RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pappa tipset om Kari Mette

Sist oppdatert:
En telefon og avisutklipp fikk fart på EM-helt Kari Mette Johansens karriere.

Ni mål på ni forsøk i EM-finalen. En gullmedalje rundt halsen. Bonuspenger på kontoen. Tiere på bortimot samtlige børser. Kari Mette Johansen leverte en av tidenes beste håndballprestasjoner da håndballjentene gikk til topps i EM søndag.

Les også:Vil kjempe for EM-helten

Pappas initiativ
Men hun bør nok sende en stor takk til pappa for at hun i Larvik har fått utvikle seg til en av verdens beste håndballspillere. Det var nemlig faren som kontaktet Larvik da Kari Mette spilte i Lisleby og på juniorlandslaget på slutten av 90-tallet.

- Verken hun eller jeg er normalt sånne som stikker seg frem, men jeg følte den gangen at det var riktig at hun fikk sjansen til å prøve seg i eliteserien, sier pappa Vidar Johansen til Nettavisen.

Han hadde lagt merke til at Larvik slet med skader på kantspillerne sine, og kontaktet derfor klubben. Larvik var interessert, men spurte etter video. Det hadde ikke Vidar Johansen. Det han hadde, var imidlertid en rekke avisutklipp.

Disse ble kopiert og sendt til Vestfold.

Et par timer etter var trener Ole Gustav Gjekstad på tråden.

- Jeg husker ikke avisutklippene, og tror nok ikke de betydde så altfor mye. Men jeg tok raskt et par telefoner for å finne ut mer om henne, sier den nåværende Drammen-treneren.

- Men uten faren så hadde hun kanskje ikke endt i Larvik?

- Jeg var helt ny som Larvik-trener på den tiden, og det kan nok hende vi hadde klart å finne frem til henne likevel. Samtalen med faren satte imidlertid fart i hele prosessen, forteller Gjekstad.

En hemmelighet
Faren ga klar beskjed til Larvik om at han ikke ville at Kari Mette skulle få vite at det var han som kontaktet klubben. Da Nettavisen var i kontakt med Larvik-ledelsen denne uka, trodde de fortsatt ikke at hemmeligheten var blitt avslørt.

Men det har den.

- Hun har visst om det en stund, nå, sier faren.

Han var selv til stede på tribunen da datteren kontret Russland i senk.

- Det kom nok nesten noen tårer, ja. Det var frysninger på ryggen, og veldig stort. Det at det er så mange som bryr seg om dette, gjør det nesten enda større.

Og om alle gratulasjoner han har mottatt etterpå:

- For å si det sånn - jeg visste ikke at jeg kjente så mange mennesker, jeg, humrer han.

Og avslører et solid tippetalent.

- Før den første kampen mot Slovenia så sa jeg til kona mi at jeg trodde hun kom til å score ni mål. Det gjorde hun, sier han glisende.

Og overlever greit med at det også ble ni mål i finalen.

Selv om han da selv tippet sju.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere