RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

80 mil gir gevinst

Foto: Hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Trond Klepp fra Volda må reise 80 mil tur/retur med vår V5A-banker på Leangen mandag.

Sportspills meny mandag:
V65 Bollnäs: Sabeltann på nytt tokt!
Lunsjtrav Klosterskogen: Hop ordner finansene
Oddstips: Everton mot toppen

Lunsjtrav på Klosterskogen, en hyperinteressant dobbel V5 på Leangen og en svært interessant V65-omgang fra Bollnäs er rammen rundt mandagens ulike travstevner som vi har tips til.

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Leangen-menyen denne mandagen holder veldig fin klasse og sportslig er det av de bedre omgangene vi har sett på lenge. Da øker også spillelysten og vi dekker omgangens to største V5-favoritter. Og retter blikket mot Volda og Agdenes (vest for Trondheim).

Vi avsluttet forrige uke på beste vis med å fange V5A på vårt største spilleforslag på Sørlandet på søndag til en utbetaling på fine 9 860 kroner, og det er nye sjanser i kveld!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

80 mil og fire ferjer
Vår V5A-banker har til tross for at han har rukket å bli ni år ikke gjennomført mer enn 11 totalisatorløp og vunnet tre av dem. Vi snakker om 3 High Five T.K. som har vært storslagen i tre strake seiersløp. Vi tok telefonen fatt i morges og fikk fatt på Trond Klepp fra Volda som eier og trener hesten. 63 år gamle Klepp var som sunnmøringer flest optimist og livet som halvtidspensjonist nyter han sammen med hestene sine. Klepp som fortsatt er lærer på videregående (i halv stilling) må altså reise 40 mil hver vei (i tillegg til to ferjer hver vei) for å komme seg til Leangen.

High Five T.K. vant overlegent i monte tredje sist sammen med Tonje Langsæter (som også rir i kveld). Vant uforskammet enkelt fra tet i trav nest for Arve Sjoner mot gode hester. Sist på Bergen travpark var hesten knallgod vinner fra dødens. 10 North Lad som står 20 meter bak i kveld, var slått med nesten 30 meter av High Five T.K. i monteløpet som High Five vant tredje sist. Voltestart kan være et lite uromoment, men så lenge det er snakk om monte skal det gå bra. Slik High Five T.K har sett ut på slutten, kan vi nesten ikke se hesten tape dette feilfritt. Vår klare V5A-banker.
Rangering V5-3A: 3 B: 4-6-7 C: 10-5-11-8-2-9-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Arvtageren?
Den fireårige vallaken 3 Chanto Photo har samme mor som blant andre Chanto Arnie som var en hedershest for sin eier og trener Knut Brevik fra Agdenes. Mammaen Chanto's Jano har også fostret flotte hester som Chanto Jet (186 500 kroner), Chanto Super Girl ( 275 000 kroner ) og Chanto Crown (157 365 kroner) for å nevne noen. Chanto Arnie som har vært morens beste avkom står med 628 047 kroner på konto og har tatt 15 seire i karrieren.

Mon tro om ikke 3 Chanto Photo kommer til å bli den beste av alle sammen. Vallaken etter S.J.'s Photo galopperte seg bort i debuten på Biri for snaue to uker siden, men gjorde et strålende seiersløp på Bjerke i den påfølgende starten. Til tross for grov galopp fra start kom hesten tilbake som overlegen vinner mot gode hester. Sist mandag utfordret Chanto Photo den gode nykommeren til Magne Olsen (Stonebridge Legacy) mot mål til tross for 20 meter tillegg og dødens underveis. Men galopperte da i seierskampen. Har altså galoppert i samtlige tre starter i karrieren.

I kveld er det kun tre hester som starter fra strek, da skal sjansene for feilfri avgang øke. Møter noen gode tilleggshester også, men tramper Chanto Photo i trav hele veien så taper han ikke dette løpet. Vi tror på Edvard og bankerspiller i V5B-spillet.
Rangering V5-3B: A: 3 B: 4-6 C: 2-5-11-1-9-8-7-10


V5-1A - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Både V5-1A, V5-2A og V5-5A som alle er for kaldblodshester er såkalte amerikanerløp på Leangen i kveld. Det betyr tolv hester og autostart, der hesten med minst grunnlag får startspor en, og hesten med det høyeste grunnlaget får startspor tolv.

5 Prins Tom blir vår favoritt i en åpen V5-1A. Fireåringen til familien Krokdal så ut som en derbykandidat på vårparten, men mistet formen midtsommers og sliter med å komme tilbake til gamle høyder. Fungerte ikke i Derbykvalen på Bjerke for tre uker siden. I kveld er det normal motstand igjen og det er sprint, samt at startsporet er bra. Prins Tom er meget kjapp fra start og da blir det tet eller lederrygg her. Vi gir ham et sjanseartet vinnertips i den tro at hesten fungerer igjen nå som han kommer til start igjen.

Nærmest setter vi 10 Gjerv Prinsen som for alvor har funnet formen igjen. Kunne ikke rå på en knallgod Pondus sist, men holdt stilen flott til andreplass. Litt lettere motstand i kveld og klart kryss. 12 Nordlirappen er uryddig, men ingen tvil om at Blekkan-traveren har fart nok til å runde denne gjengen. 2 Eng Glupa står litt hardt inne i løpet, men var god i seiersløpet sist i Østersund og kan flytte beina sine på en sprint. 7 Snonsøy Kvikka holder toppform, men står litt vrient til spormessig.
Rangering V5-1A: A: 5 B: 10-12-2 C: 7-3-11-8-9 D: 4-1-6

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-2A - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
12 Engas Odin kommer til å bli V5A-spillets største favoritt, men tolvtespor på sprint er alltid litt sjanseartet. Vinnerhesten til Roar Walsøe kom litt feil på det sist på Bjerke, men avsluttet strålende til tredje på 25-tallet. Nest sist var vallaken helt nede 25.5 i årets eneste seiersløp (men har kunnet startet fire ganger i år). I fjor ble det åtte seire på tolv forsøk, på hesten som Roar Walsøe både eier, trener og kusker. Vi setter selvsagt hesten først, men han møter er par meget formsterke konkurrenter som også står bedre til.

Først og fremst 3 Snonsøy Elda som allerede har vunnet tre ganger på seks forsøk i år. Denne hoppa holder V75-klasse og kan utfordre storfavoritten sammen med Atle Eggan. Det kan også 4 Ulvsås Alma som trøtnet litt etter et svært tungt løp sist, men likevel holdt fint til femte. Nå er det endelig sprint igjen. Se opp. 1 Bottem Viktor er en luring og vil ikke ta i for fullt hver dag. Men startsporet er bra og da skal han krysses.

Trond Klepp har også med seg 14-årige 8 Markus Åspen på hengeren. Det er bra kapasitet i denne hesten og han var blant annet et gedigent stallskrik i et V75-løp på Biri i 2010, da hadde ikke hesten startet på 14 måneder. Endte som nummer tre i det løpet. Spor åtte trekker en del ned, men hesten er ikke rørt i totoen (enprosenter). Vi betaler ute på kanten.
Rangering V5-2A: A: 12 B: 3-4-1 C: 8-10-9-6-2-7-11 D: 5

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. Treårige. 2140 meter voltestart.
Under tvil setter vi 14 Seaborn Simona først i dette flotte treårsløpet. Hoppa vi lanserte som en 60-oddser i et V75-løp i Drammen fjerde sist (galopperte som klink vinner på oppløpet da) har fulgt opp med to seire og en annenplass. Fra sjettespor i volta på 20 meter tillegg får hun garantert en fin start.

13 Noras Photogenic fikk 150 000 kroner som vinner av Biris treårsløp for hopper i slutten av juli etter et smørløp innvendig. Har ellers galoppert mye, men er selvsagt god nok. 11 Midnight Moon er en fin type og gjorde et flott løp mot gode hester på Bjerke sist. Helt nede som et tiendevalg i spillet, det er for lavt. 3 Whip'ert er Edvard Kristiansens valg i løpet og skulle denne komme seg foran kan det bli seier.

2 Super Monet var meget god treer i et treårsløp på Jarlsberg under JGP-uken der nede. Har ikke startet siden, men krysses på den prestasjonen. Folkehesten 9 Touched By An Angel gjør jevne og fine løp og er ikke helt sjanseløs heller.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 14 B: 13-11-3-2 C: 9-12-5-8-15-10-6-1-4-7

V5-5B/V5-2B - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Femtevalget 4 Varann blir vår favoritt i et svakt felt. Tiårshoppa galopperer veldig mye, men har fartsressurser som duger langt. Her kan det bære rett til tet og da skal det være en god vinnersjanse.

8 Vik Jerva står vondt til i spor åtte, men hoppa til Atle Solhus er under flott utvikling om dagen og holder knallform. Kan trolig også vinne dette løpet fra dødens. 1 Stjernesvarten har minst penger på konto, men møter slett motstand og startsporet er perfekt. 7 Vikan Lita viser form om dagen, men skal helst ha det litt servert. 12 Jora Eld sjokkvant fra tet sist, fra spor tolv blir det tyngre for vallaken.
Rangering V5-5B/V5-2B: A: 4 B: 8-1-7-12 C: 5-6-2-11-10-3-9

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Et herlig spilleløp for de bedre kaldblodshestene på Leangen. Til tross for at han ikke har fungert i det siste setter vi 3 Alsaker Faks først. Han har tidligere vist at han lett slår 1 Pondus når han er på topp. Den meget flinke hestekaren John Helge Gravvold sender neppe hesten til start om han ikke tror på hesten.

1 Pondus har funnet enda et gir og var strålende i seiersløpene både nest sist og sist og Arne Nilsens propagandatraver kan ta sin fjerde strake her, men motstanden er tøffere i kveld. 7 Jossegutt ble bortkjørt av Atle Solhus sist og hadde vunnet lett med litt mer offensiv kjøring av Solhus. Nå kom hesten akkurat for sent til å vinne. Nede som et sjuendevalg i spillet, se opp. 13 Vorset Ivers skal hente 40 meter på Alsaker Faks og Pondus, det blir ikke lett. Men hesten har klart det før.

12 Solør Stegg var god i seiersløpet nest sist og kan få en pangstart fra dette sporet. 2 Bottem Faks ville ikke først sist på Bjerke, men bekreftet igjen form.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 3 B: 1-7-13-12 C: 2-10-5-14-9-4-6-11-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
4 Joe's Banker blir manges banker på Leangen mandag i B-spillet, men Blekkan-traveren møter mye bedre hester i kveld enn i seiersløpene tredje sist og sist. Står riktignok svært forlokkende til på strek og hovedutfordrerne står på tillegg, men blir for mye spilt og da spekulerer vi. Førstevalg må han uansett bli.

5 Routine B.R. kunne ikke stå imot elitehoppen Farmer's Julia mot mål på Leangen sist, men holdt farten flott til andre. Er normalt kjapp i vei på volte og kan være først fremme av tilleggshestene. 10 Scream var godkjent firer i en av kvalifiseringene til Hoppederby i sin siste start, men heller ikke mer. Formen er stadig på vei oppover og Scream skal kunne være med her. 7 Powerful Lavec er ny på Magne Olsens formsterke stall. Olsen er usikker på hesten, men på tidligere meritter i Sverige skal han krysses.

1 Run Brat Run kommer med greie resultater fra Sverige og startsporet kan ikke Atle Solhus klage på. 3 Nice Moment kan være hesten som sitter i lederrygg, passes derfra. 12 Super Bluff har trukket bakspor på tillegg og da må det klaffe underveis, men sjanseløs er han ikke.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 4 B: 5-10-7-1 C: 3-12-6-9-8-13-11-2

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere