RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge / SCANPIX

66 dagers seierstørke er over

Sist oppdatert:
Ole Einar Bjørndalen er en seiersgrossist uten like, men onsdagens seier var den første for Bjørndalen siden 18. januar.

Onsdag vant Bjørndalen normaldistansen i NM med 52,4 sekunder til en formsterk Stian Eckhoff, som har funnet tilbake til taktene han viste før blindtarmoperasjonen i jula.

Egil Gjelland tok bronsemedaljen, mens tittelforsvarer Lars Berger rotet seg bort med sju tilleggsminutter og 11. plass.

Eldstebror Dag Bjørndalen tro til med ett tilleggsminutt og sterk fjerdeplass.

Kvaliteten på rennet var meget bra, og en rekke mindre meritterte løpere la press på verdenscupgjengen. Hans Prøsch (Tromsø, 5. plass), Hans Martin Gjedrem (Valldal, 7. plass), Rune Skog (Bjerkvik, 8. plass) og Frode Bukkvold (Røros, 10. plass) gikk alle sterke renn.

Endelig seier
- Jeg har faktisk ikke vunnet renn siden januar, og det kjennes litt merkelig ut. Det var skikkelig deilig endelig å kunne stå på toppen av pallen igjen. Det er lenge siden jeg har gått en så lang periode uten å vinne, sa Bjørndalen til NTB etter å ha sikret seg sin 14. NM-tittel.

Under svært varierende skyteforhold vant han på åpningsdagen av mesterskapet i Steinkjer. Bonusen var kongepokalen, som han får av prinsesse Märtha Louise når hun ankommer NM-byen fredag.

- Jeg har gått 17 løp på rad uten å vinne, og det er selvsagt for mye. Det har bare ikke stemt helt for meg, det lille ekstra har manglet.

14 av rennene har vært i verdenscupen og VM og de tre siste under Grand Prix i Russland. I 18. forsøk lyktes endelig 30-åringen igjen.

- I dag hadde jeg fantastiske ski og kroppen kjentes pigg. Løypa her var også fantastisk, den passet nok meg spesielt godt. Mye fart og ren skileik hele veien. Gøy! fastslo Bjørndalen.

Han traff på 17 av 20 skudd. Etter en feilfri første liggende skyting, pådro han seg ett tilleggsminutt på hver av de øvrige skyteseriene.

Vanskelig sesong
Bjørndalen er mestvinnende gjennom tidende i internasjonal skiskyting. Han står bokført med 44 verdenscupseire og har dominert i flere sesonger.

Den inneværende har vært vanskeligere enn på flere år, selv om det ble annenplass i verdenscupen totalt og fire VM-medaljer.

* Han mistet moren sin under VM i tyske Oberhof og var naturlig nok preget av hennes sykdom underveis i sesongen.

* Han testet større treningsmengder i høyden både før og underveis i sesongen, og det har ikke slått så heldig ut som forventet.

* Skiene har ved flere anledninger enn ønskelig vært dårligere enn de skal.

Bjørndalen åpnet sesongen med tre seirer på de fire første rennene i Kontiolahti og Hochfilzen. Etter å ha stått over i Osrblie før jul, kom Bjørndalen tilbake og vant renn i Pokljuka og Ruhpolding etter nyttår.

Så stoppet det fullstendig opp før Steinkjer bød opp til ny fest.

Fredag og lørdag går han sprint og jaktstart, og med formen han er i nå kan det fort bli flere gull.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere