RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

600 gram forsvant

Sist oppdatert:
OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): 600 gram forsvant fra Sigurd Pettersens vekt fra toppen av bakken, og ned til sletta. Han kan ikke forklare hvorfor.

Etter de nye FIS-reglene må Sigurd veie mer enn 65 kilo for å hoppe med den lengden ski han har. Derfor er alle hopperne svært nøye med å veie seg før de hopper - for å unngå å veie for lite. Sigurd er intet unntak.

Samme vekten
- Jeg har brukt samme vekta hele tiden. Og den har vært samstemt med FIS-vekta i hele år. Før jeg skulle gå opp i tårnet veide jeg meg, da veide jeg 400 gram over den tillatte vekten. Da jeg hadde hoppet, og ble veid av FIS, veide jeg 200 gram for lite.

- Jeg ble til og med veid sju ganger - og den viste 200 gram for lite hver gang, sier Pettersen til TV 2 Nettavisen.

Bare idrett
Han var ikke noen knust mann etter fadesen i lagkonkurransen.

- Nei, dette er bare idrett. Og idrett skal være lek og moro. Jeg har vært tung nok i hele år. Men det var jeg ikke i dag. Vekta slo seg vrang i dag. Mer er det ikke å si om det, fastslår han.

Sigurd sier videre at det er umulig for ham å spise mer enn der han gjør.

Spiser hele tiden
- Jeg spiser hele tiden jeg. Både mellom omgangene og etter vi er ferdige med å hoppe. Hvis jeg skal spise mer enn det jeg gjør nå, så klarer jeg ikke å holde på med sporten, sier Sigurd Pettersen.

- Er det greit å være medlem av et lag som har et godt samhold?

- Ja, det er positivt det, og hjelper på. Men jeg hadde ikke gravd meg ned for dette uansett, jeg. Mitt forhold til idrett står og faller ikke på dette, fastslår Sigurd overfor TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere