BOSTON - CHICAGO 2-0(2-1 i kamper):

Det er nok ingen i Chicago Blackhawks som gleder seg mer til den fjerde finalekampen mot Boston Bruins enn Dave Bolland.

27-åringen fra Ontario i Canada ble frastjålet pucken i en farlig situasjon da Boston Bruins tok ledelsen 1-0 gjennom Daniel Paille, og tok deretter tre utvisninger som ødela mye for Chicagos sjanse til å vinne den tredje kampen i best-av-sju-serien.

Den ene utvisningen førte til et stort Boston-press, som igjen førte til enda en Chicago-utvisning og 2-0-scoringen til Patrice Bergeron.

Tredje for Rask
Nå leder Boston Bruins 2-1 i kamper. Siden NHL innførte best-av-sju-formatet i 1939 har vinneren av kamp tre i en 1-1-duell også vunnet Stanley Cup 21 av 25 ganger.

Det er altså 84 prosent sjanse for at Boston Bruins vinner Stanley Cup i 2013.

- En stor seier for oss. Vi kan nyte denne og bare fokusere på et par ting i morgen, og komme tilbake enda bedre på onsdag, sier Tuukka Rask, som for tredje gang i 2013-sluttspillet holdt nullen i en hel kamp.

Finnen overtok keeperplassen da Tim Thomas la opp, og har sørget for at Bruins ikke savner den tidligere stjernemålvakten.

- Vi har møtt noen av de beste keeperne i ligaen i dette sluttspillet. Denne gang synes jeg vi gjorde det enkelt for ham, når det gjelder trafikk foran nettet og muligheten til å se pucken. Jeg mener at vi må bli bedre til å komme oss foran nettet, sier Chicagos trener Joel Quenneville ifølge NHL.com.

Se høydepunktene her (med tillatelse fra Viasat, som viser alle kampene direkte)

HTML EMBED

Dominerer droppene
Bortelaget fikk fire sjanser i overtallsspill, men utnyttet ingen av dem. Boston Bruins har drept alle ti overtallsspillene til Chicago.

Bunnsolide Boston slapp kun inn to mål på fire kamper mot Pittsburgh Penguins i semifinalen og har fortsatt å dominere med sin defensive styrke, ikke minst takket være en helt fenomenal rekke av droppvinnere.

Patrice Bergeron vant 24 av 28 dropper. Chris Kelly vant åtte av elleve. Totalt vant Boston 40 av 56 dropper.

P.S. Chicaco Blackhawks måtte klare seg uten viktige Marian Hossa i kamp tre, ettersom en skade gjorde at slovaken under oppvarmingen ga opp håpet om å spille.