RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opdal håper på fast plass

Sist oppdatert:
For første gang i karrieren er Brann-keeper Håkon Opdal tatt ut i A-landslagstroppen. Der håper han på å bli værende.

Håkon Opdal har vært en av Tippeligaens aller beste keepere denne sesongen.

Mandag fikk han den belønningen han har ventet på. For første gang i sin karriere ble 23-åringen tatt ut i den norske landslagstroppen.

- Dette var veldig hyggelig og kjekt. Det er mange gode keepere, og både Rune Jarstein og Jan Kjell Larsen er keepere som har vært med i diskusjonen lenge. Derfor var det utrolig morsomt at også jeg fikk plass i troppen, forteller Opdal til TV 2 Nettavisen like etter at han fikk meldingen om en plass i Norges tropp som møter Sør-Korea i vennskapskamp 1. juni.

Han får imidlertid ikke være med når Norge møter Paraguay på Ullevaal 24. mai.

- Jeg håpet jo å være med i troppen på forhånd, og selv om jeg bare får være med i én kamp vil jeg benytte anledningen til å vise meg frem, sier han.

Vil etablere seg på landslaget
For Opdal har nesten alltid hatt ambisjoner om landslagsspill.

- Jeg har hatt ambisjoner om å spille på landslaget de siste årene. At jeg nå blir tatt ut, viser at jeg har jobbet godt mot de målene jeg har satt meg. Det hadde vært for dumt om du ikke hadde satt deg ambisjoner om å bli landslagsspiller når du driver på dette nivået, konstaterer 23-åringen.

- Er du nervøs foran treningene og landskampene?

- Nei, når jeg først har fått sjansen må jeg bevise at jeg er god nok. Det blir ikke vanskeligere enn å fortsette å redde baller, svarer han.

- Men det betyr mye for meg å trene med de beste, og jeg kommer helt sikkert til å lære mye av dette. Det blir veldig interessant å trene sammen med internasjonale spillere, sier Opdal videre.

Takker trenerteamet
Han takker først og fremst trener Mons Ivar Mjelde og Branns øvrige trenerteam for at han nå har fått plass i landslagstroppen.

- De har tørt å satse på meg og gitt meg tillit. Det har betydd mye for min utvikling, sier han.

Opdal ble i løpet av sine første sesonger møtt med skepsis av Brann-fansen, men har svart med storspill både i fjorårets sesong og vært en av Tippeligaens beste sisteskanser hittil i år.

- Det er ikke noe nytt at du har press på deg når du spiller for Brann. Fansen her forlanger toppspill hele tiden. Da må du tåle litt pepper om det ikke går like bra hver gang, oppsummerer Opdal.

Treningens midtpunkt
Brann trener først klokken 15.00 mandag ettermiddag, og Opdal gleder seg til å motta gratulasjoner fra lagkamerater og trenerteamet.

- Jeg har ikke hørt så mye fra trenerteamet foreløpig, men det er mulig det blir litt fokus på meg under treningen i dag, forteller han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere