Gå til sidens hovedinnhold

60.000 hyllet norsk debutant

- Jeg ble helt satt ut, innrømmer David Andrew Quist.

- Det var masse folk som ville snakke med meg, og som ønsket meg lykke til. Det var helt utrolig, noe helt annet enn hva jeg er vant med, oppsummerer David Andrew Quist til procycling.no etter hans VM-debut under sykkelcross-VM i Koksijde (Belgia).

Før årets verdensmesterskap var det knapt noen sykkelinteresserte som kjente til den norske sykkelcrossrytteren David Andrew Quist, men alt ble snudd på hodet da 40-åringen fikk møte sykkelcrosslegenden Paul Herijgers torsdag.

Belgieren er tidligere verdensmester, fra nettopp Koksijde i 1994, og jobber nå for TV-kanalen Sporza. Naturlig nok hadde sykkelcrosslegenden med seg en fotograf på den lille treningsøkten.

Les saken og se video: «David! Hvor er du?»

Hektisk oppvarming
Mange av tilskuerne hadde med andre ord klikket seg inn på Sporzas nettsider lørdag kveld og sett det tre minutter lange innslaget. Det ble også sendt en halvtime før starten søndag.

- Jeg ble helt satt ut i forberedelsene, det var så mye folk der. Jeg punkterte på oppvarmingen, etter det brukte jeg over 30 minutter til bilen da jeg skulle hente et nytt hjul, forteller han.

Da klokken nærmet seg 1500 var 40-åringen på plass i startfeltet, hvor han pent måtte stille seg bakerst. Startposisjonen avgjøres som kjent av UCI-poengene hver enkelt rytter har.

Henvist til «tribunen»
- Det var en dramatisk start ettersom en spanjol veltet med en gang, men jeg kom heldigvis unna det. Jeg håpet nok litt hardt, og kom for tidlig i rød sone. Da ble jeg stiv, og klarte ikke jobbe godt nok gjennom sandpartiene.

- Det var skikkelig tøft der ute med høyt tempo fra start, og alle tilskuerne som heiet oss fram. Jeg er ikke helt fornøyd med prestasjonen, for beina var ikke helt topp, men jeg ga alt jeg hadde.

Kort tid etter at Quist hadde passert mållinjen for andre gang kom Niels Albert opp på siden av ham. Dermed måtte nordmannen pent ta til takke med tilskuerplass i servicesonen resten av rittet.

- Kjedet mitt datt av, så jeg måtte løpe til neste servicesone. Det tok litt tid før jeg kom i gang, og når jeg var tilbake på sykkelen tok de meg igjen. Litt skuffende, men sånn er sporten, erkjenner nordmannen.

Ferdig for sesongen
VM var sesongens siste ritt for Quist, som nå vil ta en velfortjent pause.

- Jeg drar tilbake til Tromsø snart. Og så må jeg få undersøkt halebeinet på mandag, det har plaget meg siden onsdag. Ellers blir det rundt en måneds pause, før jeg trener mot neste sesong, avslutter 40-åringen.

Da arrangeres VM i USA, hvor han ble født og oppvokst.

Les også: Her er Norges ukjente VM-deltaker

Kommentarer til denne saken