RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

8 grunner til å se OL-hockey

Sist oppdatert:
Liker du fart, teknikk og heftige skudd? Hockey-turneringen i OL i Torino blir garantert en fabelaktig opplevelse.

OL i Torino blir de tredje lekene hvor verdenseliten i ishockey deltar. Og denne gang er reglene endret. Vel, egentlig er de ikke det. Men dommernes håndheving av reglene er endret. Og det gir morsommere ishockey.

Hekting blir slått hardt ned på, og dermed blir det lettere for de mest talentfulle spillerne å markere seg. Torino-OL kommer sannsynligvis til å by på mer fantastisk ishockey enn noen gang før.

Vi har plukket ut de åtte mest severdige spillerne, slik at du på forhånd skal vite hva du bør få med deg fra den olympiske hockeyturneringen. Og vi har til og med rangert spillerne, slik at du også kan få noe å irritere deg over.

Her er åtte grunner til å se OL-hockey:

1. Alexander Ovechkin (20 år), Russland
Dette er mannen som kommer til å snyte Sidney Crosby for Calder Trophy, utmerkelsen til årets førsteårsspiller, denne sesongen. Ovechkin er helt enorm. Han er sterk, lynhurtig og har et skudd få andre kan matche.

Han er verdt inngangspengene alene, men du får ham gratis på tv.

2. Jaromir Jagr (34 år), Tsjekkia
Et av tidenes største hockeytalenter, men kjent som en humørspiller. Denne sesongen har han imidlertid fremstått som en voksen mann med godt humør, og Jagr er i skrivende stund poengkonge i NHL. Han er den viktigste grunnen til at New York Rangers fremstår som et lag, for første gang på en ti års tid. Jagr har først og fremst et forrykende skudd, men også fart og ikke minst styrke.

Skal Tsjekkia gjøre det bra i OL, bør Jagr levere varene offensivt.

3. Peter Forsberg (32 år), Sverige
Peter Forsberg er Sveriges kanskje mest kjente idrettsutøver, og kanskje også verdens beste hockeyspiller. Han har ikke et skudd like blendene som Ovechkin eller Jagr, han har heller ikke den samme farten, men han har en spilleforståelse som ingen andre i verden kan vise maken til. Så la oss håpe han blir skadefri tidsnok.

Forsberg er for pasningen det U2 er for musikken.

4. Ilya Kovalchuk (22 år), Russland
Vi kommer ikke utenom denne russeren heller, den andre av tre på vår liste. Kovalchuk er på sitt beste helt ustoppelig. Han har sannsynligvis verdens beste slagskudd – det er bare å glede seg til å se Atlanta Thrashers-stjernen hamre pucken inn i kryssene bak frustrerte OL-keepere. Hans eneste aber er ustabilitet. Nylig ble han faktisk flyttet ned i tredjerekka i Atlanta, til tross for at han er en av NHLs toppscorere.

Kovalchuk skyter raskere enn sin egen skygge.

5. Marian Hossa (27 år), Slovakia
Dette er artikkelforfatterens favorittspiller, og grunnen til det er enkel: Han er sabla god! Hossa er sterkere enn til og med Jagr i rundvantet, han er raskere enn gjennomsnittet og er enormt god til å beskytte pucken. Legg til et godt håndleddsskudd, så har du Hossa.

Se opp for Slovakia i OL!

6. Henrik Lundqvist (23 år), Sverige
Manhattans ferskeste favoritt. Lundqvist kom i høst til New York Rangers som andremålvakt og som en av kandidatene til keeperjobben for Sverige i OL. Han reiser til OL som Rangers stjernekeeper og en av nøkkelspillerne til Sverige.

Du vinner ikke OL uten å score på Lundqvist!

7. Rick Nash (21 år), Canada
Scoret ni mål på ni kamper og endte med 15 poeng da Canada tok sølv under VM i fjor. Nash er en komplett pakke med muskler, teknikk og fart. Han er allerede en av de mest dominerende spillerne i NHL, til tross for at han bare er 21 år.

Det Jessica Simpson er for søppel-tv, er Rick Nash for Canada.

8. Evgeni Malkin (19 år), Russland
Dette er den mest ukjente spilleren på vår liste, og grunnen til det er at han ikke spiller i NHL. Malkin er fortsatt hjemme i Russland, fordi avtalen mellom NHL og IIHF gikk ut i fjor, og russerne nektet å undertegne den nye avtalen. Malkin er en av toppscorerne i den russiske ligaen, og allerede ligaens største stjerne.

Blir OLs yngste spiller også en av OLs beste?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere