, det er også trener Grant, som ikke kunne lede laget sitt i 1-1 kampen mot Stoke. Tottenham hvilte en rekke spillere i cupkampen mot Arsenal onsdag, men i dag forventes Ledley King, Modric og flere av de faste spilerne tilbake. Likevel er det ikke utenkelig at noen blir hvilt med tanke på kampen mot Twente. Ellers en del langtidsskadde spillere i Spurs.

Tidligere oppgjør på Upton Park har endt 1-2, 0-2, 1-1, 3-4, 2-1, 2-0, 0-1 og 0-0. Tottenham har hatt et klart historisk overtak de siste 10 årene i disse derbyene.

Tottenham blir favoritter, men laget er for skjørt til at vi kan sette sikker B her. West Ham kan vokse med oppgaven i dag, og en uavgjort kan ikke utelukkes. UB i kamp 4.

Fulham - Everton
Fulham er et av fire ubeseirede lag i Premier League. Hjemmekampene har gitt 2-2 mot Manchester United og 2-1 over Wolves.

Everton er et av to lag som foreløpig ikke har vunnet i Premier League denne sesongen. 0-0-2 og 0-2 i målforskjell på bortebane etter tap mot Blackburn og Aston Villa. Leit for selvtilliten at man stilte stert med likevel røk ut mot lille Brentford i Carling Cup her om dagen. Det kan se ut som det skorter litt på innsats og arbeidsmoral hos Everton for tiden, noe de ellers er kjent for å ha mye av. Men en dag vil det selvsagt snu for dette laget som gikk tregt ut av startblokka forrige sesong også.

Fulham har målgarantist Zamora ute med skade en stund fremover. Dembele er også ute ui rundt tre uker, og erstattes trolig av Eddie Johnson. Det ser ut som Fulham er noe svekket offensivt denne gangen. Evertons Cahill og Osman er usikre, Saha er ute.

På vår innbyrdes oppgjør-statistikk ser vi de 20 siste kampene, og vi finner kun én borteseier. Den kom da Everton vant 2-0 her i fjor. Ellers har det endt 2-1, 1-0, 1-0, 1-0, 2-0, 1-1, 2-1, 2-0 og 2-0 på Craven Cottage.

Med dette som utgangspunkt ser vi for oss en målfattig affære i dag. Kanskje kan et spill på under 2,5 mål være noe i denne. Fulham er redusert offensivt, Everton kjører 70 i 80-sonen for tiden, til fansen frustrasjon. 0-0 eller 1-0? Vi markerer HU i kamp 5.

Blackpool - Blackburn
Blackpool har som nederlagsdømt nyopprykker gjort mye ut av et tøfft åpningsprogram. Man har spilt fire bortekamper og kun én hjemmekamp, som endte 2-2 mot Fulham. På bortebane har man klart 4-0 over Wigan og 2-0 over Newcastle, mens det ble tap for Arsenal og Chelsea. Syv poeng på disse fem sybes vi er veldig sterkt av Blackpool.

Blackburn vant 1-0 over Everton i sesongpremieren, men har ikke vunnet siden. Bortekampene har endt med 1-1 mot Manchester City og 1-2 tap for Birmingham. Man var ikke spesielt gode i 1-1 hjemmekampen mot Fulham sist. Benjani fikk sin debut der.

Ingen nye skader hos hjemmelaget. Forsvarsspiller Alex Baptiste er eneste mann ute. Det forventes at manager Ian Holloway etter noe eksperimentering den siste tiden går tilbake til en 4-5-1 formasjon i dag, med spillere som Brett Ormerod og Gary Taylor-Fletcher fra start. For Blackburn er viktige David Dunn og Vince Grella ute, det samme er mindre viktige Keith Andrews, Grant Hanley og Jason Roberts.

Blackpool har i stor grad lykkes etter opprykket, og det vil overraske oss om det ikke blir minst ett poeng hjemme mot et Blackburn som ikke er helt i lsaget for tiden. HU i kamp 6.

Birmingham - Wigan
Birmingham har 1-3-1 innledningsvis. Hjemme kampene har endt med 2-1 over Blackburn og 0-0 mot Liverpool. Rekruttene klarte 3-1 over Milton Keynes Dons i en cupkamp på tirsdag. Borte mot West Bromwich sist gjorde de en god førsteomgang og en heller svak sisteomgang, og tapte 1-3.

Wigan har full pott på bortebane etter 1-0 over Tottenham. Dette er også den eneste bortekampen så langt. På hjemmebane har de blant annet røket 0-8 for Chelsea. Reservene klarte 2-1 over Preston i Carling Cup sist.

Ingen store problemer med troppen for Birmingham. Michel ser ut til å måtte stå over. James McFadden er langtidsskadd. Wigans kaptein Gary Caldwell er ute med skade, og Hendry Thomas, Franco Di Santo og Ronnie Stam skal testes nærmere kampsstart men kan alle blir klare.

Innbyrdes oppgjør viser 1-0, 3-2 og 2-0 til Birmingham i de tre siste tilsvarende.

Birmingham er sterke på hjemmebane og har ikke tapt på St. Andrew's på snart et år. Wigan er et lag man skal slå på hjemmebane for å lykkes i Premier League, og Wigan har ikke vist seg som noen stor trussel hittil. Borteseieren over Tottenham skal de ha all mulig ære for, men den kom mens Tottenham hadde et tett kampprogram. Det vil overraske hvis Wigan vinner to bortekamper i Premier League på rad, og vi mener dette er en H i kamp 7.

Queens Park Rangers - Doncaster
Endelig slo spådommen om QPR som topplag til. De leder allerede med fem poeng på nummer to, Ipswich, etter imponerende 6-1-0 og 19-2 i målforskjell så langt. På hjemmebane er man suverene med 3-0-0 og målforskjell 9-0.

Doncaster henger også bra med. 3-3-1 på de syv første er over forventning. På bortebane har man spilt 2-2 i Watford, tapt 0-4 i Cardiff og vunnet 2-0 over Preston.

QPR mangler Alejandro Faurlin og Rob Hulse i dag. Forsvarsspiller Bradley Orr nærmer seg en retur men erstatteren Kyle Walker spiller trolig i dag også. De langtidsskadde Fitz Hall, Lee Cook og Peter Ramage er fortsatt ute. Hos Doncaster er kaptein Brian Stock, spissen James Hayter og forsvarsspiller Byron Webster alle på vei tilbake fra skader og kan trolig spille. Dog forventes det få endringer i laget som spilte 0-0 mot Leeds sist, etter at manager Sean O'Driscoll uttalte at han var meget fornøyd med laget og innsatsen, som harn beskrev som "the most complete of the season''.

QPR vant tilsvarende oppgjør 2-1 i fjor og 2-0 i 2008. Fire av fire innbyrdes oppgjør har endt med H.

QPR blir storfavoritter her, etter den imponerende sesonginnledningen. De har allerede 62 prosent på folkerekka, og siden tipping ikke bare handler om å tippe riktig, men å tippe riktig der mange andre bommer, velger vi å gardere den opplagte hjemmeseieren på Loftus Road. Doncaster har ikke tapt på fire kamper nå, og er ikke slått på forhånd i dag heller. HU i kamp 8.

Leeds - Sheffield United
Leeds har spilt to bortekamper på rad nå. Etter det småstygge 2-5 tapet i Barnsley endret manager Simon Grayson laget på fem posisjoner i 0-0 kampen i Doncaster. Somma var ikke langt unna å avgjøre kampen for Leeds ved et par anledninger. På hjemmebane har Leeds 2-0-1 etter seire over Swansea og Millwall, og tap for Derby i åpningskampen.

Sheffield United ligger midt på tabellen etter fem runder. Bortekampene har gitt 1-1-1. Man var heldige sist da man vant 1-0 hjemme over Portsmouth, og direkte svake før det da man tapte 0-4 for Scunthorpe. Forrige bortekamp vant man 1-0 i Derby.

For Leeds er det ingen problemer med mannskapet. Simon Grayson kan velge mellom flere gode alternativer på de fleste posisjoner. Sunderland-forsvarer George McCartney er hentet inn på lån og kan trolig gå rett inn i startoppstillingen. Robert Snodgrass er et tenkelig alternativ på vingen mens Davide Somma, som gjør det bra som spiss for tiden, får konkurranse fra Ross McCormack, Luciano Becchio, Sanchez Watt og Lloyd Sam. Sheffield United har knapt skader, med unntak av kaptein Chris Morgan.

Det er fem år siden lagene møttes sist. Leeds skal kunne ta dette på hjemmebane, da de har fullt lag og skal være blant de bedre hjemmelagene i Championship. Sheffield United varierer, men har ikke overbevist i noen av sine to siste. Vi trort på en H i kamp 9.

Reading - Barnsley
Reading åpnet sesongen med et meget skuffende 1-2 hjemmetap for Scunthorpe, men siden har det gått noe bedre på hjemmebane. 1-1 mot Nottingham Forest og 3-0 over Crystal Palace nå sist gir en fin stigning på formkurven.

Barnsley gjør det bedre enn mange spådde på forhånd, men det er på hjemmebane det har vært suskess. Bortekampene er tap 1-2 for Norwich og 0-4 for QPR, samt et 3-3 resultat fra Bristol.

Reading boss Brian McDermott må klare seg uten midtbanespiller Brian Howard, som starter en tre kampers karantene i dag. Jay Tabb er skadet. Det er også Andy Griffin og Julian Kelly, mens kaptein Ivar Ingimarsson og Chris Armstrong kan rekke dagens kamp. Barnsley har hentet inn Chris Wood på tre måneders lån fra West Bromwich og han går muligens rett inn i startoppstillingen. Midtbanespiller Hugo Colace er tilbake fra skade og det ser forøvrig bra ut med troppen.

Innbyrdes oppgjør blir vi ikke klokere av. 1-0, 1-2 og 0-0 i de tre foregående på dagens bane.

Begge lagene varierer i prestasjonene, men Barnsley virker svake på bortebane og Reading skal ha gode sjanser i dag. Vi er ikke helt overbevist, men tar sjansen på en ren H i kamp 10.

Burnley - Bristol City
Burnley har vunnet 3 av 3 hjemmekamper, mot Nottingham Forest, Leicester og Preston. De vant også 1-0 hjemme mot Bolton i Carling Cup sist tirsdag.

Bristol City har startet ganske svakt med 0-1-3 på hjemmebane og 1-1-1 på bortebane. De vant 2-0 borte mot Scunthorpe sist, men har siden tapte to hjemmekamper mot Watford og Coventry, og formen er svak. Laget kan se ut til å ha blitt forstyrret av at Steve Coppel sa opp manager-stillingen sin da sesongen var bare en uke gammel.

Burnely-manager Brian Laws kan benytte seg av førstemålvakt Brian Jensen og Ross Wallace etter korte skadefravær. Chris McCann er ute fortsatt, men ellers er alle på plass. For Bristol City er Marvin Elliott og Christian Ribeiro på vei tilbake etter skader og da er troppen fulltallig igjen, med unntak av langtidsskadde Nicky Maynard.

Burnley vant tilsvarende oppgjør 4-0 i 2009 og tapte 0-1 i 2007.

Dette ligner veldig på en hjemmeseier. Burnley har vært feilfrie på Turf Moor hittil, og Bristol City er neppe laget til å rokke ved det i dag. De får tilbake noen spillere og dette er The Championship der alt kan skje, men hvis man skal trekke noen som helst slutning av det lagene har vist så langt, blir det H i kamp 11.

Nottingham Forest - Swansea
Forest har tydeligvis tatt fornyet ansvar som leverandør av uavgjortresultater i The Championship. De hadde lange rekker med uavgjorter i fjor, og står nå med 1-5-1 på de syv første. På hjemmebane er man i total likevekt etter 1-1 mot Millwall, 1-1 mot Norwich og 1-1 mot Leeds.

Swansea luktet på play-off forrige sesong. Det gjør de per i dag også, men det er stor kontrast mellom 4-0-0 og målforskjell 9-1 på hjemmebane og 0-0-3 og målforskjell 1-6 på bortebane.

Hjemmelaget venter på at Robert Earnshaw og forsvarsspiller Kelvin Wilson skal bli bra etter skader. Blir de ikke klare, spiler Luke Chambers og Dexter Blackstock i stedet. Sansea.manager Brendan Rodgers hvilte nesten alle sine faste spillere i cupkampen mot Peterborough sist tirsdag. Rekruttene gjorde sine saker bra, og det er mange som håper på spilletid for A-laget etter den fine 3-1 borteseieren. På skadelisten står fortsatt Craig Beattie, Gorka Pintado, Ferrie Bodd, Tom Butler og Angel Rangel, men disse har man klart seg uten en stund.

Innbyrdes oppgjør viser 1-0, 1-1, 0-0, 3-1 og 1-2 i de fem siste på dagens bane.

Et hjemmelag som bare spiller uavgjort mot et bortelag som bare taper = HU i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Klikk her for å levere 432-rekkeren til redusert pris med TippStation.

96-rekker

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 25.09.2010 15:55
1. Lillestrøm - Molde H U B
2. Arsenal - West Bromwich H
3. Liverpool - Sunderland H
4. West Ham - Tottenham U B
5. Fulham - Everton H U
6. Blackpool - Blackburn H U
7. Birmingham - Wigan H
8. Queens Park Ran - Doncaster H U
9. Leeds - Sheffield Unite H
10. Reading - Barnsley H
11. Burnley - Bristol City H
12. Nottingham Fore - Swansea H U

-

432-rekker

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 25.09.2010 15:55
1. Lillestrøm - Molde H U B
2. Arsenal - West Bromwich H
3. Liverpool - Sunderland H
4. West Ham - Tottenham U B
5. Fulham - Everton H U
6. Blackpool - Blackburn H U
7. Birmingham - Wigan H
8. Queens Park Ran - Doncaster H U B
9. Leeds - Sheffield Unite H
10. Reading - Barnsley H U B
11. Burnley - Bristol City H
12. Nottingham Fore - Swansea H U

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Tippetips

Mest lest på Sport

Annonsebilag