RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

743 mål på 225 kamper

Foto: Getty Images / All Over Press / Jasper Juinen
Her er El Clasico-faktaene for de litt spesielt interesserte.

Sportavisen AS har i forbindelse med El Clasico gravd fram og kommet ut med et par fakta om El Clasico-oppgjørene for de som synes slike fotballkamper skal være mer enn bare underholdnig i 90 minutter.

Barcelona og Real Madrid møtes lørdag klokken 18:00 på Camp Nou i Barcelona. Kampen kan du følge i Nettavisens Livesenter.

KAMPER: 225. Disse kampene har ført til at 48 kamper har endt uavgjort, 87 kamper i Barcelonas favør og 90 i Real Madrids.

MÅL: 743. Real Madrid har scoret 379 og Barcelona 364.

SEIERSREKKE: Åtte kamper. Real Madrid gikk åtte El Clásico-oppgjør uten å tape fra 3. april 2001 til 6. desember 2003. Barcelonas lengste seiersrekke i El Clásico-sammenheng er syv kamper fra 2011 til 2012, da laget var under Pep Guardiola.

Real Madrid har ikke tapt et El Clásico-oppgjør på fem kamper, altså siden de vant 3-2 i returoppgjøret i Supercupen i 2012.

TOPPSCORER: Alfredo Di Stefano. Real Madrid-legenden har 18 scoringer i El Clasico-sammenheng.

Lionel Messi har også 18 mål i disse oppgjørene og kan i lørdagens oppgjør ta steget opp på toppscorertronen alene med scoring.

FLEST KAMPER: Manolo Sanchís (43). Xavi Hernandez vil i lørdagens oppgjør gå forbi både Raúl og Fernando Hierro på listen over spillere som har spilt flest El Clásico-oppgjør. Barcelona-spilleren spiller lørdag sin 38. El Clásico.

TRENERFAKTA:
Lørdagens oppgjør vil bli det første El Clásico-oppgjøret med to debuterende trenere siden 13. desember 2008. Da var det debutantene Pep Guardiola og Juande Ramos som møttes. 6. desember 2003 var debutantene Frank Rijkaard og Carlos Queiroz.

Carlo Ancelotti har møtt Barcelona seks ganger som manager: Fire ganger med AX Milan og to med PSG. Det har endt i én seier, to tap og tre uavgjort.

Som spiller møtte Ancelotti aldri Barcelona, til tross for at hans AC Milan møtte katalanerne i den europeiske supercupen i 1989. Italieneren satt på benken hele kampen.

Tata Martino har møtt Real Madrid én gang som spiller. Den gang spilte argentineren for Tenerife og laget hans tapte 0-1 etter et straffemål av Míchel.

Som trener har ikke Martino tapt en eneste kamp i oktobermåned siden 2004.

ANDRE FAKTA:
Cristiano Ronaldo er den eneste spilleren som har scoret i seks El Clásicos på rad.

Gareth Bale vil bli den ellevte briten og den andre waliseren som deltar i et El Clasico-oppgjør.

Diego Lopez har aldri tapt et El Clásico-oppgjør. Han har kun spilt tre kamper hvor Real Madrid har vunnet to og spilt en uavgjort.

Adriano kan bli den femte Barcelona-spilleren som spiller et El Clásico-oppgjør på bursdagen sin.

Barcelona og Real Madrid møtes lørdag klokken 18:00 på Camp Nou i Barcelona. Kampen kan du følge i Nettavisens Livesenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere