RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Breiviks nye yndling

(FOTO: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Mandag fikk hun sjokkbeskjeden. I desember spiller Anne Kjersti Suvdal (19) håndball-EM.

Les også:EM-drømmen knust

LYSAKER (Nettavisen): Hun gråt muligens da hun ble født, men hun gjorde definitivt ikke det da Marit Breivik tirsdag presenterte den norske troppen til håndball-EM i Sverige for norsk presse.

Tvert imot så hun ut som en femåring på tivoli, som akkurat har fått verdens største sukkerspinn mellom fingrene.

For å bruke klisjeen: Anne Kjersti Suvdal strålte som ei sol. Først da hun forsynte seg med kjøttboller fra lunsjmenyen, deretter da hun satt bakerst i salen og hørte Marit Breivik lese opp navnet hennes, og til slutt da to håndfuller norske journalister på samlebånd skulle vite hvem denne Anne Kjersti Suvdal egentlig er.

Telefon fra Breivik
Hun hadde spart seg for mye jobb ved å møte opp med en neve «Dette er meg, Anne Kjersti, 19 år»-ark i baklomma. Det gjorde hun ikke.

Dermed måtte hun pent finne seg i å smile seg igjennom halvannen time med intervjuer.

Og historien, den er fin. Den starter med en beskjed på mobilsvareren mandag kveld.

- Da jeg skrudde på mobilen etter treninga, hadde Marit lagt igjen en beskjed. Hun sa at det gjaldt EM, og at det var fint om jeg kunne ringe tilbake, forteller Suvdal.

- Sjokk
Selvfølgelig gjorde hun det. Man gjør tross alt som sjefen befaler. Den påfølgende samtalen ble spesiell. Meget spesiell. I hvert fall for den ene av partene.

- Marit spurte om jeg hadde anledning til å være med i EM. Jeg måtte bare svinge ut til siden, stoppe bilen og trekke pusten dypt inn. Det var et sjokk, innrømmer Nordstrand-spilleren.

For selv om hun har vært inne i landslagsvarmen siden i april, har ikke 19-åringen sett på seg selv som en EM-kandidat.

- Jeg var sikker på at Camilla Thorsen skulle bli klar til EM. Jeg visste ikke at skaden hennes var så alvorlig. Og jeg ante ikke at noen fikk beskjed mandag. Jeg trodde alt var hemmelig til tirsdag, forklarer kantspilleren fra Gran.

Ekstra smil
- Hva gjorde du etterpå?

- Jeg kjørte hjem og la meg rett ut på senga. Jeg måtte tenke igjennom hva som egentlig hadde skjedd. Så ringte jeg mor.

- Og hva sa mor?

- Hun var vel minst like glad og overrasket som meg, sier Anne Kjersti – med et ansikt som røper at gleden er 200 prosent ekte.

- Jeg smiler ganske mye vanligvis også. Men jeg smiler ekstra mye i dag, innrømmer hun.

Ennå vet hun ikke helt hva hun kan forvente seg i selve mesterskapet.

- Jeg har rett og slett ikke tenkt så mye på det. Det er så nytt. Men det er viktig at jeg ikke er fornøyd med bare å være i troppen. Jeg må vise at jeg kan bidra også, fastslår Anne Kjersti Suvdal. Marit Breiviks nye yndling.

Om en drøy måned er hun kanskje hele Norges nye håndballyndling.

PS! Har du lyst til å møte Anne Kjersti? Stikk innom 7 Eleven. Der jobber hun, nemlig. Men vær kjapp. Hun vurderer å slutte. Politiutdannelse frister.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere