Igjen nærmer det seg den dagen i året. Den dagen da løypetraseen fra startbyen Brugge til målgangen i Meerbeke er fylt til randen av spente, glade og brisne belgiere.

Flandern rundt er det aller største belgiske sykkelrittet. Kanskje er det selve høydepunktet på den belgiske sportskalenderen.

Fra oppstartsåret 1913, har rittet utviklet seg til å bli en enorm folkefest. Søndag har dagen kommet igjen!

Protester mot flytting
Forretten er rytterpresentasjonen på torget i Brugge fra 08.45 på rittdagen. Der venter et enormt publikumsoppbud på rytterne og ordfører Patrick Moenaert (han foretar den offisielle starten en time senere).

Les også: Her er bildesaken fra fjorårets Flandern rundt!

Lange tradisjoner er ikke alltid synonymt med utvikling av konseptet. Da arrangøren flytte starten fra Sint-Niklaas til Brugge i 1998, ble det selvsagt bråk:

- På torget i St-Niklaas, foran den praktfulle rådhuset, var starten av «the Ronde» alltid et privilegert øyeblikk. Rytterne kom dit for å skrive seg inn før rittet, og møtte med glede fansen, skrev autografer og stilte opp på bilder med unge tilhengere.

- Når det gjelder dette, har både tider og skikker endret seg siden 1998, når den femårige avtalen med Brugge ble inngått. Nå holder gjerdene publikum fra å blande seg med rytterne. Starten av RvV har i sin nye form mistet alt av sin sjarm, har Fer Schroeder uttalt.

- Bør bli en stor feiring
Arrangøren forventer uansett en gedigen folkefest søndag. For den flamske delen av befolkningen, er dette uansett årets største dag.

- Vi forventer mellom 700- og 800.000 tilskuere langs løypa søndag, forteller rittdirektør Wim Van Herreweghe til den belgiske TV-kanalen Sporza.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han ser ingen åpenbare problemer med så mange mennesker langs de trange, brosteinsbelagte partiene.

- Dette bør bli en stor feiring. For å sikre det har vi utkommandert 900 signallers (som melder om farer i veibanen), 600 politifolk og 200 funksjonærer, forteller han.

Populære bakktopper
Hjemmehåpet Tom Boonen, storfavoritten Fabian Cancellara, Garmin-stjernen Thor Hushovd og alle de andre rytterne skal totalt over 18 hellingen (bakker med asfalt- eller brosteinsbelagte partier).

procycling.no er til stede under Flandern rundt og Paris-Roubaix! Husk å logge innom den neste uka for å holde deg oppdatert!

Det er også her de største menneskeansamlingene vil befinne seg underveis.

Blant de mest populære er Oude Kwaremont etter 171 kilometer, Paterberg (175 km), Koppenberg (181), Muur-Kapelmuur (242) og den siste: Bosberg etter 246 av 258 kilometers sykling.

Deretter venter målgangen i Meerbeke, mer folk og fest ut i de sene timer. I hvert fall for tilskuerne!