Etter at EM-kvaliken mislyktes må Norge belage seg på Nations League-playoff for å kvalifisere seg til det første mesterskapet siden 2000.

Her er Nettavisens guide til alt du trenger å vite om det som kommer til å bli en svært spennende vår for norske fotballsupportere.

Hvem møter Norge i playoff?

Serbia er Norges motstander. Kampen spilles på Ullevaal 26. mars - her må man være tidlig ute om man ønsker billett, for dette blir den største kampen på norsk jord siden Ungarn-møtet i kvaliken 2015.

Hvor gode er Serbia?

De har vunnet fem av sine åtte kamper i denne kvaliken, og klarte blant annet 1-1 borte mot Portugal. De har likevel slitt med stabiliteten, og 0-5-tapet mot Ukraina er et bevis på at de er langt fra feilfrie.

Hvilke nøkkelspillere har Serbia?

Aleksandar Mitrovic er blant de største stjernene til Serbia og er nasjonens kvalik-toppscorer med ti mål på åtte kamper. Han må stoppes om Norge skal til EM. Sergej Milinkovic-Savic, Adem Ljajic, Aleksandar Kolarov, Dusan Tadic og Luka Jovic er andre profiler på det serbiske laget.

Når og hvor spilles Nations League-playoffen?

Den første playoff-kampen spilles på Ullevaal stadion 26. mars. Om Norge vinner den, venter ren finale 31. mars.

Er det sikkert at det blir på Ullevaal i første playoff-kamp?

Ja, det er allerede bestemt.

Spilles det både hjemme og borte?

Nei, hvis Norge vinner den første semifinalen går man rett til playoff-finale fem dager senere. Også i finalen er det kun én kamp. Norge er med andre ord kun to kamper unna å kvalifisere seg til EM-sluttspillet.

Hvem kan Norge møte i finalen?

Hvis Norge vinner sin semifinale skal man i utgangspunktet møte vinneren av semifinalen mellom Skottland og Finland, men siden Finland allerede har kvalifisert seg direkte blir Skottlands motstander i semifinalen enten Bulgaria, Israel eller Romania. Ifølge UEFA vil det trekkes lodd om hvilken av disse tre nasjonene som får møte Skottland nå som Finland er ute av bildet. Denne trekningen skjer 22. november.

Hvem får hjemmebane i playoff-finalen?

Det avgjøres ved trekning 22. november hvilken semifinale-vinner som får spille hjemme i finalen.

Hva skjer hvis Norge vinner både semifinalen og finalen i playoffen?

Da blir det folkefest, for da er Norge i EM! Det er bare å forberede seg på et drama av de sjeldne til våren.