60 millioner i potten

Foto: hesteguiden.com

Lørdagens V75-pott er usedvanlig stor. Vi guider deg mot millionene.

25.09.10 09:32

Det er en spesiell V75-omgang som avvikles lørdag. V75-løpene skal kjøres i Karlstad, på Färjestad travbane, og det er såkalt felles norsk/svensk V75-omgang. Det betyr at premiepotten er veldig mye høyere enn vanlig denne lørdagen, og det kommer til å ligge rundt 60 millioner kroner i premiepotten.

Les også lørdag:
Tippetips: Bonuspott og fem mill ekstra i potten
V75 Färjestad: Håkon tror voldsomt på en norsk hest
Premier League: Full oversikt over skader og karantener
Tippeligaen: Status over skader og karantener
Hva mener leserne?: Lesernes oddstips

SLIK SPILLER DU:
Merk at innleveringsfristen til lørdagens V75 er kl 14.30 (og ikke kl 15.00 som er vanlig i Norge)
Du kan sette opp dine egne kuponger her på Nettavisen ved å klikke på denne lenken
Ønsker du å kjøpe en andelskupong og kjempe om de store premiene, klikker du her.
Vil du levere ekspertkupongen til Sportspills ubestridte travekspert Håkon Einar Hansen, kan du gjøre det her
Dersom du ønsker å kjøpe en ferdigutfylt lyntotokupong, finner du lenken her

Du kan velge om du vil spille registrert eller uregistrert.

Sverige er storebror
Sverige er ved siden av Frankrike det landet i Europa der det spilles mest på hest. I Sverige er det slett ikke uvanlig at omsetningen i V75 passerer 100 millioner SEK. Til sammenligning er en god omsetning i Norge på ca 20 millioner NOK. Totalt spiller svenskene for over 13 milliarder SEK på hest i 2010, mens vi nordmenn spiller hest for snaut 3,7 milliarder NOK. Selv om vi nordmenn ikke liker å være lillebror, er det ingen tvil om at Sverige er storebroren både når det gjelder omsetning og sportslig kvalitet på hest.

Store penger å spille om
Norsk Rikstoto og søsterorganisasjonen i Sverige ATG, har ved flere anledninger de siste årene avviklet såkalt felles V75. For oss nordmenn er det spesielt attraktivt med slike felles omganger, da premiepottene er så mye høyere enn vanlig. Med en forventet omsetning på rundt 90 millioner NOK, vil en eventuell norsk alenevinner kunne innkassere formidable 28 mill NOK.

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du velger selv om du vil spille registrert eller uregistrert.

Til lørdagens sju løp som inngår i V75-veddemålet starter det 30 norske hester. Alle de sju løpene (seks løp for varmblodshester og ett løp for kaldblodshester) har førstepremier på minst 100 000 SEK, og det er selvsagt svært attraktivt for norske travtrenere og hesteeiere å melde sine hester til disse løpene. Selv om motstanden naturligvis er vesentlig tøffere enn den normalt er i Norge.

Annonse: Øivind Grøstad lanserer en "sjuk" banker i lørdagens V75 på Färjestad. Hesten er ikke rangert på topp-ti av fagbladene.

Få norske favoritter
Fredag formiddag er kun en norsk hest favoritt i spillet, og det er 7 Tao Prins (kusk Tor Wollebæk) i V75-5. Det er slett ikke uvanlig med norske favoritter i kaldblodsløpene og 3 Rossi (Geir Vegard Gundersen), 6 Torpa Glad (Lars Anvar Kolle) og 1 Knell (Geir Flåten) er de mest kryssede bak Tao Prins, så spillerne tror veldig på norsk seier i kaldblodsløpet.

Norske muligheter
I varmblodsløpene er som alltid de norske hestene mindre betrodd og i noen tilfeller kraftig undervurdert. Således er det svært ofte god odds i de norske hestene, og det kan være lønnsomt å være patriot. Ingen norske varmblodshester kommer til å bli favoritt. Det ser ut til at 3 Gentle Tilly og suksesskusk Tom Erik Solberg blir den mest betrodde norske hesten som market på 25% og et klart andrevalg i V75-3. I tillegg tror spillerne også på 12 Pinball Wizard og Åsbjørn Tengsareid i V75-2 (tredjevalg og markert på 18%) og Harstad-hesten Last Speed Laday og kusk Geir Vegard Gundersen (tredjevalg og markert på 20%) i V75-6.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Trav

Mest lest på Sport

Annonsebilag