*Nettavisen* Sport.

650 millioner ser storkampen på TV

Foto: Getty / All Over Press

Ferguson mener mandagens Manchester-derby blir lokaloppgjøret som slår alle andre.

28.04.12 15:51

Alex Ferguson har tidligere uttalt at han anser det nært byderbyet mot Manchester City som det største i hans tid som manager for Manchester United.

Skotten har vært sjefen for de røde djevlene i over 25 år. 70-åringen overdrev likevel ikke da han slo fast at oppgjøret mot rivalen kommer til å bety mer enn noen gang i hans managerkarriere. I nyere tid har det aldri stått mer på spill i en enkelt kamp mellom de to bitre naboene.

- Dette er derbyet over alle derbyer. Den som taper kommer til å bli bleke av skuffelse. Det ligger i blodet til supporterne, og jeg vet at mange fans ville gitt alt for å vinne denne kampen, sier Ferguson ifølge The Sun.

Kan avgjøre tittelracet
Mandag kveld klokka 21.00 sparkes kampen i gang på Etihad Stadium i sentrum av Manchester. En kamp som kan bli helt avgjørende for hvilken av de to klubbene som vinner Premier League.

City ligger tre poeng bak United og må ha tre poeng. Gjestene kan si seg fornøyd med uavgjort, men kan med seier også øke til seks poengs forsprang med bare to serierunder igjen.

Om så skjer skal veldig mye til om ikke rødtrøyene spikrer nok et ligatrofé til sin allerede tallrike samling.

Hele 650 millioner mennesker over hele verden forventes å sitte foran fjernsynsapparatene for å følge kampen. Aldri tidligere har så mange mennesker sett en Premier League-kamp direkte på TV.

- Press på begge lag
- Folk snakker om dette som den største kampen i Premier Leagues historie, og det er en veldig stor kamp å ta del i. Jeg tror ikke det er mulig å distansere seg fra størrelsen på møtet med United, og det presset som følger med, sier Manchester City-spiller Gareth Barry.

- Det gjelder ikke bare for oss. Presset ligger på dem også. Når en kamp blir så stor som denne legges presset på begge lagene. Hvem som takler dette best vil bli avgjørende, tror midtbanemannen.

Totalt 16 kringkastere kommer til å produsere bilder fra Etihad Stadium mandag kveld. Blant disse er TV-kanaler fra Brasil, Kina, De forente arabiske emirater, Frankrike og andre med TV-seere i store deler av Asia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.