RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjernene det lukter svidd av

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Det er ikke bare Vibeke Skofterud av idrettskjendisene som har tøyd fartsgrensen. Sjekk verstinglisten her.

Vibeke Skofterud innrømmer i en Nettavisen-artikkel i dag at hun trolig kommer til å miste lappen fordi hun kjørte for fort på vei til samling sist helg. Dermed føyer hun seg inn i rekken av andre sportskjendiser som har tråkket for hardt på gasspedalen, eller som på andre måter har havnet i politiets søekyls på grunn av uvøren opptreden bak rattet.

Vet du om noen idrettskjendiser som ikke er nevnt i denne artikkelen? Send oss en mail: sportsweb@tv2.no.

Tidligere hopptrener Trond Jøran Pedersen står for en av de hissigste fartsovertredelsene. Han ble klokket inn på 179 km/t i 80-sonen, og har mistet lappen fire ganger. Den tidligere topphopperen Roger Ruud har også tilbrakt 30 dagers fengsel etter at han kjørte fra politiet på motorsykkel i hele 220 km/t!

Pedersen og Ruud er ikke de eneste i hoppmiljøet som har vært i klammeri med loven. Lars Bystøl ble våret 2001 dømt til 24 dagers ubetinget fengsel for å ha kjørt i fylla. Promillen ble målt til 2,38.

Vårt langdistanse-esset i skøyter, Øystein Grødum, hadde også en rimelig tung fot da han ble målt til 180 km/t i Nederland i 2005.

- Det var bare å svinge inn og legge seg flat. Det var ingen god følelse, sa Grødum til NTB den gangen. Han slapp imidlertid med skrekken og en streng advarsel.

Ardian Gashi ble dømt til 18 dagers fengsel etter å ha blitt tatt i 136 km/t i 80-sonen i 2004. En annen Brann-spiller, Eirik Bakke, ble dømt for promillekjøring mens han var proff i Leeds i 2003. Han hadde ikke en gang med ikke lappen da det skjedde. Testen viste at han hadde 1,8 i promille.

Brann er i det hele tatt en skikkelig verstingklubb når det gjelder å kjøre for fort. Martin Andresen mistet lappen tidligere i år etter at han ble tatt i Fløyfjellstunnelen der det er 80 km/t grense. Han kjørte i minst 115 km/t. Tidligere Brann-spiller Janes Zavrl har også mistet lappen. Det samme har eks-sportslig leder Per-Ove Ludvigsen - også det i Fløyfjellstunnelen.

Espen «Shampo» Knutsen fortalte i et nett-treff med VG for noen år tilbake at han hadde mistet lappen tre ganger. Håndballspilleren Svein Erik Bjerkrheim har også en lei uvane når han sitter bak rattet. Han har vært to ganger i fengsel, og sittet inne totalt i 35 dager. Han ble tatt i 127 og 132 km/t i 80-sonen i henholdsvis 1991 og 1994.

Henning Berg er ifølge en tidligere utgave av Dagbladet blitt tatt for råkjøring fire ganger. To av dem var på samme dag. Da mistet han lappen for ett år.

NRKs Dag Erik Pedersen, tidligere syklist, måtte tilbringe 21 dager i fengsel etter at han klokket inn på 132 km/t i 1994. Han mistet da førerkortet i halvannet år.

Finn Christian Jagge hadde også en runde med myndighetene etter at han foretok seg en hasardiøs forbikjøring sør for Hamar sent på 90-tallet. Han ble da fratatt førerkortet. Finken godtok da dommen, selv om han var uenig i skyldspørsmålet.

Lasse Kjus har hatt sine konfrontasjoner med lovens lange arm etter å ha kjørt for fort. 8. mars for to år siden ble han stoppet på vei fra Kvitfjell. Da hadde han hatt 120 km/t i 80-sonen. Han ble også tatt i 129 km/t i 90-sonen i Gudbrandsdalen i 1998. Den gangen hadde han heller ikke førerkort.

Jagge og Kjus er ikke de eneste alpinistene med bra fart på bilen. Kjetil André Aamodt ble i september i år tatt for å ha kjørt i 76 km/t i en 50-sone i Bærum.

Andre kjente idrettsfolk som har mistet lappen:

Martin Schanche
Annette Bøe
Lasse Ottesen
Tom Erik Oxholm
Are Tronseth

Husker du noen flere? Send oss en mail: sportsweb@tv2.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere