RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farvel med VIF-legende

Foto: Marius Vik
Sist oppdatert:
Vålerenga-miljøet på Valle Hovin tok fredag farvel med en av tidenes største VIF-helter.

VALLE (Nettavisen): Terje «Henger’n» Hellerud har vært en institusjon i Vålerenga IF siden han spilte seg inn på a-lagene i fotball om ishockey på 50-tallet, og frem til han i dag, fredag 22. september, tre dager før sin 67-årsdag motvillig måtte pensjoneres fra sin altmulig-jobb oppe på Valle Hovin.

Fredag ble han hyllet av kolleger, spillere og administrasjon i Vålerenga med kake, gaver, taler og underholdning fra Svenn Nordin. Men i VIF-miljøet innrømmer man at man tviler på om man har sett det siste av den vitale pensjonisten.

- En utrolig levende og herlig person som garantert kommer til å komme hit mye i tida fremover også, sier Lene Carr i VIFs profilavdeling

- Uformell og jovial, svært hyggelig – en klassisk representant fra det gamle bohemmiljøet, sier trener Petter Myhre, som har hatt «Henger’n» hengendes på den berømte Vålerenga-brakka mens han har ledet VIF-treningene.

Og selv om han ikke hadde så mye i mot fredagens oppmerksomhet, innrømmer hovedpersonen selv at han ikke synes at det å bli pensjonist er noe å se frem til.

- Jeg debuterte på VIFs ishockeylag i 1954, og gav meg i 1974. På a-laget i fotball debuterte jeg i 1957, og gav meg i 1977.

Bortsett fra noen år som taxisjåfør har de fleste av årene i Henger’ns liv dreid seg om Vålerenga, og etter at Vallhall ble bygget, har 67-åringen jobbet der, først og fremst som resepsjonist, sjåfør og tilrettelegger.

- Og jeg kommer vel til å fortsette litt med de oppgavene fremover også, avslører VIF-legenden.

For selv om pensjonisttilværelsen starter med et ferieopphold i Frankrike, håper han snart å være tilbake i VIF-miljøet på Valle Hovin.

- Jeg har søkt om å få jobbe litt også i tida fremover, og håper det ordner seg, smiler «pensjonisten» lurt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere