RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulvang varsler Tour-endringer

Sist oppdatert:
Vegard Ulvang lover å la Marit Bjørgen, Tor Arne Hetland og den norske landslagsledelsen få viljen sin. 

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Tidenes første utgave av Tour de Ski viste at nyvinningen har livets rett. Men den viste også at konseptet ikke er ferdig utmeislet.

Umiddelbart etter målgang søndag var både aktive og trenere opptatt av hvordan Touren bør se ut neste år. Og det aller største diskusjonstemaet blir avslutningsetappen.

Monsterbakken
Store stjerner som Marit Bjørgen, Tor Arne Hetland, Virpi Kuitunen og Tobias Angerer sa lenge før søndagens renn ifra om at det var meningsløst å gå opp en slalåmbakke, populært kalt monsterbakken.

Bakken er så lang og bratt at de norske løperne hadde bestemt seg for å gå med feller under skiene – helt til juryen lørdag kveld sendte ut en melding om at feller og andre tekniske hjelpemidler var forbudt.

Kritikken står løperne fast ved også etter å ha klatret til topps. Og det biter til en viss grad på Vegard Ulvang – lederen i langrennskomiteen i FIS og en av de største pådriverne for Tour de Ski.

- Litt for tøft
- Jeg er enig i at det bratteste henget var litt for tøft. Derfor har vi allerede begynt å se på mulighetene for å gjøre om løypa litt akkurat der, sier Ulvang.

Men at avslutningsetappen i Tour de Ski skal være en kraftanstrengelse av de helt sjeldne, står han fast på.

- Jeg kan allerede nå si at målgang i neste års Tour de Ski blir på akkurat samme sted. Vi ville lage en skikkelig manndomsprøve, og det lyktes vi med. Jeg var faktisk mer skeptisk på forhånd enn jeg er nå etterpå, sier Vegard Ulvang.

Han varsler at årets Tour de Ski vil bli grundig evaluert – slik at neste utgave blir enda bedre. Og innspillene lar ikke vente på seg. Som ventet spriker de i ulike retninger.

Mange gode råd
- Sisteetappen må legges om. Den er altfor tøff, sier Marit Bjørgen.

- Behold monsterbakken som den er. Og innfør noen flere renn i fristil, anbefaler Kristin Størmer Steira.

- Seks etapper er nok. Og hvis det skal være åtte, må i hvert fall avstanden mellom arrangørstedene reduseres, mener den norske kvinnetreneren Egil Kristiansen.

- Gi oss en god gammeldags jaktstart og en klassisk sprint, ber Vibeke Skofterud.

- Det må være åtte etapper. Minst. Ellers blir det ingen ordentlig styrkeprøve, sier han som var mest sliten etter begge de to siste etappene – Petter Northug.

Vegard Ulvang kan med andre ord få trøbbel med å gjøre alle til lags ¿

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere